E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθαvε πασίγνωστος σεφ

Εφευρέτης της κουζίνας… αδυνατίσματος και πολυβραβευμένος

Δημοσίευση 19/8/2024 | 15:50

Πέθαvε πασίγνωστος σεφ

Πέθαvε ο διάσημος σεφ Michel Guérard. Ο 3 αστέρων σεφ, εφευρέτης της κουζίνας... αδυνατίσματος, πέθαvε τη νύχτα από Κυριακή προς Δευτέρα σε ηλικία 91 ετών. Η παγκόσμια γαστρονομία χάνει μια από τις πιο όμορφες γεύσεις της.

Μαγειρικός… ταραχοποιός, γράφει το γαλλικό Le Point, που ονειρευόταν να γίνει διαδοχικά ιερέας, ηθοποιός και γιατρός. «Βάζοντας την ποδιά του σεφ, μάζεψα τα δύο τελευταία. Είμαι σε μια θεατρική σκηνή και προσέχω τους καλεσμένους μου», φιλοσοφούσε.

Ξεκίνησε ως ζαχαροπλάστης στο Crillon και το Lido στο Παρίσι, μετά μαγείρεψε στο Lucas Carton, στο Maxim's και στο Lapérouse στο Παρίσι, προτού πάρει παραγγελίες για το Pot-au-feu στο Asnières.

Μια ζωή που ξοδεύτηκε αλλάζοντας αυτή της γαλλικής γαστρονομίας. Αυτός, το παιδί που γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1933 στο Vétheuil, στο Val-d'Oise, γιος κρεοπωλών - κτηνοτρόφων που βρέθηκε ως παιδί αντιμέτωπος με ομάδα αξιωματικών των SS κατά τη διάρκεια της κατοχής κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Γενιά 1975: η στέψη της «νέας κουζίνας»

Συγγραφέας των μπεστ σέλερ για το αδυνάτισμα Grande Cuisine και το Cuisine gourmande, που πουλήθηκε σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Συνιδρυτής της nouvelle cuisine με τη «τρελή σαλάτα» του που έγινε πρωτοσέλιδο στο Time τον Φεβρουάριο του 1976 με τίτλο «The New Gourmet Law: Hold the Butter».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πακιστάν: Οργή για εκπομπή γνωριμιών πριν καν βγει στον «αέρα»

Κόσμος 21.09.2025
Πριν καν προλάβει να προβληθεί το πρώτο επεισόδιο και μάλιστα μέσω YouTube, το νέο dating show «Lazawal Ishq» έχει συγκεντρώσει αρνητικά σχόλια και οργισμένες αντιδράσεις.

Τέμπη: 50 σωματεία του πολιτισμού στο πλευρό του απεργού πείνας Πάνο Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Απευθύνουν κάλεσμα στο Σύνταγμα την Κυριακή (21/9)

Γιάμαλη: «Θέλουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι και ασφαλείς είτε είμαστε μαύροι, γκέι, είτε φοράμε κοντές φούστες»

Ελλάδα Χτες
Το σχόλιο της Αναστασίας Γιάμαλη για την ισότητα και την ελευθερία, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ένα ζευγάρι ανδρών.

Πάνος Ρούτσι: Έχω υποσχεθεί στο παιδί μου ότι θα βρω τους δολοφόνους και θα τους βάλω στη φυλακή

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι συνεχίζει την απεργία πείνας έξω από τη Βουλή, ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια εκταφής του παιδιού του, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ανδρας έπνιξε την αδερφή του με σακούλα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα ο άνδρας ήταν εκείνος που κάλεσε στο 100 και ενημέρωσε την Αστυνομία για το έγκλημα.

Σέρρες: Οργή αγροτών κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης – Φυγαδεύτηκε από την αστυνομία

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν, από το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο της Serexpo, στις Σέρρες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα.

Μαρία Καρυστιανού: «Βρώμικοι και απάνθρωποι Μητσοτάκης, Καραμανλής, Τριαντόπουλος»

Ελλάδα Χτες
Κατάθεση ψυχής από τη Μαρία Καρυστιανού. «Αγγιξα κάθε οστό του παιδιού μου, ως τελευταίο χάδι και αναγνώρισα κάτι που δεν ανέφερε καμία ιατροδικαστική» – Τι απαντά σχετικά με το 25% δημοσκόπησης που δείχνει επιθυμία να δημιουργήσει κόμμα;

«Αγώνας δρόμου» για την πιστοποίηση στα ασανσέρ ‑ Έρχονται σφραγίσεις και πρόστιμα

Ελλάδα Χτες
Στην πράξη, η εφαρμογή αυτών των απαιτήσεων αποδεικνύεται εξαιρετικά προβληματική.

To NATO στις επάλξεις: Στόχευαν το Ταλίν τα ρωσικά αεροσκάφη; «Στο κόκκινο» η κατάσταση στη Βαλτική

Κόσμος Χτες
Το πρωί η Πολωνία απογείωσε εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη

Χάος από κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Κόσμος Χτες
Στόχος τα συστήματα check-in και επιβίβασης