E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ, στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη

Σε 15 μέρες αποφασίζεται η ημερομηνία των εκλογών

Δημοσίευση 8/9/2024 | 17:06

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ, στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη

Ο “έκπτωτος” Στέφανος Κασσελάκης, μετά την πρόταση μομφής που πέρασε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. Στη θέση του, στη Θεσσαλονίκη, θα πάει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς.

Αυτή ήταν η απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από σχεδόν δυο ημέρες συνεδρίασης, όπου κατατέθηκε και πέρασε (με 163 υπέρ και 120 κατά) η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ως πρόεδρος σε βάρος του οποίου έχει κατατεθεί μια πρόταση μομφής, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ. Ο Νίκος Παππάς, τον οποίο πρόσφατα ο νυν πρόεδρος του κόμματος τοποθέτησε επικεφαλής της ΚΟ στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου, ανέλαβε αυτόν τον ρόλο.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έριξε αυλαία στις εργασίες της και θα συνεδριάσει ξανά σε 15 μέρες για να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα ως τις νέες εκλογές για τον πρόεδρο του κόμματος και το πότε θα γίνει το έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Επίσης, θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου.

Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει άμεσα το συνέδριο του κόμματος, το αργότερο σε τρεις μήνες. Εκεί αναμένεται να κατατεθούν και οι υποψηφιότητες για την ηγεσία και θα γίνει και μια πολιτική συζήτηση.

Σε ό,τι φορά στις υποψηφιότητες, την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, έχει εκδηλώσει δημοσίως ο Παύλος Πολάκης, ενώ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Πολλοί, επίσης, θεωρούν πιθανή μια υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου αλλά ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και όταν ρωτήθηκε μετά την Κεντρική Επιτροπή, δεν θέλησε να απαντήσει.

Επίσης, τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία, για να καθορίσει τον οδικό χάρτη των διαδικασιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Fuel Pass και επιδοτήσεις

Ελλάδα 23.03.2026
Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Καρυστιανού δίκη Τεμπών: «Ντροπή και απαξίωση το δικαστήριο – Είμαστε σαν σαρδέλες»

Ελλάδα 23.03.2026
«Και φυσικά θα καταγγείλουμε την πρόθεσή τους να βγάλουν τους δημοσιογράφους και τους ρεπόρτερ έξω»

Καιρός: Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή ‑ Πότε υποχωρεί το κρύο

Καιρός 23.03.2026
Οι εκτιμήσεις του Γιώργου Τσατραφύλλια για το πότε «μαλακώνει» ο καιρός - Η πρόγνωση του Meteo για σήμερα

Carrie Anne Fleming: Πέθανε η ηθοποιός του Supernatural

Κόσμος 23.03.2026
Ο θάνατός της οφείλεται σε επιπλοκές από καρκίνο του μαστού

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!» ‑ Ξέσπασε κατά του διαιτητή

Αθλητικά Νέα 23.03.2026
Eίχε μια από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του

Θρίλερ στις Σέρρες: Σοβαρό τροχαίο με νεαρό να δίνει μάχη για την ζωή του

Ελλάδα 23.03.2026
Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τέμπη: Ξεκίνησε η δίκη για τους 57 νεκρούς ‑ Ένταση στην αίθουσα με συγγενείς θυμάτων

Ελλάδα 23.03.2026
Ένταση σημειώθηκε μέσα στη δικαστική αίθουσα κατά την είσοδο του κατηγορούμενου πρώην προέδρου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα.

25η Μαρτίου: Παρέλαση με «άρωμα» Belharra και αναβαθμισμένα G3 – Τι θα δούμε πρώτη φορά

Ελλάδα 23.03.2026
Η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα σηματοδοτεί την επιχειρησιακή αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων

Νέα εκκαθαριστικά με διαγραφή του ΕΝΦΙΑ 2026 ‑ Ποιοι είναι οι κερδισμένοι

Οικονομία 23.03.2026
Οι διορθώσεις στο φόρο-λογαριασμό γίνονται με βάση τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

ΕΛΑΣ: Από Τρίτη τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Ελλάδα 23.03.2026
Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνουν πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας.

25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος ‑ Φτάνει έως και τα 27 ευρώ το κιλό

Ελλάδα 23.03.2026
Ποιες είναι οι πιο οικονομικές λύσεις

Το μυστικό πρόγραμμα του Ιράν που αύξησε την εμβέλεια των πυραύλων μέχρι την Ευρώπη

Κόσμος 23.03.2026
Πώς οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν έναν στο Διάστημα