E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 κυβερνητικούς αξιωματούχους γιατί «απέτυχαν να αποτρέψουν» τις φονικές πλημμύρες

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εθεάθη τον περασμένο μήνα να επιθεωρεί τις πληγείσες περιοχές και να συνομιλεί με κατοίκους

Δημοσίευση 4/9/2024 | 08:25

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 κυβερνητικούς αξιωματούχους γιατί «απέτυχαν να αποτρέψουν» τις φονικές πλημμύρες

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε να εκτελεστούν έως και 30 αξιωματούχοι για την υποτιθέμενη αποτυχία τους να αποτρέψουν τις εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις που έπληξαν τη Βόρεια Κορέα το καλοκαίρι και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχος του καθεστώτος του Κιμ δήλωσε στο πρακτορείο Chosun ότι 20 έως 30 άτομα με εξουσία στη Βόρεια Κορέα διώχθηκαν για διαφθορά και παράβαση καθήκοντος, με το κράτος να τους καταδικάζει τελικά σε θανατική ποινή. «Έχει διαπιστωθεί ότι 20 έως 30 περιφερειακά στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στα τέλη του περασμένου μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Οι αξιωματούχοι που εκτελέστηκαν δεν αναφέρονται ονομαστικά στο δημοσίευμα, ωστόσο επισημαίνεται ότι ο Κανγκ Μπονγκ-Χουν, γραμματέας της επαρχιακής κομματικής επιτροπής της επαρχίας Τσαγκάνγκ από το 2019, ήταν μεταξύ των στελεχών που αποπέμφθηκαν από τον Κιμ σε έκτακτη συνεδρίαση για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Ο βορειοκορεάτης πρώην διπλωμάτης Λι Ιλ-γιού δήλωσε στo τηλεοπτικό δίκτυο Chosun ότι, μετά τη συνάντηση με τον Κιμ οι αξιωματούχοι στην επαρχία ανησυχούσαν ότι σύντομα θα έχαναν τη ζωή τους.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για τις εκτελέσεις δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητα μέσα. Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας είχε μεταδώσει προηγουμένως ότι ο Κιμ διέταξε να «τιμωρηθούν αυστηρά» οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Τσαγκάνγκ τον Ιούλιο, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 4.000 ανθρώπους και εκτοπίζοντας περισσότερους από 15.000 ανθρώπους.

Ο Κιμ εθεάθη τον περασμένο μήνα να επιθεωρεί τις πληγείσες περιοχές και να συνομιλεί με κατοίκους, ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστούν μήνες για την ανοικοδόμηση των πλημμυρισμένων γειτονιών.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε στραφεί επίσης κατά της Νότιας Κορέας για τις εκτιμήσεις της σχετικά τον αριθμό των νεκρών, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένα από τα πιο τρελά γκολ μπήκε στον Καναδά εν μέσω... χιονοθύελλας

Αθλητικά Νέα 10.11.2025
Το χιόνι είχε καλύψει πλήρως τον αγωνιστικό χώρο

Από αύριο αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα τρεις σταθμοί έως 12 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 10.11.2025
Οι εργασίες ξεκινούν από το τμήμα «Δάφνη - Νέος Κόσμος»

Πέθανε η 70χρονη που είχε δεχτεί επίθεση με πέτρα από 38χρονο όταν τάιζε αδέσποτες γάτες

Ελλάδα 10.11.2025
Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής 9/11 μετά από πολυήμερη νοσηλεία

Πέθανε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Ζερβόπουλος

Ελλάδα 10.11.2025
Υπήρξε επικεφαλής της θεατρικής ομάδας «Η συνάντηση»

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο: Μέχρι πότε θα βρέχει στην Αττική

Καιρός 10.11.2025
Η ΕΜΥ παρουσίασε τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Τρίτη αναβολή για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο

Ελλάδα 10.11.2025
Πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή

«Χρυσά» τα όσπρια στο ράφι – Καταγγελίες για αισχροκέρδεια και στρεβλώσεις στην αγορά

Οικονομία 10.11.2025
Η τιμή των οσπρίων παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση

BBC: Αυτό είναι το βίντεο με το μοντάζ στον Τραμπ που οδήγησε στην παραίτηση τον διευθυντή και τη διευθύνουσα σύμβουλο

Κόσμος 10.11.2025
Προβλήματα στο BBC έχει προκαλέσει το μοντάζ που έγινε σε βίντεο από ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ

Απάτη με ακίνητα στην Αθήνα: Πώς έπεσαν στα δίχτυα της Αστυνομίας

Ελλάδα 10.11.2025
Εξιχνιάστηκε απόπειρα απάτης με το πρόσχημα αγοράς ακινήτου μέσω πλειστηριασμού