E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προκαλούν οι Βρετανοί: Ήταν «μαϊμού» το πέναλτι του Σαμαρά;

Βγάζουν χολή, πικραμένοι από τον αποκλεισμό τους

Δημοσίευση 26/6/2014 | 00:00

Προκαλούν οι Βρετανοί: Ήταν «μαϊμού» το πέναλτι του Σαμαρά;

«Ιστορική Ελλάδα», «Οι ελέφαντες έπεσαν από τον Όλυμπο», «H Ελλάδα εξάλειψε την Ακτή Ελεφαντοστού», «Ο Σαμαράς έσπασε τις καρδιές των Ιβοριανών» είναι μόνο μερικά από τα διθυραμβικά σχόλια των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης έπειτα από την εντυπωσιακή νίκη και πρόκριση της Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ωστόσο, μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που δημιούργησαν οι ξένοι ανταποκριτές με το ρεπορτάζ τους, ξεχωρίζει και ένα λιγότερο εγκωμιαστικό, αυτό του βρετανικού δικτύου BBC, αλλά και αυτό της ιστοσελίδας Metro στη βρετανική της έκδοση.

Μπορεί, λοιπόν, ο θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδας να ξεσήκωσε τους φιλάθλους, όμως τα δύο βρετανικά μέσα επέλεξαν έναν πιο... δυσκοίλιο τρόπο για να περιγράψουν αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης, αμφισβητώντας ξεκάθαρα το πέναλτι που κέρδισε ο Γιώργος Σαμαράς από τον Τζιοβάνι Σίο.

Με μοναδική... μουντάδα, όπως αρμόζει σε δημοσίευμα προερχόμενο από τη Μεγάλη Βρετανία, οι συντάκτες κάνουν λόγο για «πέτσινο πέναλτι» και για «ευκαιρία» που άρπαξαν οι Έλληνες διεθνείς, παρά τις αντιδράσεις των Ιβοριανών.

 

«Ήταν δυσαρεστημένοι, γιατί ο Σαμαράς κλώτσησε το γρασίδι και έπεσε στο έδαφος, αλλά ο τεχνικός αποφάσισε (ότι επρόκειτο για πέναλτι), επομένως ο Σαμαράς διατηρώντας την ψυχραιμία του σούταρε, βάζοντας το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ στα δίχτυα του Μπουμπάκαρ Μπάρι», αναφέρει το BBC.

Για... ευγενική χορηγία του διαιτητή ωστόσο μίλησε και ο γκολκίπερ της Tottenham, Μπραντ Φρίντελ, ο οποίος δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο πως «υπήρχε μεν επαφή, αλλά μοιάζει σαν ο Σαμαράς να προσπάθησε να κλωτσήσει τη μπάλα, να κλώτσησε τον Σίο και να έπεσε. Για εμένα αυτό δεν είναι πέναλτι. Ο Σαμαράς δεν είχε σκοράρει για δύο χρόνια, αλλά έδειχνε ψύχραιμος και ήρεμος όσο μπορούσε. Οι Έλληνες παίκτες τρελάθηκαν (μετά)».

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά και κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, προχώρησε η βρετανική εκδοχή της ιστοσελίδας Metro, που όχι μόνο αμφισβήτησε τη κρίσιμη φάση, αλλά διεξήγαγε και σχετικό γκάλοπ.

«Έκανε βουτιά για να κερδίσει το πέναλτι;», διερωτάται το βρετανικό δημοσίευμα και καλεί τους αναγνώστες να απαντήσουν με ένα «ναι» ή με ένα «όχι».

Σύμφωνα με το Metro, έπειτα από πολλά replays της φάσης αποδεικνύεται ότι υπήρχε «ελάχιστη επαφή» με τον αμυντικό της Ακτής Ελεφαντοστού και πως ο Σαμαράς «δείχνει να κλωτσάει στο έδαφος».

«¶ρα;», διερωτάται ο συντάκτης, «υπήρξε πέναλτι ή όχι;». Πάντως, το 64% των αναγνωστών υποστηρίζει ότι ο Έλληνας διεθνής βούτηξε για να αποκλείσει την Ακτή Ελεφαντοστού και μόλις το 36% ότι πράγματι υπήρξε πέναλτι.

Βέβαια, με μία προσεκτική ματιά, όσοι ανήκουν στο 64% θα μπορούσαν να διαπιστώσουν ότι παρότι δεν ήταν ένα κλασικό πέναλτι, υπήρξε επαφή και τα πλάνα από την επίμαχη φάση δικαιώνουν το διαιτητή, Κάρλος Βέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρατούμενοι για τρεις μήνες στα κατεχόμενα δύο Ελληνοκύπριοι μέχρι... να διαβάσουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα

Κόσμος Χτες
Ζητήθηκε η προφυλάκισή τους για 3 μήνες κατόπιν σχετικού αιτήματος της λεγόμενης «αστυνομίας», η οποία είπε ότι εντόπισε 4.000 μηνύματα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, στα ελληνικά, και χρειάζεται 3 μήνες για να τα εξετάσει

Στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος Πάτρα – Πύργος

Ελλάδα Χτες
Στην τελετή παράδοσης ο Κ. Μητσοτάκης

Μητέρα νάρκωσε και σκότωσε με τσεκούρι τον γιο της με τη βοήθεια της κοπέλας του

Κόσμος Χτες
Έδωσαν μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικού στον 35χρονο και, στη συνέχεια τον δολοφόνησαν με τσεκούρι, τεμαχίζοντας το πτώμα του και καλύπτοντας το με ασβέστη

Κύπριους μισθοφόρους στις τάξεις του ουκρανικού στρατού βλέπει η Ρωσία

Κόσμος Χτες
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι εξακρίβωσε την ταυτότητα 18 ξένων μισθοφόρων που πολεμούν με τον στρατό της Ουκρανίας

Οι αθλήτριες θα κάνουν αναγκαστικά τεστ γονιδίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου μετά τον σάλο με την Ιμάν Κελίφ

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι νέοι κανονισμοί περιλαμβάνουν μια σειρά από παραμέτρους για την κατηγορία γυναικών

Τελεσίγραφο Τραμπ: Συμφωνία για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ως τις 8 Αυγούστου

Κόσμος Χτες
Οι ΗΠΑ θέλουν συμφωνία για εκεχειρία μέχρι τις 8 Αυγούστου – Επιπλέον μέτρα από την Ουάσιγκτον για την ειρήνη

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Στον τελικό των 200μ. ύπτιο ο Σίσκος ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Έλληνας κολυμβητής προκρίθηκε με την 6η καλύτερη επίδοση

Πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού έσωσε δύο κορίτσια από πνιγμό σε παραλία

Κόσμος Χτες
Ήρωας στην Ιταλία ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού

Ο Ντόναλντ Τραμπ «εξετάζει σοβαρά» το ενδεχόμενο να δώσει προεδρική χάρη στον Diddy

Κόσμος Χτες
Ο ράπερ απαλλάχθηκε από τις σοβαρότερες κατηγορίες, αλλά καταδικάστηκε για μεταφορά προσώπων με σκοπό την πορνεία