E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 πράγματα που δεν ήξερες για τους Oasis

10 λιγότερο γνωστά γεγονότα για το συγκρότημα από το Μάντσεστερ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 27/8/2024 | 10:45

10 πράγματα που δεν ήξερες για τους Oasis
collage

Οι Oasis είναι μία από τις πιο γνωστές ροκ μπάντες, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα για την ιστορία τους που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά. Mε αφορμή την επανένωσή τους, να μερικά facts για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου!

Η αρχή τους ήταν πιο ταπεινή από όσο φανταζόμαστε: Προτού οι Oasis γίνουν διάσημοι, το συγκρότημα ονομαζόταν αρχικά "The Rain" και αποτελούνταν από άλλα μέλη. Ο Noel Gallagher μπήκε στην μπάντα μόνο αφού το αρχικό συγκρότημα δεν είχε καταφέρει να πετύχει.

Η σύνθεση του πρώτου άλμπουμ ήταν σχεδόν διαφορετική: Αν και ο Noel είναι γνωστός ως ο κύριος συνθέτης των Oasis, το πρώτο άλμπουμ Definitely Maybe περιείχε τραγούδια που είχαν γραφτεί πριν μπει ο ίδιος στην μπάντα. Τελικά, όμως, ο Noel έγραψε σχεδόν όλα τα τραγούδια.

Τα τραγούδια τους έχουν επηρεαστεί από ατυχήματα: Ο Noel έγραψε το "Live Forever" όταν ο ντράμερ του συγκροτήματος έσπασε το χέρι του και δεν μπορούσε να παίξει. Αυτό του έδωσε χρόνο να αναλογιστεί τη ζωή και να γράψει αυτό το εμβληματικό τραγούδι.

Το "Wonderwall" αρχικά είχε διαφορετικό τίτλο: Το διάσημο τραγούδι "Wonderwall" είχε αρχικά τον τίτλο "Wishing Stone", αλλά ο Noel το άλλαξε όταν διάβασε ένα βιβλίο με τον ίδιο τίτλο.

Η πρώτη τους εμφάνιση στις ΗΠΑ ήταν καταστροφική: Το 1994, οι Oasis έκαναν την πρώτη τους περιοδεία στις ΗΠΑ, αλλά ήταν μία αποτυχία. Σε μια συναυλία στο Λος Άντζελες, όλα τα μέλη της μπάντας ήταν τόσο μεθυσμένα που δεν μπορούσαν να παίξουν σωστά τα τραγούδια.

Ο Noel είχε μία άλλη μπάντα πριν τους Oasis: Πριν ενταχθεί στους Oasis, ο Noel Gallagher ήταν roadie για τους Inspiral Carpets και είχε μια άλλη μπάντα με το όνομα The Rain, με την οποία δεν πέτυχε.

Ένας από τους λόγους που έφυγε ο Tony McCarroll ήταν το μπάσο: Ο πρώτος ντράμερ των Oasis, Tony McCarroll, αποχώρησε από τη μπάντα το 1995. Μία από τις διαφωνίες του με τους υπόλοιπους ήταν για το πόσο δυνατό θα έπρεπε να είναι το μπάσο στις ηχογραφήσεις τους.

Η στήλη που έγραφε ο Noel στον Τύπο: Κατά τη διάρκεια της επιτυχίας των Oasis, ο Noel Gallagher έγραφε μια στήλη στην εφημερίδα The Sun, στην οποία σχολίαζε διάφορα θέματα με το γνωστό του σαρκαστικό ύφος.

Οι Oasis κατέχουν ρεκόρ Γκίνες: Η μπάντα κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για το "Ταχύτερα Πωληθέν Συναυλιακό Εισιτήριο στη Μ. Βρετανία" όταν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν αίτηση για 125.000 εισιτήρια για τις συναυλίες τους στο Knebworth το 1996.

Το τέλος της μπάντας ξεκίνησε από ένα δαμάσκηνο: Η διάλυση της μπάντας φημολογείται ότι ξεκίνησε όταν ο Liam Gallagher έριξε ένα δαμάσκηνο στον Noel Gallagher κατά τη διάρκεια μιας λογομαχίας στα παρασκήνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο Τέλος: Η Βιολέτα Ίκαρη τραγουδά για έρωτες που σβήνουνε

Μουσική 25.02.2026
Μουσική: Σταύρος Σιόλας - Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε ποια ταινία κόντεψε να πεθάνει την ώρα των γυρισμάτων

Σινεμά 23.02.2026
Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

6 παιδικά που βλέπαμε στα 90`s και μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους

TV Σειρές 19.02.2026
Το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Aντιδράσεις για τη σαδομαζοχιστική σκηνή με κολάρο σκύλου που δεν υπάρχει στο βιβλίο

Σινεμά 17.02.2026
Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μάργκοτ Ρόμπι και ο Τζέικομπ Ελόρντι

Eurovision 2026: Πρώτο το τραγούδι του Akyla στις στοιχηματικές εταιρείες

Eurovision 16.02.2026
Το «Ferto» είναι στα φαβορί για πρωτιά

5 φορές που ηθοποιοί απάντησαν πανέξυπνα σε ηλίθιες ερωτήσεις

Σινεμά 16.02.2026
Όταν η υπομονή εξαντλείται, η «μαγεία» συμβαίνει όχι μπροστά από τις κάμερες των ταινιών, αλλά μπροστά στα μικρόφωνα του red carpet

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Όλες οι εμφανίσεις των 14 καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Xmas 16.02.2026
14 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή της Πειραιώς 260 για το εισιτήριο στη Eurovision της Βιέννης – οι εμφανίσεις, τα φαβορί και οι στιγμές που ξεχώρισαν