E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο 24,2% η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση – Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Στους υποψήφιους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται ο «κανένας» με 34%

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/9/2024 | 12:00

Στο 24,2% η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση – Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ
Freepik / Φωτο αρχείου

Πρώτη στην πρόθεση ψήφου παραμένει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την εφημερίδα Political. Το κυβερνών κόμμα, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατατάσσεται πέμπτος, πίσω από την Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ.

Στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή», η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 11,2 μονάδων, παρά τις απώλειες που σημειώνει.

Τα ποσοστά:

ΝΔ: 24,2%
ΠΑΣΟΚ: 13%
Ελληνική Λύση: 10,4%
ΚΚΕ: 10%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%

Στο κατώφλι της Βουλής φαίνεται να βρίσκονται η Φωνή Λογικής, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός, παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 37%, ακολουθούμενος από τον Στέφανο Κασσελάκη (12%) και τον Νίκο Ανδρουλάκη (7%).

Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα ποιος θεωρείται καταλληλότερος για την αρχηγία, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 18,7%, ενώ έπονται ο Παύλος Πολάκης (15,7%) και ο Σωκράτης Φάμελλος (11,1%). Αξιοσημείωτο είναι το 34% που πιστεύει ότι κανένας από τους παραπάνω δεν είναι κατάλληλος.

Στο κομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης προηγείται με 51,4%, ενώ ακολουθεί ο Πολάκης με 13,6%. Ο Διονύσης Τεμπονέρας βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10,7%.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, το 56% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι θα διαλυθεί, ενώ το 26% εκτιμά ότι θα συρρικνωθεί. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι, με το 57% να πιστεύει ότι το κόμμα θα ανασυνταχθεί.

Η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας με 29,9%, ενώ οι τιμές της ενέργειας ακολουθούν, μαζί με ζητήματα όπως οι μισθοί, η δημογραφία, η κλιματική αλλαγή και οι φυσικές καταστροφές. Επιπλέον, το 69% των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα Χτες
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα Χτες
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα Χτες
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση