E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρήνος και οργή για τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική – Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του κοριτσιού

Αναζητείται και ο νόμιμος εκπρόσωπος του συγκροτήματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/8/2024 | 09:55

Θρήνος και οργή για τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική – Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του κοριτσιού

Ανείπωτος είναι ο θρήνος για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Η οικογένεια του κοριτσιού ζητά απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας ενώ αποφασίστηκε να ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας για τις πισίνες του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι πέθανε από πνιγμό. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 34χρονου υπεύθυνου της κατασκήνωσης και της 19χρονης ομαδάρχισσας, ωστόσο στη συνέχεια και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι ενώ είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

«Το στείλαμε διακοπές και μας το έφεραν νεκρό»

Η οικογένεια της 8χρονης έχει βυθιστεί στο πένθος και δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί.

«Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού που εργάζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά».

«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε, καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», σημείωσε από την πλευρά του ο πατέρας του κοριτσιού μιλώντας στον «Alpha».

Ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας στις πισίνες της κατασκήνωσης

Σε ανάκληση αδειών λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη στη Χαλκιδική, φέρεται να προχώρησε ο Δήμος Κασσάνδρας.

Το grtimes.gr έγραψε πως έγινε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία διαπιστώθηκε ότι οι πισίνες δεν τηρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να γίνει ανάκληση αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ThessToday.gr, η Αστυνομία αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και ηλικίας 72 ετών, ώστε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τα τρία ερωτήματα για τον πνιγμό της 8χρονης

Απαντήσεις απαιτούν τρία ερωτήματα που αφορούν τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία των κατασκηνώσεων, με βάση ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Δηλαδή, αν η πισίνα βρίσκεται σε οριοθετημένο χώρο, ασφαλή για τα παιδιά και αν είναι περιφραγμένη κατάλληλα με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μ.

Επίσης, εξετάζεται το αν υπήρχε ναυαγοσώστης στο σημείο, καθώς με βάση τον νόμο απαιτείται η παρουσία του, για να εξασφαλίζεται η χρήση της από τα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβυή: Ομαδικός τάφος μεταναστών ‑ Ήταν κρατούμενοι σε αγρόκτημα και είχαν υποστεί βασανιστήρια

Κόσμος 15.01.2026
Φωτογραφίες και ένα βίντεο κυκλοφόρησαν ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Δένδιας: Οι 4 φρεγάτες θα είναι οι ισχυρότερες στον πλανήτη ‑ Τι είπε για τον πύραυλο ELSA

Πολιτική 15.01.2026
«Θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού», είπε ο υπουργός

«Νομίζεις ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά δεν είστε» ‑ Παραλήρημα Ράμα εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου

Ελλάδα 15.01.2026
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε να πει ότι το Μαυροβούνιο των 13.810 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 623.000 κατοίκων «είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα της περιοχής»

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες

Κόσμος 15.01.2026
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης

Ελλάδα 15.01.2026
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος

Κόσμος 15.01.2026
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε

Αλεξ Τεϊσέιρα: Μεταγραφή επιπέδου Champions League για τον Πανσερραϊκό

Αθλητικά Νέα 15.01.2026
Ο 36χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός έπαιξε 44 φορές με την Σαχτάρ στο Champions League ενώ η μεταγραφή του σε ομάδα της Κίνας έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ

Έφυγε από τη ζωή στα 51 του, πρώην μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ και του Αρη

Αθλητικά Νέα 15.01.2026
Εκτός από την Ένωση και τους Θεσσαλονικείς έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και με τις φανέλες της Ολύμπιας Λάρισας και Ολύμπιας Πάτρας

Έφηβοι στη Βρετανία παγίδεψαν παιδόφιλο και τον χτυπούσαν μέχρι θανάτου με μπουκάλι και πέτρες, δείτε βίντεο

Κόσμος 15.01.2026
Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε το βίντεο που δείχνει τους ανήλικους να χτυπούν τον 49χρονο με ένα γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι

Ο άγριος τσακωμός του πρώην δήμαρχου της Νέας Υόρκης με γυναίκα στο αεροδρόμιο

Κόσμος 15.01.2026
«Αντε γα@@σου» απάντησε στις προκλήσεις της

Χαλκίδα: Πέθανε 13χρονη μαθήτρια από γρίπη

Ελλάδα 15.01.2026
Η ανήλικη φοιτούσε στο Ειδικό Σχολείο της πόλης και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας