E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κολυδάς: Πότε έρχονται βροχές

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Δημοσίευση 4/9/2024 | 14:20

Κολυδάς: Πότε έρχονται βροχές

Βροχερός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Μέχρι και το Σάββατο, κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της δυτικής Ελλάδας και ιδίως τα νησιά του Ιονίου, ενώ από Δευτέρα αναμένεται νέο βαρομετρικό χαμηλό.

Μάλιστα, ο κ. Κολυδάς χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χαμηλό ως «το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές, κυρίως δυτικά τα κεντρικά τα βόρεια και Ανατολικό Αιγαίο», επισημαίνοντας ωστόσο πως η πρόγνωση αυτή θα ανανεωθεί και θα συγκεκριμενοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά, ο κ. Κολυδάς γράφει: «Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες (σήμερα κυρίως Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο).
Την Παρασκευή στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα πιθανόν ισχυρές (θα το δούμε καλύτερα αύριο).Στην υπόλοιπη χώρα το μεσημέρι απόγευμα αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.
Το Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Την Κυριακή στη κεντρική Μακεδονία Ανατολική Θεσσαλία τοπικές βροχές κατά διαστήματα και το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά.
Τη Δευτέρα και Τρίτη υπάρχει ένα χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές, κυρίως δυτικά τα κεντρικά τα βόρεια και Ανατολικό Αιγαίο , αλλά έχουμε καιρό ακόμη για ασφαλέστερες προγνώσεις.
Όλες τις μέρες άνεμοι το πολύ 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70