E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τη φωτιά στην Αττική ‑ Σε «κόκκινο συναγερμό» η μισή Ελλάδα

Πώς κάλυψε ο ξένος Τύπος την ανεξέλεγκτη φωτιά που μαίνεται στην Αττική.

Δημοσίευση 12/8/2024 | 10:46

Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τη φωτιά στην Αττική ‑ Σε «κόκκινο συναγερμό» η μισή Ελλάδα
Φωτογραφία από Pixabay

Ηκαταστροφική φωτιά στην Αττική που μαίνεται σε τρία διαφορετικά μέτωπα πήρε τέτοιες διαστάσεις ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, με πολλά μέσα να καλύπτουν την κατάσταση στο λεκανοπέδιο.

Τη στιγμή που οι εκκενώσεις οικισμών συνεχίζονται, με τις τελευταίες σε Ντράφι, Διώνη και Δαμασάρι με μηνύματα 112, ο βρετανικός Guardian αναφέρει: «Οι Έλληνες αξιωματούχοι συμβουλεύουν τους κατοίκους να παραμείνουν σπίτι με κλειστά παράθυρα».

«Οι υγειονομικές αρχές προέτρεψαν τους ανθρώπους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν μέσα, λέγοντας ότι ο πυκνός καπνός είχε επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα του αέρα σε όλη τη λεκάνη της Αττικής», σχολιάζει το μέσο.

Φωτιά στην Αττική: Η πυρκαγιά μέσα από τον ξένο Τύπο

Από τη μεριά του το BBC αναφέρει στον τίτλο του πως «Κάτοικοι απομακρύνθηκαν καθώς εξαπλώθηκαν οι πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα».

«Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες και 150 οχήματα έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Οι κάτοικοι της ιστορικής πόλης Μαραθώνα κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς την παραλιακή πόλη της Νέας Μάκρης», συνεχίζει.

Με έναν γλαφυρό τίτλο, το πρακτορείο Reuters γράφει: «Ο κόσμος τρέχει να ξεφύγει από την πυρκαγιά κοντά στην Αθήνα, καθώς εξαπλώνεται "σαν αστραπή"».

«Πυκνά σύννεφα καπνού φαίνονται να εξαπλώνονται πάνω από το τουριστικό "hot spot" της Αθήνας. Οι επιστήμονες αποδίδουν την συχνότητα και ισχύ των πυρκαγιών στον αυξανόμενα ζεστό και ξηρό καιρό, που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή», συμπληρώνεται.

Το Deutsche Welle αναφέρει «Σε κόκκινο συναγερμό η μισή Ελλάδα καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται κοντά στην Αθήνα».

«Εκατοντάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει αυτό το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα, η οποία μόλις βίωσε τον πιο ζεστό Ιούνιο και Ιούλιο που έχει καταγραφεί».

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπαυσε τις διακοπές του και επέστρεψε στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προσοχή στη Θεσσαλονίκη: Απάτη με δήθεν πρόστιμο για Μετρό, ΟΑΣΘ ‑ Το επίμαχο SMS

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Προειδοποίηση προς το επιβατικό κοινό για απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης

Χάρη έλαβε η Νικόλ Μινέτι που εμπλεκόταν στην υπόθεση «Μπούνγκα‑Μπούνγκα»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Eχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση, όπως και για προαγωγή στην ποpνεία - Στηρίζει την απόφαση η Μελόνι

Μετά τα Στενά του Ορμούζ, αυτό είναι το επόμενο στενό που μπορεί να «μπλοκάρει» την παγκόσμια οικονομία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η παγκόσμια οικονομία μοιάζει να κρατά την ανάσα της κάθε φορά που ένα στενό θαλάσσιο πέρασμα απειλείται

Έρχεται ο ψηφιακός φάκελος για όλα τα επιδόματα

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πλήρης καταγραφή

89χρονος πιστολέρο: Kενά ασφαλείας και ελλιπή μέτρα – Πώς ο ηλικιωμένος βρέθηκε την Πάτρα

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
«Έχει ψυχιατρικό υπόβαθρο και χρήζει βοήθειας»

Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ 5χρονο αγοράκι που τραυματίστηκε σε πισίνα

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η κατάσταση της υγείας του μικρού είναι κρίσιμη

Συγκλονιστικό βίντεο: Αντιφρονούντες σε φυλακή του Ιράν λένε τραγούδι αντίστασης λίγο πριν εκτελεστούν

E-Daily 3.Left Χτες
Στο βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί μέσα από τη φυλακή Γκεζέλ Χεσάρ φαίνονται έξι Ιρανοί αντιφρονούντες να τραγουδούν ένα τραγούδι αντίστασης λίγα λεπτά πριν την εκτέλεσή τους

ΕΕ: Νέο κύμα ακρίβειας περιμένουν οι πολίτες

Οικονομία Χτες
Απαισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ, τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ

Οικονομία Χτες
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εντείνει τις πιέσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και αναδιαμορφώνει τις γεωπολιτικές ισορροπίες