E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έπαθε ανακοπή Κυριακή, λογικό να μην υπήρχε γιατρός»: Αντιδράσεις για τη δήλωση Γεωργιάδη σχετικά με το θάνατο τουρίστριας στην Ανάβρα

Η τουρίστρια έπαθε ανακοπή στην ταβέρνα και το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό γιατί δεν υπήρχε γιατρός.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/8/2024 | 18:39

«Έπαθε ανακοπή Κυριακή, λογικό να μην υπήρχε γιατρός»: Αντιδράσεις για τη δήλωση Γεωργιάδη σχετικά με το θάνατο τουρίστριας στην Ανάβρα
Glomex - Skai

«Τα προβλήματα είναι εδώ και χρόνια. Γιατροί λείπουν από τις θέσεις τους, τα απομακρυσμένα χωριά έχουν και αυτά τα θέματά τους» είπε ο ο Γιάννης Τσαντούρης, αντιδήμαρχος Αλμυρού επιβεβαιώνοντας τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας με αφορμή τον θάνατο τουρίστριας στην Ανάβρα, σε απόσταση αναπνοής από το κλειστό αγροτικό ιατρείο, πυροδοτούν αντιδράσεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά εξήγησε πως από τη στιγμή που η τουρίστρια έπαθε ανακοπή μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν είχε πολλές ελπίδες να βρει γιατρό. Όπως είπε διαχρονικά στην περιφέρεια δεν υπάρχουν γιατροί τα Σαββατοκύριακα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί το ΕΣΥ.

«Δεν υπάρχει κράτος που να έχει παντού γιατρούς», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε πως τα Σαββατοκύριακα στην περιφέρεια δεν υπάρχουν γιατροί από ιδρύσεως του ΕΣΥ το 1983.

«Υπάρχει μήπως Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κόσμο που να μην έχει προβλήματα;», πρόσθεσε. «Τα χιλιάδες περιστατικά που καθημερινά πάνε καλά, δεν πρόκειται να τα ακούσετε, αν όμως συμβεί η παραμικρή στραβή θα σπεύσουν όλοι να κατηγορήσουν το ΕΣΥ. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής». 


«
Πρώτα απ’ όλα το περιστατικό έγινε Κυριακή. Από την ίδρυση του ΕΣΥ, δεν προβλέπεται γιατρός σε Περιφερειακό ιατρείο το Σαββατοκύριακο. Την περιοχή την καλύπτει το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Άρα, εκείνη την ημέρα δεν έγινε κάτι διαφορετικό απ’ ότι συμβαίνει συνήθως. Παρά ταύτα, το σύστημα λειτούργησε. Η νοσηλεύτρια από το περιφερειακό ιατρείο πήγε με όλο τον εξοπλισμό για να κάνει ΚΑΡΠΑ στα τρία λεπτά. Δυστυχώς, η κυρία είχε πάθει μια πολύ βαριά ανακοπή. Το ασθενοφόρο έφτασε από τον Δομοκό σε 20 λεπτά. Δεν μπορούσε να σωθεί. Εάν στην κοινή γνώμη μένει η εικόνα ότι πέθανε μία τουρίστρια γιατί δεν υπήρχε γιατρός, αυτό είναι ψέμα. Δεν πέθανε για αυτό. Αυτό βλάπτει το ΕΣΥ, βλάπτει και την Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

Κόσμος Χτες
«Στην 51η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, θυμάμαι με έλεος τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για τον υπαρξιακό αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα – Υποχρεωτική παύση εργασιών και τηλεργασία

Ελλάδα Χτες
Θα υπάρξει απαγόρευση εξωτερικών εργασιών και συγκεκριμένα οτιδήποτε έχει να κάνει με χειρωνακτικές εργασίες από τις 12:00 μέχρι τις 17:00

Επιβατηγό πλοίο έπιασε φωτιά στην Ινδονησία – Τουρίστες πηδούν στη θάλασσα να σωθούν

Κόσμος Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συνδρομή τριών πολεμικών πλοίων

Επτά χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι: Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 104 θυμάτων

Ελλάδα Χτες
Στις 23 Ιουλίου συμπληρώνονται 7 χρόνια από την πυρκαγιά στο Μάτι, μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που βίωσε η χώρα

Ποιοι θα πάρουν το νέο επίδομα των 750 ευρώ ‑ 170.000 δικαιούχοι

Οικονομία Χτες
Συνολικά 170.000 εργαζόμενοι και ανέργοι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν από μια επιταγή της ΔΥΠΑ ύψους 750 ευρώ, μέσα από το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης και επανακατάρτισης

Συνελήφθησαν πέντε ηλικιωμένοι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα… για κατασκοπεία

Ελλάδα Χτες
Οι πέντε Ελληνοκύπριοι επισκέφθηκαν τις περιουσίες τους στο κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας για εισβολή στην Κύπρο: «Ένα βήμα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία»

Ελλάδα Χτες
Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας υποστηρίζει ότι «με την αποφασιστικότητα 51 χρόνων, θα συνεχίσουμε να είμαστε η εγγύηση της ειρήνης και της ελευθερίας»

Βιετνάμ: Η στιγμή που βυθίζεται το τουριστικό σκάφος – Τους 38 έφτασαν οι vεκρoί

Κόσμος Χτες
Στο σκάφος επέβαιναν 48 τουρίστες και 5 μέλη πληρώματος ανατράπηκε και βυθίστηκε χθες Σάββατο

Ελλάδα – Ιταλία 17‑11: Η Εθνική πόλο Ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Αθλητικά Νέα Χτες
Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επικράτησε της Ιταλίας με 17-11 και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Ισχυροί σεισμοί στην Καμτσάκα της Ρωσίας – Eκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Κόσμος Χτες
Η χερσόνησος όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη

51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει εθνική προτεραιότητα ‑ Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ελλάδα Χτες
«Η επίλυση του Κυπριακού, η επανένωση της Μεγαλονήσου και η άρση της κατοχής παραμένει ύψιστη εθνική προτεραιότητα»