E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόρεια Κορέα: Θα ανοίξει τα σύνορα για ξένους τουρίστες τον Δεκέμβριο

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανοίξει πλήρως τις πύλες της σε ξένους τουρίστες από το 2020

Δημοσίευση 14/8/2024 | 16:15

Βόρεια Κορέα: Θα ανοίξει τα σύνορα για ξένους τουρίστες τον Δεκέμβριο

Η Βόρεια Κορέα θα αρχίσει να δέχεται και πάλι ξένους τουρίστες στη βορειοανατολική πόλη Σαμτζιγιόν τον Δεκέμβριο, και πιθανόν στην υπόλοιπη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Η κίνηση είναι μια ένδειξη ότι η χώρα ετοιμάζεται να ξανανοίξει τα σύνορά της σε μεγαλύτερες ομάδες ξένων τουριστών ύστερα από χρόνια αυστηρών ελέγχων στα σύνορα λόγω της πανδημίας της COVID.

«Έχουμε λάβει επιβεβαιώσεις από τον τοπικό μας συνεργάτη ότι ο τουρισμός στην Σαμτζιγιόν και πιθανόν στην υπόλοιπη χώρα, θα ξεκινήσει και πάλι επισήμως τον Δεκέμβριο του 2024», δήλωσε στην ιστοσελίδα της η εταιρίας ταξιδίων Koryo Tours που εδρεύει στο Πεκίνο.

Οι διεθνείς πτήσεις προς και από τη Βόρεια Κορέα ξεκίνησαν και πάλι πέρυσι και μια μικρή ομάδα Ρώσων τουριστών πραγματοποίησε ιδιωτική περιήγηση στη Βόρεια Κορέα τον Φεβρουάριο.

Υψηλόβαθμοι ξένοι αξιωματούχοι, όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Ιούνιο, έχουν επίσης επισκεφθεί τη χώρα.

Αλλά η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανοίξει πλήρως τις πύλες της σε ξένους τουρίστες από το 2020.

«Ύστερα από τέσσερα και πλέον χρόνια αναμονής για την ανακοίνωση αυτή, η Koryo Tours είναι πολύ ενθουσιασμένη για το εκ νέου άνοιγμα του βορειοκορεατικού τουρισμού», δήλωσε η εταιρία, προσθέτοντας ότι ο τοπικός συνεργάτης της θα επιβεβαιώσει τα δρομολόγια και τις ημερομηνίες τις ερχόμενες εβδομάδες.
Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει αυτό που ονομάζει «σοσιαλιστική ουτοπία» στη Σαμτζιγιόν, μια πόλη κοντά στα κινεζικά σύνορα και ένα «πρότυπο πολιτισμένης ορεινής πόλης» με νέα διαμερίσματα, ξενοδοχεία, ένα θέρετρο σκι καθώς και εμπορικές, πολιτιστικές και ιατρικές εγκαταστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βορίζια: Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές 23 μέρες μετά το μακελειό

Ελλάδα 25.11.2025
Καμπανάκι κινδύνου για τη διαιώνιση της βαριάς ατμόσφαιρας και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία των μαθητών

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Κόσμος 25.11.2025
Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.

Μπακς ‑ Μπλέιζερς 103‑115: Τέσσερις σερί ήττες χωρίς Γιάννη

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Οι Μπλέιζερς έφυγαν με τη νίκη με 115-103 από το Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα ελάφια στην 4η σερί ήττα τους.

Νέα Πέραμος: «Δεν μου έδινε να πιώ και τον σκότωσα» ‑ Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας

Ελλάδα 25.11.2025
Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου αδελφού της οικογένειας

Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι δεν το έλαβαν ‑ Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή

Οικονομία 25.11.2025
Τι ισχύει για όσους δεν είδα στον λογαριασμό τους την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Ελλάδα Χτες
Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Ταυτοποιήθηκε 79χρονος που απείλησε διαδικτυακά πολιτικό πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Κόσμος Χτες
«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»