E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουκρανία: Ανατίναξε ακόμη μια γέφυρα στο Κουρσκ ενώ η Ρωσία εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Ακόμη μια γέφυρα στην περιοχή του Κουρσκ ανατίναξε η Ουκρανία την ώρα που η Ρωσία επιτέθηκε για ακόμη μια φορά με βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Δημοσίευση 18/8/2024 | 12:59

Ουκρανία: Ανατίναξε ακόμη μια γέφυρα στο Κουρσκ ενώ η Ρωσία εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Συγκεκριμένα ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ετοιμάζει η Ρωσία στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας».

Αυτό δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επiθεση.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του μέσα στη ρωσική πόλη Κουρσκ και ότι κατέστρεψαν στρατηγικής σημασίας γέφυρα, από την οποία γίνεται ο ανεφοδιασμός των ρωσικών στρατευμάτων.

Νέα ρωσική επiθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέα επiθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου για τρίτη φορά αυτό το μήνα ενώ όλοι οι πύραυλοι καταστράφηκαν καθώς πλησίαζαν στην πόλη, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση στην Ουκρανία.

«Αυτό είναι ήδη το τρίτο πλήγμα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της πρωτεύουσας τον Αύγουστο, με διαλείμματα ακριβώς έξι ημερών ανάμεσα σε κάθε επiθεση», έγραψε στο Telegram ο Σέρχιι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου στην Ουκρανία.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν πιθανότατα και πάλι, για τρίτη φορά στη σειρά, βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους».

Εξάλλου ο αρχηγός της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν πάνω από τις περιφέρειες του Κιέβου, του Σούμι και της Πολτάβα οκτώ ρωσικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πέντε από οκτώ πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντας ότι κανένα από τα εν λόγω όπλα δε βρήκε το στόχο του και ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές.

Αξιωματούχοι του Κιέβου δήλωσαν επίσης πως δε σημειώθηκαν θύματα ούτε ζημιές στην πρωτεύουσα. Εντούτοις ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου Ρουσλάμ Κραβτσένκο δήλωσε πως δύο ιδιωτικές κατοικίες καταστράφηκαν και άλλες 16 υπέστησαν ζημιές από συντρίμμια που έπεσαν μετά τις αναχαιτίσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πακιστάν: Οργή για εκπομπή γνωριμιών πριν καν βγει στον «αέρα»

Κόσμος 21.09.2025
Πριν καν προλάβει να προβληθεί το πρώτο επεισόδιο και μάλιστα μέσω YouTube, το νέο dating show «Lazawal Ishq» έχει συγκεντρώσει αρνητικά σχόλια και οργισμένες αντιδράσεις.

Τέμπη: 50 σωματεία του πολιτισμού στο πλευρό του απεργού πείνας Πάνο Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Απευθύνουν κάλεσμα στο Σύνταγμα την Κυριακή (21/9)

Γιάμαλη: «Θέλουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι και ασφαλείς είτε είμαστε μαύροι, γκέι, είτε φοράμε κοντές φούστες»

Ελλάδα Χτες
Το σχόλιο της Αναστασίας Γιάμαλη για την ισότητα και την ελευθερία, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ένα ζευγάρι ανδρών.

Πάνος Ρούτσι: Έχω υποσχεθεί στο παιδί μου ότι θα βρω τους δολοφόνους και θα τους βάλω στη φυλακή

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι συνεχίζει την απεργία πείνας έξω από τη Βουλή, ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια εκταφής του παιδιού του, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ανδρας έπνιξε την αδερφή του με σακούλα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα ο άνδρας ήταν εκείνος που κάλεσε στο 100 και ενημέρωσε την Αστυνομία για το έγκλημα.

Σέρρες: Οργή αγροτών κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης – Φυγαδεύτηκε από την αστυνομία

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν, από το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο της Serexpo, στις Σέρρες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα.

Μαρία Καρυστιανού: «Βρώμικοι και απάνθρωποι Μητσοτάκης, Καραμανλής, Τριαντόπουλος»

Ελλάδα Χτες
Κατάθεση ψυχής από τη Μαρία Καρυστιανού. «Αγγιξα κάθε οστό του παιδιού μου, ως τελευταίο χάδι και αναγνώρισα κάτι που δεν ανέφερε καμία ιατροδικαστική» – Τι απαντά σχετικά με το 25% δημοσκόπησης που δείχνει επιθυμία να δημιουργήσει κόμμα;

«Αγώνας δρόμου» για την πιστοποίηση στα ασανσέρ ‑ Έρχονται σφραγίσεις και πρόστιμα

Ελλάδα Χτες
Στην πράξη, η εφαρμογή αυτών των απαιτήσεων αποδεικνύεται εξαιρετικά προβληματική.

To NATO στις επάλξεις: Στόχευαν το Ταλίν τα ρωσικά αεροσκάφη; «Στο κόκκινο» η κατάσταση στη Βαλτική

Κόσμος Χτες
Το πρωί η Πολωνία απογείωσε εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη

Χάος από κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Κόσμος Χτες
Στόχος τα συστήματα check-in και επιβίβασης