E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρήνος και οργή για τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική – Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του κοριτσιού

Αναζητείται και ο νόμιμος εκπρόσωπος του συγκροτήματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/8/2024 | 09:55

Θρήνος και οργή για τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική – Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του κοριτσιού

Ανείπωτος είναι ο θρήνος για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Η οικογένεια του κοριτσιού ζητά απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας ενώ αποφασίστηκε να ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας για τις πισίνες του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι πέθανε από πνιγμό. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 34χρονου υπεύθυνου της κατασκήνωσης και της 19χρονης ομαδάρχισσας, ωστόσο στη συνέχεια και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι ενώ είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

«Το στείλαμε διακοπές και μας το έφεραν νεκρό»

Η οικογένεια της 8χρονης έχει βυθιστεί στο πένθος και δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί.

«Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού που εργάζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά».

«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε, καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», σημείωσε από την πλευρά του ο πατέρας του κοριτσιού μιλώντας στον «Alpha».

Ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας στις πισίνες της κατασκήνωσης

Σε ανάκληση αδειών λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη στη Χαλκιδική, φέρεται να προχώρησε ο Δήμος Κασσάνδρας.

Το grtimes.gr έγραψε πως έγινε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία διαπιστώθηκε ότι οι πισίνες δεν τηρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να γίνει ανάκληση αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ThessToday.gr, η Αστυνομία αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και ηλικίας 72 ετών, ώστε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τα τρία ερωτήματα για τον πνιγμό της 8χρονης

Απαντήσεις απαιτούν τρία ερωτήματα που αφορούν τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία των κατασκηνώσεων, με βάση ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Δηλαδή, αν η πισίνα βρίσκεται σε οριοθετημένο χώρο, ασφαλή για τα παιδιά και αν είναι περιφραγμένη κατάλληλα με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μ.

Επίσης, εξετάζεται το αν υπήρχε ναυαγοσώστης στο σημείο, καθώς με βάση τον νόμο απαιτείται η παρουσία του, για να εξασφαλίζεται η χρήση της από τα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: 17,5 χρόνια κάθειρξη στον διευθυντή Γυμνασίου για σeξουαλική κακοποίηση μαθήτριας ‑ Αναγκάστηκε να ομολογήσει

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τρεις από τις τέσσερις αποδιδόμενες πράξεις, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό και δεν έδωσε ανασταλτικό στην έφεση

Σεισμοί Βενεζουέλα: Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση τριών παιδιών από συντρίμμια κτηρίου

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Οι εικόνες της διάσωσης έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα ελπίδας και αλληλεγγύης

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο – Καίγονται τρία σπίτια – Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από το εργοστάσιο είναι ορατός από πολλές περιοχές του Ηρακλείου

Θλίψη για τον θάνατο 27χρονης από την Κρήτη που έδινε μάχη με τη νόσο ALS

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Την απώλεια της νεαρής γυναίκας γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ελληνικός Σύλλογος Ατόμων με Νόσους του Κινητικού Νευρώνα

Υπόθεση αιμομιξίας στις ΗΠΑ: Τι ποινή πήρε ο πατέρας που οδήγησε την 18χρονη κόρη του στην αυτοκτονία

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η καταδίκη του 41χρονου Στίβεν Τσάβεζ σε μόλις ένα χρόνο φυλάκιση κομητείας προκάλεσε οργή στην Καλιφόρνια, καθώς η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή της μέγιστης ποινής.

Θάνατος 30χρονου επιβάτη σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ: Έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας είχε συμπεριφερθεί επιθετικά, διαταράσσοντας την τάξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ότι ο πιλότος είχε ζητήσει προτεραιότητα προσγείωσης

Μουντιάλ 2026: Το μυστήριο του ρολογιού και το αίτημα της Τουρκίας για επανάληψη

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Τουρκία ζήτησε επανάληψη του αγώνα με την Παραγουάη λόγω επεισοδίου με τον διαιτητή και το ρολόι, αλλά η FIFA απέρριψε το αίτημα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου ‑ Κολύμπησαν για να σωθούν οι χειριστές

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
O χειριστής και ο συγκυβερνήτης που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι καλά στην υγεία τους

Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Μέτσοβο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Εν ζωή οι δύο επιβαίνοντες