E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη για τα κινητά στα σχολεία: Τα παιδιά κινδυνεύου

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα διστάσει να λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα με την τοποθέτηση ειδικών locker στις σχολικές αίθουσες

Δημοσίευση 8/9/2024 | 16:42

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη για τα κινητά στα σχολεία: Τα παιδιά κινδυνεύου

Απαντώντας για τα μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι δεν θα διστάσει να λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα με την τοποθέτηση ειδικών locker στις σχολικές αίθουσες.

«Θα επιμείνω στο κινητό τηλέφωνο γιατί οι επιστήμονες μας λένε ότι το κινητό ειδικά στο σχολείο δημιουργεί διάσπαση προσοχής και το ξέρουν οι γονείς. Θα υπάρξουν δυσκολίες και αντιδράσεις στην εφαρμογή του μέτρου αλλά θα επιμείνουμε. Θέλουμε τα κινητά στις τσάντες. Κάνουμε το πρώτο βήμα. Θέλω να θυμίσω ότι στο εξωτερικό σε άλλα σχολεία έχουν προχωρήσει παραπέρα με ειδικά “locker” που τα κλειδώνουν τα κινητά και τα παίρνουν όταν φύγουν. Δεν αποκλείω τίποτα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή αντίδραση για τον εθισμό που εμφανίζουν οι έφηβοι στο διαδίκτυο και τον αρνητικό τρόπο επίδρασης των κοινωνικών δικτύων.

«Τα παιδιά μας και οι έφηβοι κινδυνεύουν από απόλυτο εθισμό από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και είναι πρόβλημα ψυχικής υγείας και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πρέπει να το αντιμετωπίσει η Ε.Ε. στη ρίζα του. Και θέλω να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό. Για μια ευρωπαϊκή ρύθμιση που θα αφορά τους αλγόριθμους των πλατφορμών αυτών ώστε να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση που οι ίδιες οι εταιρείες προκαλούν για να βγάζουν περισσότερα χρήματα. Δεν μπορούν να βγάζουν χρήματα στις πλατες των παιδιών και εφήβων μας σε ένα τεράστιο πείραμα ψυχικής υγείας που δημιουργεί τεράστια πρόβλημα στα παιδία μας. Στα κορίτσια με συγκρίσεις και νευρικές ανορεξίες και εικόνες που δεν υπάρχουν και τα κάνουν να αισθάνονται άβολα αδύναμα ή χοντρά. Στα αγόρια μας με άλλου είδους προβλήματα. Είναι σημαντικό ζήτημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σε κανονιστικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θέλουμε τους γονείς και τους δασκάλους συμμάχους. Θέλουμε ένα σχολείο με μαθησιακή διαδικασία που να μην διακόπτεται από την ανάγκη μαθητή να κοιτά συνέχεια το κινητό του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη 24χρονη χτύπησε 15 αυτοκίνητα και κατέληξε σε τζαμαρία

Ελλάδα 16.01.2026
Η νεαρή, οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης, έχασε τον έλεγχο

Δράμα: Νεκρός 56χρονος εναερίτης στη ΒΙΠΕ – Έγινε «κάρβουνο» από 20.000 βολτ

Ελλάδα 16.01.2026
«Βρέθηκε πάνω στην κολώνα με τη μια του πλευρά καμένη»

Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα σε καμπίνα του Blue Star Chios

Ελλάδα 16.01.2026
Έκτακτη προσέγγιση έκανε το πλοίο Blue Star Chios στο λιμάνι του Λαυρίου.

Από τη Βενεζουέλα με αγάπη: Η Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που κέρδισε

Κόσμος 16.01.2026
Στον Λευκό Οίκο μία από τις μορφές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα - Πώς αντέδρασε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ

«Θεέ μου, έρχεται ο πατέρας μου»: Συμμαθητές της Λόρας αποκαλύπτουν – έλεγε πως πήγαν στην Πάτρα για να μη τους βρίσκουν εύκολα

Ελλάδα 16.01.2026
«Δεν αντέχω άλλο»: Οι μαρτυρίες για πίεση στο σπίτι και το σενάριο της Πανεπιστημιούπολης

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία ‑ Πότε θα πραγματοποιηθεί

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου

Οικονομία Χτες
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της

Κόσμος Χτες
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Στη Βάρη το νέο ίχνος της 16χρονης Λόρας ‑ Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ανήλικη δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση στο οικογενειακό της περιβάλλον, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας