E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Οι vegan εμπρηστές που έκαψαν το εργοστάσιο αυγών στη Θεσσαλονίκη και απειλούν ότι θα το ξανακάνουν

Προχωράμε με φωτιά μέχρι να κλείσει και το τελευταίο Αουσβιτς των ζώων, δηλώνει η οργάνωση Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών

Δημοσίευση 29/8/2024 | 10:50

Θεσσαλονίκη: Οι vegan εμπρηστές που έκαψαν το εργοστάσιο αυγών στη Θεσσαλονίκη και απειλούν ότι θα το ξανακάνουν

Η vegan οργάνωση ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών) ανέλαβε χθες την ευθύνη για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο της εταιρείας Tsakiris Family στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Σε ανάρτησή της σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν πως ο λόγος που προχώρησαν στον εμπρησμό της εταιρείας με αυγά είναι ο βασανισμός των ζώων και διαμηνύουν πως προτίθενται να ξανακάψουν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε περίπτωση που λειτουργήσουν και πάλι. « Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους και πρόσθεσαν: «Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε».

Ενώ σε ένα υστερόγραφο της ανακοίνωσής τους έγραψαν ότι «Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τροπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι».

Ο εμπρησμός έγινε το βράδυ της 22ας Αυγούστου στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, κάηκε το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων, ωστόσο, σώθηκαν τα ζώα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση με την ανάληψη ευθύνης:

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό της αυγοπαραγωγικής εταιρίας TSAKIRIS FAMILY στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η λύπη σας για την κατεστραμμένη «περιούσια» σας αποτελεί πηγή διασκέδασης για μας. Δεν είστε επιχειρηματίες, είστε δολοφόνοι εκατομμυρίων ζώων. Χιλιάδες ζώα κάθε μέρα πεθαίνουν υπό άθλιες συνθήκες για τη γεύση της σάρκας τους, προσφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη στα αφεντικά. Αισθανόμενα όντα που μπορούν να νιώσουν κάθε συναίσθημα που νιώθουμε κι εμείς, αντιμετωπίζονται ως πρώτη ύλη της καπιταλιστικής παραγωγής.

Σε ένα κόσμο που η εξόντωση των ανυπεράσπιστων (ζώων) αποτελεί κανονικότητα, εμείς αρνούμαστε να είμαστε μέρος της. Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά. Δεν περιμένουμε να «έρθει η ώρα» να ασχοληθούμε με τα ζώα όπως μας ζητάνε οι γραφικοί επαγγελματίες επαναστάτες. Ορίζουμε εμείς ότι η κατάλληλη ώρα είναι τώρα και προχωράμε με ανυποχώρητο αγώνα.

Μέχρι να κλείσει και το τελευταίο Άουσβιτς των ζώων.

ALF/KLM.

ΥΓ1: Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε.

ΥΓ2: Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τροπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι

Η απάντηση της εταιρείας στις κατηγορίες ότι κότες κάηκαν βασανιστικά

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά, ο CEO της εταιρείας Παύλος Τσακίρης γνωστοποίησε πως από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνταν τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών, καθώς και οι υποδομές των logistics.

Υπενθυμίζεται ότι με επόμενη ανακοίνωσή της, με ημερομηνία 25 Αυγούστου, στρέφεται εναντίον της οργάνωσης Greenpeace η οποία με ανάρτηση στο linkedin αμφισβήτησε ότι δεν κάηκαν κοτόπουλα και υποστήριξε ότι «χιλιάδες κότες είχαν ένα βασανιστικό τέλος», καθώς κάηκαν ζωντανές μέσα στα κλουβιά τους.

Η εταιρεία διέψευσε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης τονίζοντας ότι «επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος που τυχόν προκύπτει από το ισχύον νομικό πλαίσιο».
Ο υπεύθυνος marketing της Tsakiris Family, Δημήτρης Ζακαλκάς ενημερώνει τους ακόλουθους της Greenpeace στο Linkedin, πως οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας που υπέστησαν όντως ολοκληρωτική καταστροφή ουδεμία σχέση έχουν με τα 19 πτηνοτροφεία της εταιρείας που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση του CEO της εταιρείας.

Προσθέτει πως, το ότι δεν υπήρχαν κοτόπουλα στις εγκαταστάσεις που κάηκαν αποδεικνύεται από το τηλεοπτικό υλικό καναλιού Πανελλαδικής εμβέλειας που μετέδιδε ζωντανά τη φωτιά, και διαβεβαιώνει πως το ζωικό κεφάλαιο αποτελεί καθημερινή φροντίδα και τεράστια ευθύνη συμβατική αλλά και προσωπική των επιχειρηματιών ώστε να διαβιούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ευζωίας των πτηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι θα πάρουν το νέο επίδομα των 750 ευρώ ‑ 170.000 δικαιούχοι

Οικονομία 20.07.2025
Συνολικά 170.000 εργαζόμενοι και ανέργοι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν από μια επιταγή της ΔΥΠΑ ύψους 750 ευρώ, μέσα από το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης και επανακατάρτισης

Συνελήφθησαν πέντε ηλικιωμένοι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα… για κατασκοπεία

Ελλάδα 20.07.2025
Οι πέντε Ελληνοκύπριοι επισκέφθηκαν τις περιουσίες τους στο κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας για εισβολή στην Κύπρο: «Ένα βήμα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία»

Ελλάδα 20.07.2025
Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας υποστηρίζει ότι «με την αποφασιστικότητα 51 χρόνων, θα συνεχίσουμε να είμαστε η εγγύηση της ειρήνης και της ελευθερίας»

Βιετνάμ: Η στιγμή που βυθίζεται το τουριστικό σκάφος – Τους 38 έφτασαν οι vεκρoί

Κόσμος 20.07.2025
Στο σκάφος επέβαιναν 48 τουρίστες και 5 μέλη πληρώματος ανατράπηκε και βυθίστηκε χθες Σάββατο

Ελλάδα – Ιταλία 17‑11: Η Εθνική πόλο Ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Αθλητικά Νέα 20.07.2025
Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επικράτησε της Ιταλίας με 17-11 και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Ισχυροί σεισμοί στην Καμτσάκα της Ρωσίας – Eκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Κόσμος 20.07.2025
Η χερσόνησος όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη

51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει εθνική προτεραιότητα ‑ Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ελλάδα 20.07.2025
«Η επίλυση του Κυπριακού, η επανένωση της Μεγαλονήσου και η άρση της κατοχής παραμένει ύψιστη εθνική προτεραιότητα»

Πέθανε ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας – Ήταν 20 χρόνια σε κώμα

Κόσμος 20.07.2025
Την τραγική είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε πατέρας του

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Εξαήμερος καύσωνας με 43άρια

Καιρός 20.07.2025
Η Τετάρτη αναμένεται να είναι η δυσκολότερη μέρα