E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του μπάντμιντον, περίμενε μια θερμή υποδοχή. Αυτό δε συνέβη.

Η Ολυμπιονίκης Al Se-Young τα βρήκε σκούρα μετά την κριτική της.

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 14/8/2024 | 00:13

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του μπάντμιντον, περίμενε μια θερμή υποδοχή. Αυτό δε συνέβη.
collage

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του μπάντμιντον της Νότιας Κορέας, An Se-young, οραματίστηκε μια ένδοξη επιστροφή από το Παρίσι, ανοίγοντας ένα μπουκάλι σαμπάνιας με το πολυπόθητο μετάλλιο στο λαιμό της. Aλλά αυτό δε συνέβη.

Αυτό δεν ήταν το σκηνικό στο αεροδρόμιο Incheon της Νότιας Κορέας την περασμένη Τετάρτη, όταν οι δημοσιογράφοι περικύκλωσαν την Ολυμπιονίκη, γεμίζοντας την με ερωτήσεις σχετικά με την κριτική της για την Ένωση Μπάντμιντον της Κορέας και την εθνική ομάδα - που ώθησαν το κυβερνών κόμμα της χώρας να ξεκινήσει έρευνα.

«Ήθελα να κερδίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ένας από τους λόγους για τους οποίους δούλεψα επίμονα σκληρά είναι επειδή ήθελα η φωνή μου να έχει δύναμη», είπε η 22χρονη χρυση Ολυμπιονίκης σε έναν ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στο Παρίσι.

Η χώρα ήταν απασχολημένη με τον πανηγυρισμό του θριάμβου της, μέχρι που η αθλήτρια άρχισε να επικαλείται την κακομεταχείριση που είπε ότι είχε υπομείνει για επτά χρόνια, όταν εντάχθηκε στην εθνική ομάδα.

Η Αn είπε ότι τα προβλήματα ήρθαν στο προσκήνιο τον Μάιο, όταν έγραψε στο Instagram ότι ένα νοσοκομείο που είχε επισκεφτεί με προπονητή της εθνικής ομάδας αρχικά είπε ότι δύο έως έξι εβδομάδες αποκατάστασης θα ήταν αρκετές για να επιστρέψει στις προπονήσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου των Ολυμπιονικών στο Παρίσι μετά τη νίκη της, η Αn ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για «λανθασμένη διάγνωση» και είπε ότι έπρεπε «να αντέξει [τον πόνο] και να συνεχίσει να παίζει» επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησίαζαν.

«Ο τραυματισμός μου ήταν σε μια δύσκολη κατάσταση, χειρότερη από ό,τι πίστευα», είπε για τον τένοντα της δεξιάς επιγονατίδας της που υπέστη μερική ρήξη κατά τη διάρκεια των Ασιατικών Αγώνων στο Χανγκζού τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ήμουν τόσο απογοητευμένη», είπε η Αn για την εθνική ομάδα, κατηγορώντας την για κακή διαχείριση των τραυματισμών της

Η Κορεατική Ένωση Μπάντμιντον διέψευσε τους ισχυρισμούς της σε μια δήλωση 10 σελίδων την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι η Αn είχε περάσει πέντε εβδομάδες προπόνησης αποκατάστασης με τη δική της ομάδα, τη Samsung Life Sports, «κατόπιν αιτήματός της» και συμμετείχε στο Kumamoto Masters Japan and Li.

«Από τους 12 αθλητές μπάντμιντον που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η An Se-young έλαβε έναν ειδικό προπονητή από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους για να βοηθήσει στη διαχείριση και την αποκατάσταση [από] τον τραυματισμό της», είπε η ένωση, προσθέτοντας ότι είχε φέρει ειδικό γιατρό από τη Σεούλ στο Παρίσι αφού υπέστη τραυματισμό στον τένοντα του αστραγάλου λίγο μετά την άφιξή της στους Αγώνες.

Περιλάμβανε επίσης αυτό που έλεγε ότι ήταν ένα μήνυμα στο κινητό της, από τον επικεφαλής προπονητή Kim Hak-kyun προς την An τον περασμένο Νοέμβριο που τη συμβούλευε να «εστιάσει στην ανάρρωση» και ότι δεν χρειαζόταν να «πιέσει τον εαυτό της τόσο πολύ» για να συμμετάσχει.

Ενώ υπογράμμισε ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για την αθλήτρια, η ένωση είπε ότι θα «ελέγχει διεξοδικά» τα αρχεία του νοσοκομείου για να επαληθεύσει πού είχε διαγνωστεί λανθασμένα η An και να βεβαιωθεί ότι «δεν θα συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πιο αισιόδοξη είδηση της δεκαετίας: η τρύπα του όζοντος κλείνει πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζαμε

Περιβάλλον 09.11.2025
Το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που απέδειξε ότι οι άνθρωποι μπορούν να σώσουν τον πλανήτη τους

Πού βρισκόταν το «μπαρ το ναυάγιο»

Stories 09.11.2025
Ποιος ήταν ο άγιος που αναφέρει στο τραγούδι της η Αρλέτα.

Η επικίνδυνη αίρεση που αναστάτωσε την Ελλάδα

Stories 09.11.2025
Ποια ήταν η τύχη της

Η αναπάντεχη προέλευση του «Συνδρόμου της Στοκχόλμης»

Ιστορικά 09.11.2025
Γιατί ονομάστηκε έτσι

Οικογένεια και παραβατικότητα: Τι ρόλο παίζουν τελικά οι γονείς;

Stories 09.11.2025
Απαντά η Μαντώ Κωνσταντουλάκη, EMDR Europe Πιστοποιημένη Θεραπευτής για Ενήλικες, Εφήβους και Παιδιά.

Η λέξη του Αριστοφάνη που θεωρείται η μεγαλύτερη στο ελληνικό λεξιλόγιο

Ιστορικά 09.11.2025
Σίγουρα δεν μπορείτε να την πείτε με μια ανάσα

5 κανόνες πριν χρησιμοποιήσεις το Chat GPT για τις ιατρικές σου απορίες

Νέα Εποχή Χτες
Όλο και περισσότεροι στρέφονται σε chatbots για ιατρικές απορίες

Το πρώτο υποβρύχιο γλυπτό της Ιαπωνίας θα σε αφήσει άφωνη – μια συγκλονιστική ωδή στη μητρότητα

Stories Προχτές
Κάτω από την επιφάνεια: Το μνημειώδες έργο που μετατρέπει τον βυθό σε ιερό τόπο