E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη για τα κινητά στα σχολεία: Τα παιδιά κινδυνεύου

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα διστάσει να λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα με την τοποθέτηση ειδικών locker στις σχολικές αίθουσες

Δημοσίευση 8/9/2024 | 16:42

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη για τα κινητά στα σχολεία: Τα παιδιά κινδυνεύου

Απαντώντας για τα μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι δεν θα διστάσει να λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα με την τοποθέτηση ειδικών locker στις σχολικές αίθουσες.

«Θα επιμείνω στο κινητό τηλέφωνο γιατί οι επιστήμονες μας λένε ότι το κινητό ειδικά στο σχολείο δημιουργεί διάσπαση προσοχής και το ξέρουν οι γονείς. Θα υπάρξουν δυσκολίες και αντιδράσεις στην εφαρμογή του μέτρου αλλά θα επιμείνουμε. Θέλουμε τα κινητά στις τσάντες. Κάνουμε το πρώτο βήμα. Θέλω να θυμίσω ότι στο εξωτερικό σε άλλα σχολεία έχουν προχωρήσει παραπέρα με ειδικά “locker” που τα κλειδώνουν τα κινητά και τα παίρνουν όταν φύγουν. Δεν αποκλείω τίποτα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή αντίδραση για τον εθισμό που εμφανίζουν οι έφηβοι στο διαδίκτυο και τον αρνητικό τρόπο επίδρασης των κοινωνικών δικτύων.

«Τα παιδιά μας και οι έφηβοι κινδυνεύουν από απόλυτο εθισμό από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και είναι πρόβλημα ψυχικής υγείας και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πρέπει να το αντιμετωπίσει η Ε.Ε. στη ρίζα του. Και θέλω να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό. Για μια ευρωπαϊκή ρύθμιση που θα αφορά τους αλγόριθμους των πλατφορμών αυτών ώστε να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση που οι ίδιες οι εταιρείες προκαλούν για να βγάζουν περισσότερα χρήματα. Δεν μπορούν να βγάζουν χρήματα στις πλατες των παιδιών και εφήβων μας σε ένα τεράστιο πείραμα ψυχικής υγείας που δημιουργεί τεράστια πρόβλημα στα παιδία μας. Στα κορίτσια με συγκρίσεις και νευρικές ανορεξίες και εικόνες που δεν υπάρχουν και τα κάνουν να αισθάνονται άβολα αδύναμα ή χοντρά. Στα αγόρια μας με άλλου είδους προβλήματα. Είναι σημαντικό ζήτημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σε κανονιστικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θέλουμε τους γονείς και τους δασκάλους συμμάχους. Θέλουμε ένα σχολείο με μαθησιακή διαδικασία που να μην διακόπτεται από την ανάγκη μαθητή να κοιτά συνέχεια το κινητό του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ιράν μπλόκαρε και το Starlink: Χάνει 1,56 εκατομμύρια δολάρια κάθε ώρα χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Κόσμος 12.01.2026
Τελευταία φορά, που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Χρησιμοποίησαν μυστικό όπλο στη Βενεζουέλα; ‑ Καταγγελίες για αιμορραγικά συμπτώματα

Κόσμος 12.01.2026
Ερωτηματικά από την ανάρτηση της Καρολάιν Λέβιτ

Αποζημίωση περίπου 150.000 ευρώ στον πατέρα της δoλoφovημένης Δώρας Ζέμπερη από τον Δήμο Αθηναίων

Ελλάδα 12.01.2026
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας

Mattel: Βγάζει στην αγορά μία Barbie με αυτισμό – Πώς την σχεδίασε

Κόσμος 12.01.2026
Στόχος είναι να προωθήσει την αποδοχή της διαφορετικότητας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ελλάδα 12.01.2026
Για την υπόθεση η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Τραγωδία με νοεγέννητο βρέφος: Δεν τα κατάφερε μετά από αεροδιακομιδή από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Ελλάδα 12.01.2026
Το νεογέννητο έχασε τη μάχη για τη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του

Θρίλερ στην Πάτρα με την εξαφάνιση της Λόρας ‑ Μαρτυρίες για ηλικιωμένο άνδρα που είχε ραντεβού

Ελλάδα 12.01.2026
Η 16χρονη Λόρα ζει τα τελευταία τρία χρόνια στην Πάτρα, μετά τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς της από τη Γερμανία

Καιρός: Θεαματική άνοδος της θερμοκρασίες μέσα σε 48ώρες ‑ Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Καιρός 12.01.2026
Δεν κράτησε για πολύ η πολική εισβολή στη χώρα

Το Ιράν στις φλόγες: Εκατόμβες νεκρών από τις διαδηλώσεις ‑ Αποφασισμένοι για μακελειό οι μουλάδες

Κόσμος 12.01.2026
Με σημαίες με το λιοντάρι ανάμεσα στην πράσινη και την κόκκινη ρίγα, οι διαδηλωτές είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα στην πολύπαθη χώρα

Ρουμπίνα Αμινιάν: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής του Ιράν

Κόσμος 12.01.2026
«Είδα εκατοντάδες πτώματα με τα ίδια μου τα μάτια», δήλωσε η μητέρα της 2