E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Πότε και πόσο θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις

Δημοσίευση 5/9/2024 | 09:26

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Με νέο αφήγημα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, ο οποίος από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να παρουσιάσει το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία.

Ήδη η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η Απογευματινή, έχει δώσει το στίγμα ότι κυρίαρχη προτεραιότητα της δεύτερης τετραετίας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών, με στόχο την αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 1.250 ευρώ και με τη δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει η Απογευματινή, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα και παροχές για τις παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού, ενώ από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα περιγράψει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Οικονομία την τελευταία πενταετία με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, αλλά κυρίως θα θέσει τα προτάγματα των επόμενων μηνών και συνολικά της προσεχούς τριετίας, με έμφαση στην απασχόληση και συγκεκριμένα τη στήριξη ομάδων όπως οι νέοι και οι γυναίκες.

«Κλειδώνει» η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%

Κάποια μεγάλη έκπληξη σε σχέση με τις εξαγγελίες που έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας δεν αναμένεται, παρά μόνο μία πιο διευρυμένη παρέμβαση σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ενώ αρχικά στο τραπέζι ήταν η μείωσή τους κατά 0,5%, φέρεται να «κλειδώνει» στη μία μονάδα, μισή για τους επιχειρηματίες και μισή για τους εργαζόμενους.

Ο κατώτατος μισθός

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμη να προαναγγείλει νέα αύξηση στον κατώτατο μισθού τον Απρίλιο του 2025, από τα 830 ευρώ σήμερα στα 867 ευρώ μεικτά, και να αναφερθεί στην προγραμματισμένη νέα αύξηση στις κύριες συντάξεις, το νέο έτος, κοντά στο 2,5%.

Στο επίκεντρο των εξαγγελιών και το δημογραφικό με τον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψη του σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο, να εστιάζει στην αύξηση των voucher το 2025 για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ώστε να βοηθηθούν οικονομικά οι οικογένειες με μικρά παιδιά και να διευκολυνθούν οι εργαζόμενες μητέρες.

«Περισσότερα θα μπορέσω να πω και εγώ σε λίγες μέρες στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ στο πακέτο των εξαγγελιών είναι και το στεγαστικό, με σημείο αιχμής την επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» με διευρυμένα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

«Η νέα τετραετία είναι η τετραετία της αύξησης των εισοδημάτων» είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, με τον Πρωθυπουργό να σχεδιάζει να προβεί σε αποτίμηση των πολιτικών που προώθησε τα τελευταία πέντε χρόνια και να αναφερθεί στον σχεδιασμό για την επόμενη τριετία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος Χτες
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα Χτες
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών