E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Famagusta: Συμφωνία Τουρκίας με το Netflix να μην διατεθεί η σειρά πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας

Ατακτη υποχώρηση του Netflix

Δημοσίευση 6/9/2024 | 17:48

Famagusta: Συμφωνία Τουρκίας με το Netflix να μην διατεθεί η σειρά πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας

Σε συμφωνία με το Netflix προκειμένου να μην συμπεριληφθεί η σειρά «Famagusta» στον κατάλογο των πελατών της πλατφόρμας στην Τουρκία καθώς και σε οποιαδήποτε αλλη χώρα εκτός της Ελλάδας, έφτασε το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTÜK) της γειτονικής χώρας, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρός του.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Τουρκία, ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν τόνισε, σε ανάρτησή του στο Twitter, πως έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το Netflix, ώστε η σειρά να προβάλλεται μονάχα στη χώρα παραγωγής του.

«Η παραγωγή με την ονομασία «Famagusta» αντιμετώπισε αντιδράσεις στην τουρκική κοινή γνώμη λόγω του περιεχομένου της κατά της 'Απόβασης στην Κύπρο', η οποία αποτελεί το έπος της ειρήνης και του ηρωισμού στην πρόσφατη ιστορία μας. Η 'Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση', η οποία στόχευε στην υπεράσπιση του δικαίου των Τουρκοκυπρίων και στη διάσωση των καταπιεσμένων συμπατριωτών μας, ανταποκρίθηκε στο όνομά της και έφερε την ειρήνη στο νησί μέσα στα πλαίσια του νόμου. Οι ηρωικοί Τούρκοι στρατιώτες έφεραν ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο, η αιματοχυσία σταμάτησε και τα δάκρυα των καταπιεσμένων σβήστηκαν» έγραψε αρχικά ο Σαχίν.

«Αποτελεί απαράδεκτο λάθος το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, ενώ τα ιστορικά γεγονότα είναι προφανή, έχουν καταλήξει σε μια ταινία που δυσφημεί τους Τούρκους, τη χώρα μας και τον ηρωικό μας στρατό με κακόβουλη πρόθεση. Η παραγωγή είχε μεταδοθεί προηγουμένως τηλεοπτικά στη χώρα προέλευσής της και αργότερα αδειοδοτήθηκε από το Netflix. Ως ο οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιό μας πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και επιτεύχθηκε συμφωνία ότι η παραγωγή δεν θα μεταδοθεί. Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του τουρκικού Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μαρία Νικόλτσιου για πρώτη φορά: «Έκανα τις ενέσεις που όλοι κάνουν και έχασα 15 κιλά»

TV Buzz 05.01.2026
Ποδαρικό στην εκπομπή «Happy Day» έκανε η Μαρία Νικόλτσιου τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

Παπαδάκης – Συγκλονισμένος ο Μικρούτσικος: «Είναι αδόκητος για μένα αυτός ο θάνατος»

TV Buzz 05.01.2026
Συγκλονισμένος εμφανίστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Λιάγκας για Παπαδάκη: «Μεταφέρθηκε νεκρός στο Λαϊκό! Ήταν μπαμ και κάτω»

TV Buzz 05.01.2026
«Πρώτη φορά το λέω αυτό, δεν ήθελα να το πω ποτέ, μου έλεγε ότι είμαι ο διάδοχός του και ότι μόνο εγώ θα μπορούσα να το κάνω»

Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας

TV Buzz 05.01.2026
Ιδιαίτερα φορτισμένος εμφανίστηκε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1

Ανησυχία για τον Morrissey: Ακύρωσε την πρώτη συναυλία του 2026

Tabloid 05.01.2026
Προβληματισμός για την υγεία του

Aπίστευτη ερωτική εξομολόγηση στα βραβεία Critics Choice Awards

Tabloid 05.01.2026
«Σ’ αγαπώ, δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς εσένα»

Μίκι Ρουρκ: Καμπάνια οικονομικής στήριξης για τον ηθοποιό μετά την απειλή έξωσης από το σπίτι του

Tabloid 05.01.2026
Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 46.981 δολάρια στο GoFundMe με στόχο τις 100.000

Κατερίνα Βρανά: Έχασα μεγάλο κομμάτι της σεξουαλικότητάς μου, όταν έμεινα ανάπηρη

Social 05.01.2026
Δεν έχω την ίδια αυτοπεποίθηση με πριν, εξήγησε η stand-up comedian

Κατερίνα Καινούργιου: Ποζάρει με φουσκωμένη κοιλίτσα στο Λονδίνο, στο πλευρό του Παναγιώτη Κουτσουμπή

Tabloid Χτες
Το ταξίδι μετά την έλευση του νέου έτους και το μήνυμα για τη νέα αρχή που έρχεται

Τάσος Δούσης: «Μποϋκοτάζ σε Temu και Trendyol – Να το γιατί!»

Tabloid Χτες
Γιατί λέει «όχι» στις διαφημίσεις και το μήνυμα προς τους καταναλωτές