E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Πότε και πόσο θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις

Δημοσίευση 5/9/2024 | 09:26

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Με νέο αφήγημα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, ο οποίος από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να παρουσιάσει το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία.

Ήδη η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η Απογευματινή, έχει δώσει το στίγμα ότι κυρίαρχη προτεραιότητα της δεύτερης τετραετίας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών, με στόχο την αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 1.250 ευρώ και με τη δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει η Απογευματινή, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα και παροχές για τις παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού, ενώ από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα περιγράψει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Οικονομία την τελευταία πενταετία με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, αλλά κυρίως θα θέσει τα προτάγματα των επόμενων μηνών και συνολικά της προσεχούς τριετίας, με έμφαση στην απασχόληση και συγκεκριμένα τη στήριξη ομάδων όπως οι νέοι και οι γυναίκες.

«Κλειδώνει» η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%

Κάποια μεγάλη έκπληξη σε σχέση με τις εξαγγελίες που έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας δεν αναμένεται, παρά μόνο μία πιο διευρυμένη παρέμβαση σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ενώ αρχικά στο τραπέζι ήταν η μείωσή τους κατά 0,5%, φέρεται να «κλειδώνει» στη μία μονάδα, μισή για τους επιχειρηματίες και μισή για τους εργαζόμενους.

Ο κατώτατος μισθός

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμη να προαναγγείλει νέα αύξηση στον κατώτατο μισθού τον Απρίλιο του 2025, από τα 830 ευρώ σήμερα στα 867 ευρώ μεικτά, και να αναφερθεί στην προγραμματισμένη νέα αύξηση στις κύριες συντάξεις, το νέο έτος, κοντά στο 2,5%.

Στο επίκεντρο των εξαγγελιών και το δημογραφικό με τον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψη του σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο, να εστιάζει στην αύξηση των voucher το 2025 για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ώστε να βοηθηθούν οικονομικά οι οικογένειες με μικρά παιδιά και να διευκολυνθούν οι εργαζόμενες μητέρες.

«Περισσότερα θα μπορέσω να πω και εγώ σε λίγες μέρες στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ στο πακέτο των εξαγγελιών είναι και το στεγαστικό, με σημείο αιχμής την επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» με διευρυμένα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

«Η νέα τετραετία είναι η τετραετία της αύξησης των εισοδημάτων» είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, με τον Πρωθυπουργό να σχεδιάζει να προβεί σε αποτίμηση των πολιτικών που προώθησε τα τελευταία πέντε χρόνια και να αναφερθεί στον σχεδιασμό για την επόμενη τριετία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οικογενειακή τραγωδία στη Νάπολη: 22χρονη κοπέλα μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον αδελφό της

Κόσμος 04.02.2026
Η δολοφονία μίας 22χρονης κοπέλας από τον αδελφό της συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Νάπολης και όχι μόνο

Γρίπη: «Καμπανάκι» από Τζανάκη ‑ Θα κάνουμε Πάσχα με τον ιό

Κόσμος 04.02.2026
Θα νοσήσουν φέτος με γρίπη Α, περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη

Σοκ στη Γερμανία: Έλληνας χωρίς εισιτήριο ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 04.02.2026
Του ζήτησε να αποβιβαστεί, γιατί δεν είχε εισιτήριο - «Κατηγορείται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας»

Πέθανε η Ασπασία Παπαδάκη ‑ Ποια ήταν η πρώτη λυράρισσα

Ελλάδα 04.02.2026
Η γυναίκα που έσπασε τα στερεότυπα και έγραψε ιστορία στη κρητική μουσική

Νέες ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος

Ελλάδα 04.02.2026
Διευρύνει τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος σε νέα παρτίδα των προϊόντων της μάρκας Guigoz η εταιρεία Nestlé

Οχήματα της Google βγαίνουν στους δρόμους της Ελλάδας: Δες πότε και πού θα σε «καταγράψουν»

Tech + Science 04.02.2026
Πρόσωπα και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων θα εμφανίζονται θολωμένα

Τραγωδία στη Χίο: Το σκάφος του Λιμενικού είχε κάμερα, αλλά δεν είχε τεθεί σε λειτουργία

Ελλάδα 04.02.2026
Η κάμερα που υπήρχε στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού δεν είχε ενεργοποιηθεί από το πλήρωμα – Οι Αρχές ερευνούν αν ο Μαροκινός διασωθείς ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου.

Συνελήφθη δασκάλα γιόγκα στα βόρεια προάστια που ανατίναζε αυτοκίνητα συγγενών της

Ελλάδα 04.02.2026
Το 2016 φέρεται να είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο του πατέρα της