E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει κάλπες, ούτε πρόταση μομφής ο Κασσελάκης

Όλες οι εξελίξεις

Δημοσίευση 5/9/2024 | 16:16

Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει κάλπες, ούτε πρόταση μομφής ο Κασσελάκης

Δεν σήκωσε το γάντι τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφού παρά τα αιτήματα Πολάκη, Γεροβασίλη και «87» για προσφυγή στην βάση για εκλογή αρχηγού, ο ίδιος παρέπεμψε οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο, στις 6 Οκτωβρίου.

Στις 15:30 και μετά από 1,5 ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας τελευταίος και αφού είχαν τοποθετηθεί όλοι, απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως μία πρόταση μομφής στο πρόσωπό του θα πλήγωνε το κόμμα, ενώ «θα το ρευστοποιούσε μην προσφέροντας τίποτα». Όπως είπε δε, «πληγώνει και τον κόσμο μας επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (ΠΓ) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Κατά πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Κασσελάκης στο τέλος της τοποθέτησής του ζητούσε επίμονα από τους βουλευτές να δεσμευθούν ότι δεν θα αποχωρήσουν από το κόμμα.

Παρότι νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε στην προκήρυξη εκλογών για την ηγεσία του κόμματος, εντέλει επέλεξε να παραπέμψει τους αμφισβητίες στο συνέδριο, θεωρώντας προφανώς ότι ελέγχει τη σύνθεσή του. Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν εκδηλώθηκε η παρέμβαση Τσίπρα ο οποίος είχε ζητήσει να υπάρξει νέα εκλογική διαδικασία, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δημόσια συμφωνήσει λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», ωστόσο στο παρασκήνιο είχε βάλει τα στελέχη που τον στήριζαν να συγκεντρώσουν υπογραφές ώστε να μην υπάρξει νέα εκλογή από τη βάση - και το πέτυχε.

Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έλεγαν μετά από αυτές τις εξελίξεις ότι το ίδιο θα απαντήσει ο κ. Κασσελάκης - δηλαδή θα παραπέμψει στο συνέδριο - ακόμα κι αν περάσει πρόταση μομφής εναντίον του στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left Χτες
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left Χτες
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής