E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H 38χρονη που μετακόμισε σε οίκο ευγηρίας για να βρει την ησυχία της

Μια προειδοποιητική ιστορία σχετικά με την κουλτούρα της υπερβολικής εργασίας της Κίνας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 19/8/2024 | 00:03

H 38χρονη που μετακόμισε σε οίκο ευγηρίας για να βρει την ησυχία της
collage

Μια 38χρονη γυναίκα στην Κίνα ζει σε οίκο ευγηρίας για ηλικιωμένους αφού αρρώστησε λόγω υπερκόπωσης και αναζητούσε τρόπο να επιβραδύνει τα πράγματα στη ζωή της.

Η Yang εργαζόταν ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση για 11 χρόνια, όταν το ταραχώδες πρόγραμμα και ο υπερβολικός όγκος εργασίας άρχισαν να επηρεάζουν την υγεία της.

Νωρίτερα φέτος, αρρώστησε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Οι γιατροί της είπαν ότι έπρεπε να χαλαρώσει, διαφορετικά θα αντιμετώπιζε ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα υγείας και έτσι η 38χρονη γυναίκα αποφάσισε να βρει έναν τρόπο να επιβραδύνει τα πράγματα. Και οι δύο γονείς της είχαν πεθάνει και δεν είχε άλλη στενή οικογένεια, οπότε άρχισε να ψάχνει ένα μέρος όπου θα μπορούσε να χαλαρώσει και να αναρρώσει.

Καθώς περιηγείτο οnline για να δει πού να πάει, διάβασε για έναν οίκο ευγηρίας και για το πόσο ήρεμη και αργή ήταν η ζωή εκεί, έτσι αποφάσισε να το δοκιμάσει.

«Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους επέλεξα έναν οίκο ευγηρίας αντί για ένα ξενοδοχείο», είπε η κ. Yang στο 6Park News. «Πρώτον, ήμουν πολύ περίεργη για το γηροκομείο και ήθελα να δω πώς ήταν και αν ήταν τόσο βαρετό όσο έλεγαν όλοι. δεύτερον, επειδή ήμουν άρρωστη, ήλπιζα να έχω ένα μέρος για να ξεκουραστώ, να έχω πρόσβαση στη βασική ιατρική περίθαλψη και να τρώω υγιεινά».

«Συχνά έμενα μέχρι αργά στη δουλειά στην προηγούμενη δουλειά μου και συχνά δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά», πρόσθεσε η 38χρονη γυναίκα. 

Αφού πέρασε τους τελευταίους τρεις μήνες σε έναν οίκο ευγηρίας που περιβάλλεται από άτομα ηλικίας 102 ετών, η Yang λέει ότι έχει αποκτήσει μια νέα προοπτική για τη ζωή. Έχει προσαρμοστεί στους αργούς ρυθμούς του προσωρινού σπιτιού της και απολαμβάνει να περνά τις μέρες της διαβάζοντας, γράφοντας και μιλώντας με τους άλλους κατοίκους. Έμαθε επίσης να μην σκέφτεται πολύ για το μέλλον και να παίρνει τα πράγματα μια μέρα τη φορά.

«Πέρυσι, νοσηλεύτηκα για ένα μήνα λόγω υπερκόπωσης. Μετά, ήθελα να ζήσω μια καλή ζωή, να κατεβάσω ρυθμούς και να βρω ένα μέρος για να αναρρώσω. Η δουλειά και η ξεκούρασή μου είναι σε καλύτερη αναλογία τώρα. Πηγαίνω για ύπνο γύρω στις 9 το βράδυ, αλλά ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί. Διαβάζω βιβλία, γράφω τα δικά μου κείμενα αλλά γράφω και τις αναμνήσεις από τους ηλικιωμένους κάθε μέρα. Δεν αισθάνομαι μόνη στο γηροκομείο.

