E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αν είσαι 55 ετών και νεότερος τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζήσεις κάτι πρωτόγνωρο

Απειλή για το ανθρώπινο είδος

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 3/9/2024 | 01:07

Αν είσαι 55 ετών και νεότερος τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζήσεις κάτι πρωτόγνωρο
pexels

Ο συναγερμός χτυπάει εδώ και μια 5ετία. Τώρα όμως ο συναγερμός δεν φτάνει και ηχούν καμπάνες παντού.

Τα περισσότερα(σχεδόν όλα) τα κράτη του δυτικού κόσμου βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη απειλή. Για πρώτη φορά πρόκειται να μειωθεί ο πληθυσμός εξαιτίας της πτώσης των γεννήσεων.

Οι 55 ετών και κάτω θα ζήσουν κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στη Γη.

Ο πληθυσμός θα μειώθει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό(εξαιρούνται οι χρονιές μεγάλων πολέμων και πανδημιών).

Και αν τα κράτη λένε πως δίνουν οικονομικά κίνητρα για να προχωρήσουν οι νέοι στη γέννηση παιδιών, οι νέοι υποστηρίζουν πως το κόστος ζωής δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες σκέψεις.

Και αν το πλάνο των δύο ή περισσοτέρων παιδιών μοιάζει πλέον μακρινό όνειρο, ανησυχητικά σπάνιο πλησιάζει να γίνει και η γέννηση ενός παιδιού από ζευγάρια.

Ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα αρκετά γρήγορα.

Το Our World in Data αναφέρει ότι ο παγκόσμιος ρυθμός γονιμότητας για το 2024 ανέρχεται σε 2,25.

Υπάρχουν χώρες που πραγματικά είναι στη κόψη του ξυραφιού, για παράδειγμα η Ιαπωνία.

Η μοναδική ήπειρος που ενώ έχει μειωθεί ο αριθμός των γεννήσεων είναι ακόμα σε ασφαλή επίπεδα, είναι η Αφρική.

«Μέχρι το 2050, πάνω από τα τρία τέταρτα (155 από τις 204) των χωρών δεν θα έχουν αρκετά υψηλά ποσοστά γονιμότητας για να διατηρήσουν το μέγεθος του πληθυσμού και, με την πάροδο του χρόνου- αυτό θα αυξηθεί στο 97% των χωρών (198 από τις 204) μέχρι το 2100», αναφέρεται στο The Lancet.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά εδώ και περίπου 60.000 χρόνια, οι άνθρωποι δεν κάνουν παιδιά αρκετά γρήγορα για να αντικαταστήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left 28.06.2026
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία