E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τη φωτιά στην Αττική ‑ Σε «κόκκινο συναγερμό» η μισή Ελλάδα

Πώς κάλυψε ο ξένος Τύπος την ανεξέλεγκτη φωτιά που μαίνεται στην Αττική.

Δημοσίευση 12/8/2024 | 10:46

Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τη φωτιά στην Αττική ‑ Σε «κόκκινο συναγερμό» η μισή Ελλάδα
Φωτογραφία από Pixabay

Ηκαταστροφική φωτιά στην Αττική που μαίνεται σε τρία διαφορετικά μέτωπα πήρε τέτοιες διαστάσεις ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, με πολλά μέσα να καλύπτουν την κατάσταση στο λεκανοπέδιο.

Τη στιγμή που οι εκκενώσεις οικισμών συνεχίζονται, με τις τελευταίες σε Ντράφι, Διώνη και Δαμασάρι με μηνύματα 112, ο βρετανικός Guardian αναφέρει: «Οι Έλληνες αξιωματούχοι συμβουλεύουν τους κατοίκους να παραμείνουν σπίτι με κλειστά παράθυρα».

«Οι υγειονομικές αρχές προέτρεψαν τους ανθρώπους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν μέσα, λέγοντας ότι ο πυκνός καπνός είχε επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα του αέρα σε όλη τη λεκάνη της Αττικής», σχολιάζει το μέσο.

Φωτιά στην Αττική: Η πυρκαγιά μέσα από τον ξένο Τύπο

Από τη μεριά του το BBC αναφέρει στον τίτλο του πως «Κάτοικοι απομακρύνθηκαν καθώς εξαπλώθηκαν οι πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα».

«Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες και 150 οχήματα έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Οι κάτοικοι της ιστορικής πόλης Μαραθώνα κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς την παραλιακή πόλη της Νέας Μάκρης», συνεχίζει.

Με έναν γλαφυρό τίτλο, το πρακτορείο Reuters γράφει: «Ο κόσμος τρέχει να ξεφύγει από την πυρκαγιά κοντά στην Αθήνα, καθώς εξαπλώνεται "σαν αστραπή"».

«Πυκνά σύννεφα καπνού φαίνονται να εξαπλώνονται πάνω από το τουριστικό "hot spot" της Αθήνας. Οι επιστήμονες αποδίδουν την συχνότητα και ισχύ των πυρκαγιών στον αυξανόμενα ζεστό και ξηρό καιρό, που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή», συμπληρώνεται.

Το Deutsche Welle αναφέρει «Σε κόκκινο συναγερμό η μισή Ελλάδα καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται κοντά στην Αθήνα».

«Εκατοντάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει αυτό το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα, η οποία μόλις βίωσε τον πιο ζεστό Ιούνιο και Ιούλιο που έχει καταγραφεί».

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπαυσε τις διακοπές του και επέστρεψε στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής

«Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την ειδικευόμενη που εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
«Μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Εύβοια: Με καφέ και μωβ μέδουσες γέμισε η θάλασσα και προκαλεί ανησυχία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Εκατοντάδες μέδουσες έχουν κατακλύσει παραλίες στον Ευβοϊκό κόλπο

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

Ελλάδα 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

Κόσμος 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»