Ερωτηθείσα εάν σκοπεύει να μείνει στον οίκο ευγηρίας για το υπόλοιπο της ζωής της, η 38χρονη γυναίκα είπε ότι σκοπεύει να φύγει κάποια στιγμή, αλλά δεν ξέρει ακριβώς πότε θα γίνει.

Η εμπειρία της Yang να ζει σε οίκο ευγηρίας έγινε viral αφού άρχισε να δημοσιεύει κλιπ από τη ζωή της εκεί στο Douyin (την κινεζική έκδοση του TikTok), το οποίο τράβηξε πολύ περισσότερη προσοχή από ό,τι είχε φανταστεί ποτέ. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από μια θέση λεωφορείου μέχρι την ανατροπή του ρατσισμού στις ΗΠΑ – Η τεράστια κληρονομιά της Ρόζα Παρκς

E-Daily 3.Left 01.05.2026
Η γυναίκα που δεν σηκώθηκε ποτέ ξανά: Πώς η Ρόζα Παρκς άλλαξε την ιστορία με μία μόνο άρνηση

Η ανακαίνιση έφερε στο φως μια παλιά φωτογραφία: «Aυτή είναι η μαμά μου!»

E-Daily 3.Left 01.05.2026
Η σύμπτωση που προκάλεσε έντονη συγκίνηση

Πώς ένα νησί της Καραϊβικής έγινε «χρυσωρυχείο» χωρίς να κάνει κάτι

E-Daily 1.Hero 01.05.2026
Για όλα φταίει η τεχνητή νοημοσύνη

Το αίμα του Χίτλερ μιλά: Τι έδειξαν τα ευρήματα για τα γεννητικά του όργανα και την ψυχική του υγεία

E-Daily 3.Left 01.05.2026
Τι αποκάλυψε τελικά το DNA του Χίτλερ; Οι επιστήμονες φέρνουν στο φως το μυστικό που έκρυβε μια ζωή

Ο επιστήμονας που έχασε 1 χρόνο από τη ζωή του με τον πιο απίστευτο τρόπο

E-Daily 1.Hero 01.05.2026
Τι σκέφτηκε για μελετήσει το κελάηδημα των πουλιών ενός δάσους

Πανεπιστήμιο του Cambridge: Μελέτη αποκαλύπτει μια μεγάλη αλλαγή στα ελληνικά βουνά τα τελευταία 40 χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Τις τελευταίες δεκαετίες κάτι έχει αλλάξει δραματικά στα βουνά της χώρας μας, επηρεάζοντας τη γεωργία και τα φυσικά οικοσυστήματα κατά τους ξηρούς θερινούς μήνες

Το πλάσμα που γεννήθηκε το 1627 ζει ακόμα σήμερα: Ο καρχαρίας‑μυστήριο που νικά τον χρόνο

E-Daily 3.Left Χτες
Κολυμπά στους ωκεανούς εδώ και σχεδόν 400 χρόνια και θεωρείται το γηραιότερο σπονδυλωτό της Γης

Το ελληνικό πάθος της Αγκάθα Κρίστι που έμεινε κρυφό για χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Από την Ολυμπία και τους Δελφούς μέχρι την Ακρόπολη, η συγγραφέας που κατέκτησε τον κόσμο είχε μια ξεχωριστή αδυναμία στη χώρα μας

Τέλος στις «γκρίζες ζώνες»: Ιστορικό ψήφισμα της ΕΕ για τα δικαιώματα των γυναικών

E-Daily 3.Left Χτες
Kοινός, ξεκάθαρος νομικός ορισμός της συναίνεσης

Έλεγαν πως η τεχνητή νοημοσύνη θα σβήσει αυτή τη δουλειά, κι όμως την πολλαπλασίασε

E-Daily 3.Left Χτες
Η έκρηξη που κανείς δεν περίμενε και τώρα δεν ελέγχεται

Ιράν: Αλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία των «Unpopular Wars»

E-Daily 3.Left Χτες
Το μάθημα που δεν έγινε βίωμα