E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει κάλπες, ούτε πρόταση μομφής ο Κασσελάκης

Όλες οι εξελίξεις

Δημοσίευση 5/9/2024 | 16:16

Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει κάλπες, ούτε πρόταση μομφής ο Κασσελάκης

Δεν σήκωσε το γάντι τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφού παρά τα αιτήματα Πολάκη, Γεροβασίλη και «87» για προσφυγή στην βάση για εκλογή αρχηγού, ο ίδιος παρέπεμψε οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο, στις 6 Οκτωβρίου.

Στις 15:30 και μετά από 1,5 ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας τελευταίος και αφού είχαν τοποθετηθεί όλοι, απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως μία πρόταση μομφής στο πρόσωπό του θα πλήγωνε το κόμμα, ενώ «θα το ρευστοποιούσε μην προσφέροντας τίποτα». Όπως είπε δε, «πληγώνει και τον κόσμο μας επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (ΠΓ) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Κατά πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Κασσελάκης στο τέλος της τοποθέτησής του ζητούσε επίμονα από τους βουλευτές να δεσμευθούν ότι δεν θα αποχωρήσουν από το κόμμα.

Παρότι νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε στην προκήρυξη εκλογών για την ηγεσία του κόμματος, εντέλει επέλεξε να παραπέμψει τους αμφισβητίες στο συνέδριο, θεωρώντας προφανώς ότι ελέγχει τη σύνθεσή του. Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν εκδηλώθηκε η παρέμβαση Τσίπρα ο οποίος είχε ζητήσει να υπάρξει νέα εκλογική διαδικασία, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δημόσια συμφωνήσει λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», ωστόσο στο παρασκήνιο είχε βάλει τα στελέχη που τον στήριζαν να συγκεντρώσουν υπογραφές ώστε να μην υπάρξει νέα εκλογή από τη βάση - και το πέτυχε.

Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έλεγαν μετά από αυτές τις εξελίξεις ότι το ίδιο θα απαντήσει ο κ. Κασσελάκης - δηλαδή θα παραπέμψει στο συνέδριο - ακόμα κι αν περάσει πρόταση μομφής εναντίον του στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ιράν μπλόκαρε και το Starlink: Χάνει 1,56 εκατομμύρια δολάρια κάθε ώρα χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Κόσμος 12.01.2026
Τελευταία φορά, που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Χρησιμοποίησαν μυστικό όπλο στη Βενεζουέλα; ‑ Καταγγελίες για αιμορραγικά συμπτώματα

Κόσμος 12.01.2026
Ερωτηματικά από την ανάρτηση της Καρολάιν Λέβιτ

Αποζημίωση περίπου 150.000 ευρώ στον πατέρα της δoλoφovημένης Δώρας Ζέμπερη από τον Δήμο Αθηναίων

Ελλάδα 12.01.2026
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας

Mattel: Βγάζει στην αγορά μία Barbie με αυτισμό – Πώς την σχεδίασε

Κόσμος 12.01.2026
Στόχος είναι να προωθήσει την αποδοχή της διαφορετικότητας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ελλάδα 12.01.2026
Για την υπόθεση η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Τραγωδία με νοεγέννητο βρέφος: Δεν τα κατάφερε μετά από αεροδιακομιδή από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Ελλάδα 12.01.2026
Το νεογέννητο έχασε τη μάχη για τη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του

Θρίλερ στην Πάτρα με την εξαφάνιση της Λόρας ‑ Μαρτυρίες για ηλικιωμένο άνδρα που είχε ραντεβού

Ελλάδα 12.01.2026
Η 16χρονη Λόρα ζει τα τελευταία τρία χρόνια στην Πάτρα, μετά τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς της από τη Γερμανία

Καιρός: Θεαματική άνοδος της θερμοκρασίες μέσα σε 48ώρες ‑ Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Καιρός 12.01.2026
Δεν κράτησε για πολύ η πολική εισβολή στη χώρα

Το Ιράν στις φλόγες: Εκατόμβες νεκρών από τις διαδηλώσεις ‑ Αποφασισμένοι για μακελειό οι μουλάδες

Κόσμος 12.01.2026
Με σημαίες με το λιοντάρι ανάμεσα στην πράσινη και την κόκκινη ρίγα, οι διαδηλωτές είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα στην πολύπαθη χώρα

Ρουμπίνα Αμινιάν: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής του Ιράν

Κόσμος 12.01.2026
«Είδα εκατοντάδες πτώματα με τα ίδια μου τα μάτια», δήλωσε η μητέρα της 2