E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Πότε και πόσο θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις

Δημοσίευση 5/9/2024 | 09:26

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Με νέο αφήγημα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, ο οποίος από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να παρουσιάσει το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία.

Ήδη η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η Απογευματινή, έχει δώσει το στίγμα ότι κυρίαρχη προτεραιότητα της δεύτερης τετραετίας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών, με στόχο την αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 1.250 ευρώ και με τη δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει η Απογευματινή, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα και παροχές για τις παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού, ενώ από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα περιγράψει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Οικονομία την τελευταία πενταετία με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, αλλά κυρίως θα θέσει τα προτάγματα των επόμενων μηνών και συνολικά της προσεχούς τριετίας, με έμφαση στην απασχόληση και συγκεκριμένα τη στήριξη ομάδων όπως οι νέοι και οι γυναίκες.

«Κλειδώνει» η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%

Κάποια μεγάλη έκπληξη σε σχέση με τις εξαγγελίες που έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας δεν αναμένεται, παρά μόνο μία πιο διευρυμένη παρέμβαση σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ενώ αρχικά στο τραπέζι ήταν η μείωσή τους κατά 0,5%, φέρεται να «κλειδώνει» στη μία μονάδα, μισή για τους επιχειρηματίες και μισή για τους εργαζόμενους.

Ο κατώτατος μισθός

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμη να προαναγγείλει νέα αύξηση στον κατώτατο μισθού τον Απρίλιο του 2025, από τα 830 ευρώ σήμερα στα 867 ευρώ μεικτά, και να αναφερθεί στην προγραμματισμένη νέα αύξηση στις κύριες συντάξεις, το νέο έτος, κοντά στο 2,5%.

Στο επίκεντρο των εξαγγελιών και το δημογραφικό με τον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψη του σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο, να εστιάζει στην αύξηση των voucher το 2025 για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ώστε να βοηθηθούν οικονομικά οι οικογένειες με μικρά παιδιά και να διευκολυνθούν οι εργαζόμενες μητέρες.

«Περισσότερα θα μπορέσω να πω και εγώ σε λίγες μέρες στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ στο πακέτο των εξαγγελιών είναι και το στεγαστικό, με σημείο αιχμής την επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» με διευρυμένα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

«Η νέα τετραετία είναι η τετραετία της αύξησης των εισοδημάτων» είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, με τον Πρωθυπουργό να σχεδιάζει να προβεί σε αποτίμηση των πολιτικών που προώθησε τα τελευταία πέντε χρόνια και να αναφερθεί στον σχεδιασμό για την επόμενη τριετία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχεται ο «ΑΜΚΑ των σπιτιών»: Τι αλλάζει σε αγοραπωλησίες, μεταβιβάσεις και επιδοτήσεις από το 2026

Ελλάδα 08.12.2025
Νέα ψηφιακή πλατφόρμα «E-Registries» ενοποιεί ΚΑΕΚ, ΑΤΑΚ, ρεύμα, νερό, ασφάλειες – Αυτόματος συγχρονισμός με Κτηματολόγιο, ΑΑΔΕ, ΔΕΔΔΗΕ και δήμους

Σάλος στη Ρωσία για μητέρα που έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα, «μαμά» φώναζε το παιδί

Κόσμος 08.12.2025
H 36χρονη γέλασε λέγοντας ότι «μπορείς και να σταματήσεις τελείως την παροχή οξυγόνου στη σακούλα»

Σχεδόν 3.000 άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο έπειτα από δάγκωμα σκύλου μέσα σε ένα χρόνο

Ελλάδα 08.12.2025
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις επιθέσεις σκύλων στη χώρα μας

«Mάζεψα το πίτμπουλ γιατί ήταν ετοιμοθάνατο και αυτό σκότωσε τον γιο μου»

Ελλάδα 08.12.2025
Συντετριμμένος ο πατέρας του 2χρονου Λίο στη Ζάκυνθο

Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού ‑ Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Λάρισας

Ελλάδα Χτες
Τα θυροφράγματα έχουν κλείσει στο σύνολό τους, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εισροών

Τραγωδία στην Ηλεία: Εργάτης γης στο Καπελέτο έβαλε τέλος στη ζωή του σε θερμοκήπιο

Ελλάδα Χτες
Ο εργάτης εντοπίστηκε νεκρός από άλλους εργάτες μέσα σε θερμοκήπιο

Τρόμος για 3 ανήλικες στο Καματερό: Μεθυσμένος Ινδός τις απείλησε με χαρτοκόπτη

Ελλάδα Χτες
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου

Περού: Δύτης έχει «φυσαλίδες αζώτου» στο σώμα εδώ και 11 χρόνια – «Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι»

Κόσμος Χτες
«Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι και περιμένω μία λύση», αποκαλύπτει ο Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνες

Πήρε εξιτήριο ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε – «Πέρασε εγκεφαλικό», αναφέρει η γυναίκα του

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένειά του, ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε όταν είδε το κοπάδι του να θανατώνεται έπειτα από κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία Χτες
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία Χτες
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών