E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλο πουλί καταβροχθίζει ολόκληρο αρουραίο στο Central Park της Νέας Υόρκης

Αν και το βίντεο είναι αηδιαστικό, δεν πρόκειται για κάτι που θεωρείται παράξενο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2024 | 14:57

Μεγάλο πουλί καταβροχθίζει ολόκληρο αρουραίο στο Central Park της Νέας Υόρκης

Ένας κατά τα άλλα μεγαλοπρεπής μεγάλος γαλάζιος ερωδιός εντοπίστηκε να καταβροχθίζει μεγάλο αρουραίο στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σάββατο.

Το μεγάλο πουλί απόλαυσε το γεύμα του στο Central Park, σύμφωνα με έναν χρήστη του Reddit που απαθανάτισε τη στιγμή με την κάμερά του.

Το βίντεο του National Geographic δείχνει τον ερωδιό να αιωρείται γύρω από τον «τεράστιο» άψυχο αρουραίο, καθώς ετοιμαζόταν να καταπιεί ολόκληρο το τρωκτικό.

Στη συνέχεια, το υδρόβιο πουλί κοιτάζει ακριβώς την κάμερα και καταπίνει το θήραμά του ολόκληρο.
Κάπως έτσι, ο γούνινος και ογκώδης αρουραίος γλίστρησε στον στενό λαιμό του ερωδιού εύκολα, αν και υπήρξε μια απόκοσμη εικόνα που η ουρά του αρουραίου κρεμόταν έξω από το στόμα του πουλιού.

Σύμφωνα με τον εικονολήπτη: «η μάχη δεν πήγε καλά για τον αρουραίο και η διαδικασία δεν είναι ένα θέαμα για αυτούς που δεν αντέχουν».

«Ο αρουραίος πάλεψε σκληρά και γενναία για τη ζωή του, αλλά τραυματίστηκε θανάσιμα από το ράμφος του ερωδιού και στη συνέχεια κρατήθηκε από τον λαιμό του και τινάχτηκε μέχρι που πέθανε».

Τότε ήταν που ο ερωδιός κατάπιε σιγά σιγά τον αρουραίο.

Central Park Blue Heron Devours City Rat Whole
byu/Particular-Neat-3328 inHardcoreNature

«Οι μεγάλοι μπλε ερωδιοί και οι τσικνιάδες θα φάνε οποιοδήποτε είδος μικρού ζώου συναντήσουν», δήλωσε ο δρ Ντάστιν Πάρτριτζ, διευθυντής Διατήρησης και Επιστήμης της Συμμαχίας Πτηνών της Νέας Υόρκης.

«Ενώ οι μεγάλοι μπλε ερωδιοί συνήθως τρώνε ψάρια, θα φάνε με μεγάλη χαρά τα αμφίβια, ερπετά ή θηλαστικά που μπορεί να συναντήσουν και αυτός ο αρουραίος είναι εύκολη λεία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την nypost οι μεγάλοι μπλε ερωδιοί συχνά αναζητούν μεγάλα θηράματα και αφήνουν τις φωλιές τους για να αναζητήσουν τροφή στην ενδοχώρα.

Με περίπου 3 εκατομμύρια αρουραίους να τρέχουν στην πόλη της Νέας Υόρκης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα υδρόβια πτηνά έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο… μενού με τα θαλασσινά.

«Οι ερωδιοί που τρώνε αρουραίους είναι πιθανώς πολύ πιο συνηθισμένοι από ό,τι περιμένουν οι περισσότεροι άνθρωποι», είπε ο Πάρτριτζ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια τραγούδιστρια έκπληξη θα βρίσκεται στο πλευρό του αυτόν τον χειμώνα

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Η Ρία Ελληνίδου αναλαμβάνει τον βασικό γυναικείο ρόλο στο νέο σχήμα του «Κέντρου Αθηνών», μετά την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή.

