E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Πότε και πόσο θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις

Δημοσίευση 5/9/2024 | 09:26

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Με νέο αφήγημα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, ο οποίος από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να παρουσιάσει το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία.

Ήδη η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η Απογευματινή, έχει δώσει το στίγμα ότι κυρίαρχη προτεραιότητα της δεύτερης τετραετίας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών, με στόχο την αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 1.250 ευρώ και με τη δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει η Απογευματινή, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα και παροχές για τις παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού, ενώ από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα περιγράψει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Οικονομία την τελευταία πενταετία με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, αλλά κυρίως θα θέσει τα προτάγματα των επόμενων μηνών και συνολικά της προσεχούς τριετίας, με έμφαση στην απασχόληση και συγκεκριμένα τη στήριξη ομάδων όπως οι νέοι και οι γυναίκες.

«Κλειδώνει» η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%

Κάποια μεγάλη έκπληξη σε σχέση με τις εξαγγελίες που έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας δεν αναμένεται, παρά μόνο μία πιο διευρυμένη παρέμβαση σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ενώ αρχικά στο τραπέζι ήταν η μείωσή τους κατά 0,5%, φέρεται να «κλειδώνει» στη μία μονάδα, μισή για τους επιχειρηματίες και μισή για τους εργαζόμενους.

Ο κατώτατος μισθός

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμη να προαναγγείλει νέα αύξηση στον κατώτατο μισθού τον Απρίλιο του 2025, από τα 830 ευρώ σήμερα στα 867 ευρώ μεικτά, και να αναφερθεί στην προγραμματισμένη νέα αύξηση στις κύριες συντάξεις, το νέο έτος, κοντά στο 2,5%.

Στο επίκεντρο των εξαγγελιών και το δημογραφικό με τον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψη του σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο, να εστιάζει στην αύξηση των voucher το 2025 για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ώστε να βοηθηθούν οικονομικά οι οικογένειες με μικρά παιδιά και να διευκολυνθούν οι εργαζόμενες μητέρες.

«Περισσότερα θα μπορέσω να πω και εγώ σε λίγες μέρες στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ στο πακέτο των εξαγγελιών είναι και το στεγαστικό, με σημείο αιχμής την επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» με διευρυμένα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

«Η νέα τετραετία είναι η τετραετία της αύξησης των εισοδημάτων» είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, με τον Πρωθυπουργό να σχεδιάζει να προβεί σε αποτίμηση των πολιτικών που προώθησε τα τελευταία πέντε χρόνια και να αναφερθεί στον σχεδιασμό για την επόμενη τριετία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα Χτες
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος Χτες
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος Χτες
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science Χτες
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό