E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ, στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη

Σε 15 μέρες αποφασίζεται η ημερομηνία των εκλογών

Δημοσίευση 8/9/2024 | 17:06

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ, στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη

Ο “έκπτωτος” Στέφανος Κασσελάκης, μετά την πρόταση μομφής που πέρασε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. Στη θέση του, στη Θεσσαλονίκη, θα πάει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς.

Αυτή ήταν η απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από σχεδόν δυο ημέρες συνεδρίασης, όπου κατατέθηκε και πέρασε (με 163 υπέρ και 120 κατά) η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ως πρόεδρος σε βάρος του οποίου έχει κατατεθεί μια πρόταση μομφής, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ. Ο Νίκος Παππάς, τον οποίο πρόσφατα ο νυν πρόεδρος του κόμματος τοποθέτησε επικεφαλής της ΚΟ στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου, ανέλαβε αυτόν τον ρόλο.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έριξε αυλαία στις εργασίες της και θα συνεδριάσει ξανά σε 15 μέρες για να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα ως τις νέες εκλογές για τον πρόεδρο του κόμματος και το πότε θα γίνει το έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Επίσης, θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου.

Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει άμεσα το συνέδριο του κόμματος, το αργότερο σε τρεις μήνες. Εκεί αναμένεται να κατατεθούν και οι υποψηφιότητες για την ηγεσία και θα γίνει και μια πολιτική συζήτηση.

Σε ό,τι φορά στις υποψηφιότητες, την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, έχει εκδηλώσει δημοσίως ο Παύλος Πολάκης, ενώ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Πολλοί, επίσης, θεωρούν πιθανή μια υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου αλλά ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και όταν ρωτήθηκε μετά την Κεντρική Επιτροπή, δεν θέλησε να απαντήσει.

Επίσης, τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία, για να καθορίσει τον οδικό χάρτη των διαδικασιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Πολιτισμός Χτες
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Ελλάδα Χτες
Έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ όπου μεταφέρθηκε η σορός