E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει κάλπες, ούτε πρόταση μομφής ο Κασσελάκης

Όλες οι εξελίξεις

Δημοσίευση 5/9/2024 | 16:16

Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει κάλπες, ούτε πρόταση μομφής ο Κασσελάκης

Δεν σήκωσε το γάντι τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφού παρά τα αιτήματα Πολάκη, Γεροβασίλη και «87» για προσφυγή στην βάση για εκλογή αρχηγού, ο ίδιος παρέπεμψε οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο, στις 6 Οκτωβρίου.

Στις 15:30 και μετά από 1,5 ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας τελευταίος και αφού είχαν τοποθετηθεί όλοι, απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως μία πρόταση μομφής στο πρόσωπό του θα πλήγωνε το κόμμα, ενώ «θα το ρευστοποιούσε μην προσφέροντας τίποτα». Όπως είπε δε, «πληγώνει και τον κόσμο μας επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (ΠΓ) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Κατά πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Κασσελάκης στο τέλος της τοποθέτησής του ζητούσε επίμονα από τους βουλευτές να δεσμευθούν ότι δεν θα αποχωρήσουν από το κόμμα.

Παρότι νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε στην προκήρυξη εκλογών για την ηγεσία του κόμματος, εντέλει επέλεξε να παραπέμψει τους αμφισβητίες στο συνέδριο, θεωρώντας προφανώς ότι ελέγχει τη σύνθεσή του. Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν εκδηλώθηκε η παρέμβαση Τσίπρα ο οποίος είχε ζητήσει να υπάρξει νέα εκλογική διαδικασία, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δημόσια συμφωνήσει λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», ωστόσο στο παρασκήνιο είχε βάλει τα στελέχη που τον στήριζαν να συγκεντρώσουν υπογραφές ώστε να μην υπάρξει νέα εκλογή από τη βάση - και το πέτυχε.

Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έλεγαν μετά από αυτές τις εξελίξεις ότι το ίδιο θα απαντήσει ο κ. Κασσελάκης - δηλαδή θα παραπέμψει στο συνέδριο - ακόμα κι αν περάσει πρόταση μομφής εναντίον του στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70