Βάφτισε τον γιο του ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης – Το όνομα που επέλεξαν

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά του Πηλίου στις 18 Ιουλίου, με θέμα τον σκίουρο και γήινες αποχρώσεις στον στολισμό.

Ο Σταύρος Φλώρος επέστρεψε και ο άνθρωπος που του έσωσε τη ζωή τον σήκωσε ξανά στην πλάτη του

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο Μάνος Μαλλιαρός υποδέχτηκε τον Σταύρο Φλώρο με συγκίνηση, τον μετέφερε στην πλάτη του σε δύσβατα μονοπάτια και τον αποκάλεσε «σιδερένιο».

Πήγαν διακοπές και είδαν κάτι στον τοίχο του Airbnb που τις «πάγωσε» στη θέση τους

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Δύο αδελφές από τη Γιούτα ανακάλυψαν στο ενοικιαζόμενο κατάλυμά τους στην Καλιφόρνια μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία με τις ίδιες και μέλη της οικογένειάς τους.

Δημήτρης Πιατάς: 50 χρόνια στο θέατρο και μια αλήθεια που αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο έμπειρος ηθοποιός μιλά για την τέχνη ως πράξη αντίστασης και τον ρόλο του καλλιτέχνη απέναντι στην εξουσία και την εποχή.

Ρούλα Κορομηλά: Η αιχμηρή ανάρτησή της για το τηλεοπτικό τοπίο που προκαλεί συζήτηση

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Η έμπειρη παρουσιάστρια έστρεψε τα βέλη της στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, μιλώντας για μετριότητα, απουσία δημιουργικότητας και κρίση ταυτότητας στην ψυχαγωγία.

Λορέντζο Καριέρε: Η ηχηρή απουσία από την κηδεία ‑ Γιατί έλειπε

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο τραγουδιστής εξήγησε δημόσια μέσω Instagram την απουσία του, αποκαλύπτοντας ότι η σύζυγός του και ο γιος τους ήταν εκεί στη θέση του.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Υπέγραψε και αποκαλύφθηκε η νέα του τηλεοπτική στέγη μετά το MEGA

E-Daily 3.Left Χτες
Επιστροφή στις οθόνες για τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος εντάσσεται και επίσημα στην ομάδα του OPEN.

Απόστολος Γκλέτσος: Τι αποκάλυψε για τον χωρισμό και την επανασύνδεση με την Ιζαμπέλα Αρβανίτη

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας μίλησε ανοιχτά για τη δεύτερη ευκαιρία που έδωσαν στη σχέση τους, παραδεχόμενος ότι η ευθύνη ήταν και από τις δύο πλευρές.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ποιος έλειπε από το τελευταίο αντίο ‑ Η ηχηρή απουσία στο τελευταίο αντίο

E-Daily 3.Left Χτες
Η απουσία του Γιώργου Κωνσταντίνου στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού δεν πέρασε απαρατήρητη, με συναδέλφους να αποκαλύπτουν πόσο βαριά βιώνει την απώλειά της.

Η Ευγενία Σαμαρά στο Κιργιστάν: Ιππασία, ιαματικές πηγές και εντυπωσιακά τοπία ‑ δείτε τα νέα στιγμιότυπα

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε βίντεο και φωτογραφίες από τη δεύτερη και τρίτη ημέρα της στη χώρα της κεντρικής Ασίας, με ιππασία σε υψόμετρο 2.500 μέτρων και βουτιά σε θερμή πηγή στα 2.600 μέτρα.

Το ρύζι των ελληνικών γάμων: Η ελληνική πρωτοβουλία που αλλάζει ένα έθιμο αιώνων

E-Daily 3.Left Χτες
Κάθε χρόνο 200 τόνοι βρώσιμου ρυζιού καταλήγουν στα σκουπίδια μετά τους γάμους - μια ελληνική startup βρήκε τρόπο να στηρίξει τους παραγωγούς χωρίς να θίξει την παράδοση.