E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ, στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη

Σε 15 μέρες αποφασίζεται η ημερομηνία των εκλογών

Δημοσίευση 8/9/2024 | 17:06

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ, στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη

Ο “έκπτωτος” Στέφανος Κασσελάκης, μετά την πρόταση μομφής που πέρασε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. Στη θέση του, στη Θεσσαλονίκη, θα πάει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς.

Αυτή ήταν η απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από σχεδόν δυο ημέρες συνεδρίασης, όπου κατατέθηκε και πέρασε (με 163 υπέρ και 120 κατά) η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ως πρόεδρος σε βάρος του οποίου έχει κατατεθεί μια πρόταση μομφής, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ. Ο Νίκος Παππάς, τον οποίο πρόσφατα ο νυν πρόεδρος του κόμματος τοποθέτησε επικεφαλής της ΚΟ στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου, ανέλαβε αυτόν τον ρόλο.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έριξε αυλαία στις εργασίες της και θα συνεδριάσει ξανά σε 15 μέρες για να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα ως τις νέες εκλογές για τον πρόεδρο του κόμματος και το πότε θα γίνει το έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Επίσης, θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου.

Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει άμεσα το συνέδριο του κόμματος, το αργότερο σε τρεις μήνες. Εκεί αναμένεται να κατατεθούν και οι υποψηφιότητες για την ηγεσία και θα γίνει και μια πολιτική συζήτηση.

Σε ό,τι φορά στις υποψηφιότητες, την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, έχει εκδηλώσει δημοσίως ο Παύλος Πολάκης, ενώ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Πολλοί, επίσης, θεωρούν πιθανή μια υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου αλλά ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και όταν ρωτήθηκε μετά την Κεντρική Επιτροπή, δεν θέλησε να απαντήσει.

Επίσης, τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία, για να καθορίσει τον οδικό χάρτη των διαδικασιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής

«Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την ειδικευόμενη που εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
«Μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Εύβοια: Με καφέ και μωβ μέδουσες γέμισε η θάλασσα και προκαλεί ανησυχία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Εκατοντάδες μέδουσες έχουν κατακλύσει παραλίες στον Ευβοϊκό κόλπο

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

Ελλάδα 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

Κόσμος 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»