E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: 36χρονη χορεύτρια χτύπησε το βρέφος της και την κατήγγειλε η νταντά

«Είμαι η βασίλισσα της νύχτας» φώναζε

Δημοσίευση 6/9/2024 | 16:23

Θεσσαλονίκη: 36χρονη χορεύτρια χτύπησε το βρέφος της και την κατήγγειλε η νταντά

Ποινή φυλάκισης δύο ετών και δέκα μηνών, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε μια 36χρονη γυναίκα που χτύπησε με σφαλιάρες στο κεφάλι το βρέφος της.

Η κατηγορούμενη, η οποία εργάζεται ως χορεύτρια, κρίθηκε ένοχη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή της προς δέκα ευρώ ημερησίως και αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 26 Αυγούστου, όταν η κατηγορούμενη επέστρεψε στο σπίτι από την βραδινή της εργασία και ξεκίνησε να λογομαχεί με τη γυναίκα που πρόσεχε το 1,5 ετών βρέφος.

Όπως ανέφερε στη κατάθεσή της στο δικαστήριο η 74χρονη νταντά, η μητέρα του παιδιού βρισκόταν σε κατάσταση μέθης ενώ μόλις μπήκε στο σπίτι ξεκίνησε να χτυπά δυνατά τις πόρτες με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει το μωρό.

«Το βρέφος ξεκίνησε να κλαίει. Πήγα στο κρεβατάκι και το πήρα αγκαλιά και τότε η κατηγορούμενη ήρθε και το χτύπησε με δύναμη στα μούτρα, τουλάχιστον δύο φορές. Ήταν πολύ δυνατά τα χτυπήματα και όλα στο πρόσωπο. Ύστερα έφυγε και πήγε στο δωμάτιο», ανέφερε στους δικαστές.

«Το παιδί σταμάτησε να κλαίει και το ακούμπησα στο καναπέ για να το αλλάξω. Ήμουν πολύ ταραγμένη. Το είχα αγκαλιά και το χτυπούσε, δεν ήξερα τι να κάνω. Βγήκα έξω να πάρω αέρα, δεν άντεχα άλλο και της φώναξα από την πόρτα ότι φεύγω. Ειδοποίησα την αστυνομία και περίμενα έξω», σημείωσε η 74χρονη.

Η γυναίκα που έχει αναλάβει από τον Μάρτιο να κρατάει το παιδί τα βράδια, όταν η μητέρα του είναι στην εργασία της, ανέφερε, επίσης, ότι η 36χρονη χορεύτρια έχει ξανά χτυπήσει το βρέφος στα πόδια, όπως και τον 12χρονο γιο της.

«Είμαι η βασίλισσα της νύχτας»

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο, η γυναίκα ήταν επιθετική, όταν μπήκαν στο διαμέρισμα και αντιστάθηκε στη σύλληψη, ενώ τους εξύβριζε και φώναζε «είμαι η βασίλισσα της νύχτας». Μάλιστα, προσπάθησε να πετάξει ένα γκαζάκι προς το μέρος τους, χωρίς να τα καταφέρει και κάποια στιγμή εκτόξευσε και ένα βάζο, μέχρι να καταφέρουν να την ακινητοποιήσουν και να της περάσουν χειροπέδες.

Από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο βρέφος διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στην περιοχή του προσώπου, συμβατά με πιπίλα.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στο δικαστήριο ο σύζυγος της 36χρονης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως η γυναίκα χτύπησε το παιδί τους και ότι δε πίνει αλκοόλ.

Στην απολογία της η 36χρονη αρνήθηκε ότι άσκησε βία στο βρέφος, λέγοντας ότι όταν επέστρεψε από την εργασία της ήταν μια χαρά και δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μεταξύ άλλων, η κατηγορούμενη έκανε λόγο για εκδικητική καταγγελία από την νταντά καθώς, όπως λέει, ήθελε περισσότερα χρήματα, ενώ ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε πως χτύπησε το παιδί της.

«Όταν γύρισα από τη δουλειά πήρα το μωρό στα χέρια μου. Δε ξέρω αν έγινε από το τάισμα ή αν χτύπησε. Το μωρό το άφησα μια χαρά όταν έφυγα», είπε. «Τους αστυνομικούς τους εξύβρισα αλλά όχι κατευθείαν. Είχα το μωρό στην αγκαλιά μου και όταν ήρθαν είδαν ότι το παιδάκι μου δεν είχε τίποτα. Τους είπα ότι δε μπορούσα να αφήσω τα παιδιά και να πάω στο τμήμα γιατί ο σύζυγός μου ήταν στη δουλειά. Με έπιασαν βίαια και μου έβαλαν χειροπέδες. Δεν τους πέταξα βάζο, αλλά μια φρουτιέρα από την οποία μάλιστα κόπηκα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι το δεύτερο παιδί της γυναίκας, μετά από πρόσφατη έρευνα που έγινε από κοινωνική λειτουργό, αποφασίστηκε - με εντολή εισαγγελέα - να διαμένει προσωρινά στον παππού και στη γιαγιά του και όχι με την 36χρονη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη ΜΕΘ 40χρονος έπειτα από τροχαίο με πατίνι στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη

Κηφισιά: Χτύπησε με μία μεγάλη πέτρα την κόρη μου στον θώρακα, λέει η μητέρα 15χρονης

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ο ντελιβεράς που είχε γίνει εφιάλτης για περαστικούς στην Κηφισιά

Ιστορική ομιλία Βαρθολομαίου στη Βουλή: Βαρθολομαίος στη Βουλή

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
«Ποτέ η ειρήνη δεν υπήρξε αυτονόητη κατάσταση»

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Κατατέθηκαν περισσότερες από 800.000 αιτήσεις - Η υπηρεσία θα διαθέσει συνολικά 300.000 επιταγές

Σύρος: Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Ερμούπολη – Αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Οι δράστες «χτύπησαν» με κουκούλες τα ξημερώματα της Δευτέρας

26 οι νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Κίνα ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 05.05.2026
Η Λιουγιάνγκ θεωρείται κέντρο της βιομηχανίας παραγωγής πυροτεχνημάτων της Κίνας, όπου πολλές από τις κατασκευάστριες είναι εγκατεστημένες εκεί

Γαστούνη: Έκαψαν το μαγαζί του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από ομάδα Ρομά

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Αυτή τη φορά, ο πρώην περιπτεράς, αφού έκλεισε το περίπτερο, όπως είχε προαναγγείλει και είχε βάλει στα σκαριά νέο επιχειρηματικό σχέδιο

Σεισμός τώρα 4,2 στο Λασίθι

Ελλάδα 05.05.2026
Ακόμη μια σεισμική δόνηση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη

Τραγωδία στον «αέρα» στη Βραζιλία: Αεροσκάφος έπεσε σε κτίριο ‑ Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες

Ελλάδα 05.05.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος πιλότος είχε αναφέρει πρόβλημα στον πύργο ελέγχου