E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με σήμα στα κινητά τους οι επιβάτες του Μετρό: Σε ποια γραμμή ενεργοποιήθηκε

Οι επιβάτες σταθμών του μετρό έχουν πλέον σήμα στα κινητά τους τηλέφωνα τόσο στο εσωτερικό όσο και σε τμήμα του τούνελ.

Δημοσίευση 27/8/2024 | 17:24

Με σήμα στα κινητά τους οι επιβάτες του Μετρό: Σε ποια γραμμή ενεργοποιήθηκε

Eυχάριστα είναι τα νέα για τους επιβάτες στον σταθμό Άλιμος της γραμμής 2 του Μετρό, καθώς τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουν ότι τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν πλέον σήμα κινητής τηλεφωνίας, τόσο στο εσωτερικό του σταθμού όσο και σε τμήμα του τούνελ από τον Άλιμο ως την Αργυρούπολη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το athenstransport.com, με τις εργασίες για την τοποθέτηση του εξοπλισμού αναμετάδοσης του σήματος των δικτύων κινητής τηλεφωνίας να βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό, ήρθε η ώρα για τη σταδιακή ενεργοποίηση του σήματος που θα ξεκινήσει από το νότιο τμήμα της γραμμής 2 του Μετρό, δηλαδή από τον Άγιο Δημήτριο ως το Ελληνικό, για να επεκταθεί στο σύνολο των σταθμών και των τούνελ των γραμμών 2 και 3 του Μετρό μέσα στους επόμενους μήνες.


Οι συμφωνίες για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου εξοπλισμού υπεγράφησαν δύο χρόνια πριν, με το έργο να έχει διάρκεια υλοποίησης 2,5 ετών.

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν δύο συμβάσεις με την εταιρεία VANTAGE TOWERS GREECE για τη μίσθωση κεραιών κινητής τηλεφωνίας (αφορά τις εταιρείες Vodafone και Nova) για περίοδο 9 ετών με αναλογικό ετήσιο τίμημα 1.300.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, καθώς και με την εταιρεία COSMOTE-ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. με αναλογικό ετήσιο τίμημα 650.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Advertisement
You can close Ad in 3 s
Έρχεται και το Wifi
Για όσους τώρα δεν θέλουν να καταναλώσουν δεδομένα για την επικοινωνία τους ενώ βρίσκονται στο δίκτυο του Μετρό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ενεργοποιηθεί σταδιακά και το δίκτυο Wifi εντός σταθμών του Μετρό, το οποίο υλοποιείται μέσω συνεργασίας της ΣΤΑ.ΣΥ. με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους δύο φορείς να έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, πέρα από την εγκατάσταση δικτύων Wifi μέσω της ένταξης της ΣΤΑΣΥ στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», αναμένεται επίσης η ψηφιοποίηση του Τεχνικού και Διοικητικού Αρχείου της ΣΤΑ.ΣΥ., η αντικατάσταση του υφιστάμενου Συστήματος Ψηφιακής Σήμανσης Σταθμών αλλά και η προμήθεια σύγχρονου συστήματος ERP.

Δεν θα είναι πάντως η πρώτη φορά που σταθμοί του Μετρό διαθέτουν σύνδεση Wifi, αφού η πρώτη εγκατάσταση εξοπλισμού wifi σε σταθμούς του Μετρό έγινε πάνω από μία δεκαετία πριν σε συνεργασία με εταιρεία τηλεπικοινωνιών και με μηδενικό κόστος για την ΣΤΑ.ΣΥ.


Δωρεάν wifi μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι επιβάτες σε 7 σταθμούς. Από τότε όμως το σύστημα ουδέποτε συντηρήθηκε (ούτε και επεκτάθηκε σε άλλους σταθμούς) και τελικά σταμάτησε να λειτουργεί λίγα χρόνια αργότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Metallica στο ΟΑΚΑ: Έκτακτη ανακοίνωση για νέα διαθέσιμα εισιτήρια

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Απελευθερώθηκε από την παραγωγή της περιοδείας ένας επιπλέον, περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων, ο οποίος είχε αρχικά δεσμευτεί για τεχνικούς λόγους

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Αθήνα μέσα στο 2026 – Τον Ιούλιο η επίσκεψη μαζί με Πιτ Χέγκσεθ και Μάρκο Ρούμπιο

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Δεν αποκλείεται ο αμερικανός πρόεδρος να ταξιδέψει στην Αθήνα τον Ιούλιο, μαζί με τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Γαλλία: Προσφέρει γεύματα αξίας 1 ευρώ σε όλους τους φοιτητές ‑ Ο λόγος

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ο υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Φιλίπ Μπατίστ, υποσχέθηκε 120 εκατ. ευρώ το 2027 για το πρόγραμμα

Ηλεκτρικά πατίνια: «Θα απαγορευτεί η χρήση τους από ανηλίκους στον δρόμο» είπε ο Χρυσοχοΐδης

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
«Ο ανήλικος δεν μπορεί και δεν πρέπει να κυκλοφορεί με πατίνι στον δρόμο» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Γαστούνη: Συγκλονίζει ο περιπτεράς που του έκαψαν το μαγαζί ‑ «Δεν σώζεται το κατάστημα»

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ο ίδιος ανέφερε πως σε 5 ημέρες θα άνοιγε το κατάστημά του – Όσα είπε στους δημοσιογράφους

Δίωξη για κακούργημα στον 28χρονο ντελιβερά που τραυμάτιζε περαστικούς, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), επικίνδυνη σωματική βλάβη, επικίνδυνη βλάβη κατά αδύναμου ατόμου, οπλοφορία, οπλοχρησία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Επτά τα θύματα του 28χρονου διανομέα – Πέταγε πέτρες σε πεζούς και αυτοκίνητα

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Έως τώρα, οι αρχές έχουν εξακριβώσει τουλάχιστον επτά επιθέσεις του 28χρονου διανομέα στα Βόρεια Προάστια, πετώντας πέτρες σε πεζούς και αυτοκίνητα

Αγρίνιο: Το πρώτο πρόστιμο μέσω drone της Πυροσβεστικής σε άνδρα που έκαιγε χόρτα

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Το πρώτο πρόστιμο που βεβαιώθηκε με τη χρήση drone της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων πρόληψης πυρκαγιών που εφαρμόζονται φέτος σε όλη τη χώρα

Πέθανε ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ σε ηλικία 62 ετών, θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Στο πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του άλλοτε μπασκετμπολίστα του Αρη, Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ σε ηλικία 62 ετών

Το Ιράν αποσύρεται από την Μπιενάλε της Βενετίας λίγες μέρες πριν από τα εγκαίνια

Κόσμος 05.05.2026
Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει τελικά στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας, λίγες μόλις ημέρες πριν από τα εγκαίνια της 61ης Διεθνούς Έκθεσης Τέχνης, που ανοίγει στο κοινό στις 9 Μαΐου

Σύμη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για αποπλάνηση ανηλίκων από αλλοδαπούς εργαζόμενους

Ελλάδα 05.05.2026
Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση αλλά και οργή στην τοπική κοινωνία