E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται βροχερός ο Σεπτέμβρης: Καταιγίδες μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας – Η μέρα που «χτυπάει» το φαινόμενο

Ποια είναι η πρόβλεψη Κολυδά

Δημοσίευση 23/8/2024 | 17:15

Έρχεται βροχερός ο Σεπτέμβρης: Καταιγίδες μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας – Η μέρα που «χτυπάει» το φαινόμενο

Με υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο αλλά και τις αρχές τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, την Τρίτη σύμφωνα με το meteo αναμένεται μία μικρή αστάθεια στην Αττική που θα δώσει βροχές και καταιγίδες και στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται καταιγίδα ενώ στα βόρεια του νομού θα συνεχιστούν οι βροχές μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με την παρακάτω φωτογραφία, βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα, σε περιοχές όπως την Κέρκυρα, τα Γιάννενα και νοτιότερα την Πρέβεζα και την Άρτα. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στη δυτική Πελοπόννησο σε περιοχές όπως Πάτρα και Πύργο.

Μετά από πολύ καιρό, σχεδόν την έναρξη του καλοκαιριού φαίνεται πώς οι υψηλές θερμοκρασίες υποχωρούν και έτσι θα πάρουμε όλοι ανάσα δροσιάς. Για τον καιρό τις επόμενες μέρες αλλά και γενικά για τον Σεπτέμβριο έκανε ανάρτηση στο twitter ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ανεβάζοντας στα social media χάρτες με την κυκλοφορία των συστημάτων έως και τις αρχές του Σεπτεμβίου, τονίζει πως δεν θα προκαλέσει πολλές βροχές, «όμως ο Σεπτέμβριος δείχνει να κάνει καλό ποδαρικό στη χώρα».

«Μετά από πολύ καιρό, οι υψηλές θερμοκρασίες υποχωρούν από την Κυριακή και επανερχόμαστε σε επίπεδα θερμοκρασιών λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η κυκλοφορία των συστημάτων είναι τέτοια που δεν μπορεί μπρος το παρόν να προκαλέσει πολλές βροχές, όμως ο Σεπτέμβριος δείχνει να κάνει καλό ποδαρικό στη χώρα», αναφέρει.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 με 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βόρεια και τα δυτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 3 με 4 στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσιμα: Αναλυτικά η λίστα με τους 5 πιο ακριβούς και τους 5 πιο φθηνούς νομούς της χώρας

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Δείτε αν ο νομός σας βρίσκεται στη λίστα με τις υψηλότερες τιμές

Μίσιγκαν: Νεκρός 14χρονος από πυροβολισμούς έξω από σχολείο στο Μίσιγκαν

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα αγόρι μόλις 14 ετών, έχασαν τη ζωή τους

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 28χρονου μετά από καταγγελία της συζύγου του για βιασμό

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο συλληφθείς επιχείρησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημά του

Θεσσαλονίκη: Διπλή επίθεση σε μίνι μάρκετ τα ξημερώματα – Συνελήφθη 31χρονος

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο 31χρονος λήστεψε με σουγιά κατάστημα ψιλικών και λίγη ώρα αργότερα επιχείρησε νέα ληστεία

Σοκαριστικά πλάνα: Ανδρας εμφανίζεται στα επείγοντα με τεράστιο μαχαίρι καρφωμένο στο κεφάλι του

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Βρέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου και περίμενε υπομονετικά τη σειρά του

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντα ξαναχτυπά: Αντίχριστοι και διαβολικοί οι Τούρκοι

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Καμία αμφιβολία ότι έχουμε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο

Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ μέσω εφορίας και νέο κυνηγητό για τους ανυπότακτους

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Πώς θα βεβαιώνονται πλέον τα πρόστιμα για όσους αποφεύγουν την κατάταξη

Ηλεκτρικά πατίνια: Μαζικοί έλεγχοι της Τροχαίας – Σύλληψη οδηγού που έτρεχε με 72χλμ/ώρα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
397 έλεγχοι το προηγούμενου τριήμερο - 158 οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους

Αλεξανδρούπολη: Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο θάνατός του δεν προήλθε από τραύματα της ανατροπής από την «γουρούνα»

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Βίντεο: Το πρώτο ρομπότ Βουδιστής μοναχός στη Νότια Κορέα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Επιστήμη και θρησκεία γίνονται ένα