E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Βρετανοί θα ήθελαν να επιστρέψουν στην ΕΕ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Δημοσίευση 14/8/2024 | 10:41

Οι Βρετανοί θα ήθελαν να επιστρέψουν στην ΕΕ
Φωτογραφία από Pixabay

Οι Βρετανοί θα ψήφιζαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της επανένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν διεξαγόταν νέο δημοψήφισμα, σύμφωνα με νέα εθνική δημοσκόπηση.

Μια έρευνα της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων YouGov, η οποία διεξήχθη περισσότερα από οκτώ χρόνια μετά την ψήφο του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, διαπιστώνει ότι η δημόσια υποστήριξη για την ένταξη σε ένα νέο δημοψήφισμα θα ήταν 59%, ενώ το 41% θα ήταν κατά. Επιπλέον, η κοινή γνώμη τάσσεται σθεναρά υπέρ των στενότερων δεσμών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Στο δημοψήφισμα του 2016 για την ένταξη στην ΕΕ, όσοι ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης κέρδισαν μια οριακή πλειοψηφία 51,89%. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020 και, στο τέλος της 11μηνης μεταβατικής περιόδου, αποχώρησε επίσης από την ενιαία εσωτερική αγορά και την τελωνειακή ένωση της ΕΕ.

Ο Keir Starmer τόνισε ότι υπό την πρωθυπουργία του, οι Εργατικοί δεν θα αποσύρουν τη Βρετανία από την ΕΕ, την ενιαία αγορά της ΕΕ ή την τελωνειακή ένωση της ΕΕ. Ο 61χρονος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ένταξη δεν θα συμβεί στη διάρκεια της ζωής του, αλλά ότι θα προσπαθήσει να οικοδομήσει την καλύτερη δυνατή σχέση με την ΕΕ από την τρέχουσα κατάσταση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η σαρωτική εκλογική νίκη των Εργατικών δεν δίνει στον Στάρμερ την εντολή να επανενταχθεί στην ΕΕ. Το 36% των ψηφοφόρων του Brexit το 2016 ήταν ισοπαλία μεταξύ εκείνων που υποστήριζαν και εκείνων που ήταν αντίθετοι στο να έχουν μια τέτοια εντολή για να πιέσουν για στενότερες σχέσεις.

Το μανιφέστο των Εργατικών δεσμεύτηκε να επαναφέρει τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ και να επιδιώξει μια συμφωνία για την ασφάλεια. Το πρώτο υπερπόντιο ταξίδι του David Lammy ως υπουργού Εξωτερικών τον οδήγησε στη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία για να αρχίσει την ανοικοδόμηση των σχέσεων μετά από μια τεταμένη περίοδο υπό το Συντηρητικό Κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές