E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Χτύπησε το 112 στην Πελοπόννησο για επικίνδυνα φαινόμενα μετά το μεσημέρι ‑ Καταιγίδες αναμένονται και σε Αττική

Δε θα πέσει πολύ η θερμοκρασία, αναμένονται ισχυρές ριπές ανέμων

Δημοσίευση 31/8/2024 | 12:58

Καιρός: Χτύπησε το 112 στην Πελοπόννησο για επικίνδυνα φαινόμενα μετά το μεσημέρι ‑ Καταιγίδες αναμένονται και σε Αττική

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα το Σάββατο 31 Αυγούστου, τρίτη ημέρα της καιρικής αστάθειας που ενισχύεται από την παρουσία ψυχρής λίμνης, το κέντρο της οποίας εντοπίζεται πλέον στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Μάλιστα λίγο μετά τις 12:00 χτύπησε το 112 στην Πελοπόννησο καθώς όπως αναγράφεται σε αυτό, «από τις μεσημβρινές ως τις πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου 31/08.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31-33 °C στα ηπειρωτικά και τους 29-32 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ.

Σημειώνεται όμως ότι κατά τις ώρες εκδηλώσεις καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται ενδεχομένως από ισχυρές ριπές.

To έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ

Ακόμα μια ημέρα έντονης καιρικής αστάθειας θα είναι το Σάββατο (31/8) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-08-2024 / 1200.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24), επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, τα φαινόμενα αναμένονται να εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες και όπως τόνισε: «τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι αύριο ίσως είναι εντονότερη η καταιγίδα στην Αττική, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι 5-6 το απόγευμα, θα έχουμε δηλαδή μεγαλύτερη διάρκεια».

Στο επίκεντρο των φαινομένων θα είναι η Στερεά αλλά και η κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος, πρόσθεσε ο κ. Κολυδάς.

Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.

Δείτε βίντεο από την πρόγνωση του κ. Κολυδά:

Δείτε βίντεο: Οι μεσημεριανές βροχές και καταιγίδες στην Αττική από κάμερες της Πεντέλης

Οι κάμερες στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη κατέγραψαν χθες την εξέλιξη των φαινόμενων πάνω από την Αττική. Στο βίντεο που ακολουθεί και εκτείνεται από τις 09:00 έως τις 18:00, παρουσιάζονται οι βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (30/8).
Meteo.gr: 30/08/2024 - Βροχές και καταιγίδες στην Αττική

Περισσότερες από 50 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, για την Αττική, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε χθες τουλάχιστον 40 κλήσεις οι οποίες αφορούσαν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Ακόμη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 14 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής.

Σε Βριλήσσια, Πατήσια, Μαρούσι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Αττική
Σημαντικά ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής (30/8). Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το συνολικό ύψος βροχής μέχρι τις 15.00 στην Αττική, όπως παράχθηκε από τις μετρήσεις 70 σταθμών του δικτύου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο κέντρο και στα βόρεια του λεκανοπεδίου, με 39 χιλιοστά στα Βριλήσσια, 37 χιλιοστά στα Πατήσια, 29 χιλιοστά στο Μαρούσι και 24 χιλιοστά στη Μεταμόρφωση.
xartis-vroxi


Έπεσε σε τρύπα αυτοκίνητο στον Άγιο Ελευθέριο

Σε μια μεγάλη τρύπα έπεσε το πρόσθιο τμήμα ενός ΙΧ αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, κοντά στον ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια.

Στον δρόμο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα υπήρχε συσσώρευση υδάτων με συνέπεια η τρύπα να μην είναι ορατή στους οδηγούς. Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά στον αυχένα και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Χαλκίδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Ο Σκοπιανός την δολοφόνησε, την έβαλε σε σακούλα και την έθαψε σε χωράφι

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Σοκάρει η αγριότητα με την οποία ο 43χρονος διέπραξε τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι ‑ Επιχειρούν 47 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, ένα ελικόπτερο, ενώ βοηθούν και εθελοντές

Χανιά: Εντοπίστηκε η σορός της 45χρονης Σταυρούλας ‑ Ομολόγησε ο 43χρονος Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Η σορός της βρέθηκε θαμμένη 5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά και τα Δωδεκάνησα - στο Αιγαίο τα μελτέμια αγγίζουν τα 7 μποφόρ

Χανιά: Οι Αρχές «βλέπουν» πιθανό σeξουαλικό κίνητρο πίσω από την εξαφάνιση της Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τις έρευνες των Αρχών

Σορός άνδρα ανασύρθηκε να επιπλέει στο λιμάνι Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τι έχει γίνει γνωστό από τις πρώτες πληροφορίες

Θρίλερ στο Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Νεκρός 70χρονος εντοπίστηκε γυμνός στην άκρη του δρόμου

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Στο σημείο αναμένεται ο ιατροδικαστής, ο οποίος θα προχωρήσει στην προβλεπόμενη εξέταση

Ακτή Ελεφαντοστού ‑ Γερμανία 1‑2: Οι Γερμανοί προκρίνονται ανατρέποντας στο τέλος!

Αθλητικά Νέα 21.06.2026
Ο Ουντάβ έκανε τη διαφορά με δύο γκολ - Λυτρωτής στις καθυστερήσεις

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε για 4 χρόνια και ανακοινώθηκε ο Ετιέν Καμαρά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο 23χρονος Γάλλος κεντρικός μέσος πέρασε από τα ιατρικά τεστ και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό

Νέα απάντηση Μελόνι σε Τραμπ: «Η φιλία μου μαζί σας δεν βοήθησε τη δημοτικότητά μου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φιλία των δύο ηγετών μάλλον είναι παρελθόν...

Θρίλερ με 29χρονο που έκανε πεζοπορία στις Ανδεις ‑ Ένα μήνα μετά τα ίχνη του αγνοούνται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 29χρονος επικοινώνησε τελευταία φορά με τη μητέρα του πριν ξεκινήσει την εξερεύνηση της περιοχής Κούσκο στο Περού, έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής

Πιθανή μια επιχείρηση στην Κούβα με... συνταγή Βενεζουέλας αποκαλύπτει ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες μια αμερικανική επιχείρηση στην χώρα της Καραϊβικής στο πρότυπο εκείνης στη Βενεζουέλα για τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο