E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποθεώθηκε η intersex πυγμάχος Ιμάνε Κελίφ που κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία των 66 κιλών

«Οι επιθέσεις που δέχτηκα δίνουν στην επιτυχία μου μια ιδιαίτερη γεύση» δήλωσε η ίδια

Δημοσίευση 10/8/2024 | 10:48

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποθεώθηκε η intersex πυγμάχος Ιμάνε Κελίφ που κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία των 66 κιλών

Εν μέσω αποθέωσης έδωσε τις απαντήσεις της, η intersex αλγερινή πυγμάχος Ιμάνε Κελίφ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στην κατηγορία των 66 κιλών της πυγμαχίας το βράδυ της Παρασκευής.

Η αλγερινή αθλήτρια πέτυχε τη μεγάλη της νίκη μπροστά σε ένα κοινό που ζητωκραύγαζε το όνομά της και στους τρεις γύρους του τελικού. Αφού πόζαρε για τις κάμερες, ο προπονητής της τη σήκωσε στους ώμους του για τον γύρο του θριάμβου ενώ η ίδια έσφιγγε τις γροθιές της προς τον κόσμο που κρατούσε σημαίες της Αλγερίας.

Η Έιμι Μπρόντχαρστ, η πυγμάχος που την είχε κερδίσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 ήταν η πρώτη που της έστειλε τα συγχαρητήριά της. Ήταν από τις πρώτες που είχε σταθεί στο πλευρό της και έπειτα από τον πρώτο αγώνα και τον χαμό που έγινε στον ιταλικό και παγκόσμιο Τύπο που εν πολλοίς χαρακτήριζε άδικη τη συμμετοχή της στην κατηγορία των γυναικών.

Λίγο μετά τη νίκη της Ιμάνε Κελίφ στα σημεία στον τελικό του Παρισιού, η Μπρόντχαρστ έγραψε στο Instagram: «Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό το κορίτσι. Άντεξε στην καταιγίδα και πήρε αυτό που της άξιζε».

Στις δηλώσεις της η αλγερινή Πυγμάχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη: «Για 8 χρόνια αυτό ήταν το όνειρό μου. Πλέον είμαι ολυμπιονίκης έχοντας πάρει το χρυσό μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν. Όλους τους ανθρώπους στην Αλγερία και στη βάση μου.

Οι επιθέσεις που δέχτηκα δίνουν στην επιτυχία μου μια ιδιαίτερη γεύση. Είμαστε στους Ολυμπιακούς για να αγωνιστούμε ως αθλητές και ελπίζω στο μέλλον να μην δούμε αντίστοιχες επιθέσεις. Το κοινό και οι υποστηρικτές μου παίζουν σημαντικό ρόλο. Η στήριξή τους μου έδωσε δύναμη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξάρχεια: Ξέσπασε φωτιά στην κουζίνα εστιατορίου

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στα Εξάρχεια, λόγω φωτιάς που ξέσπασε στην κουζίνα εστιατορίου της περιοχής.

Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Αντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η χώρα ακολούθησε «λάθος δρόμους» τη δεκαετία του 1980 και ότι οι συνέπειες γίνονται αισθητές μέχρι σήμερα - «Ας κάνουμε την αρχή ώστε η Βρετανία να πιστεύει ξανά»

Επίσημη η μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσέντι Όσμαν

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο διεθνής Τούρκος σταρ υπέγραψε συμβόλαιο με το «Δικέφαλο» έως και τη σεζόν 2028-29 και αναμένεται η παρουσίασή του στο «PAOK Sports Arena»

Εφιαλτικές διακοπές στην Κρήτη για οικογένεια – Xτύπησε τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί τους

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ατομα που διέμεναν στο ξενοδοχείο κάλεσαν την Αστυνομία μετά την ένταση

Σε ποια περιοχή της Αθήνας η θερμοκρασία δεν υποχώρησε κάτω από 29,1°C τη νύχτα

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αρναούτογλου: Η Ελλάδα αντιμετώπισε σήμερα δύο εντελώς διαφορετικά καλοκαίρια

«Εξέγερση της κατσαρίδας» στην Ινδία, με δακρυγόνα και ξύλο απαντά η αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και φοιτητών μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις

Εξολοθρευτής 2: Έφυγε από τη ζωή ο Γουίλιαμ Γουίσερ

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Γουίλιαμ Γουίσερ, συνσεναριογράφος του «Εξολοθρευτή 2» μαζί με τον Τζέιμς Κάμερον, πέθανε σε ηλικία 71 ετών

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του 25χρονου για την εμπρηστική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 18 προσαγωγές

Καύσωνας: Έκτακτη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τις υψηλές θερμοκρασίες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το υπουργείο Υγείας δίνει γενικές οδηγίες για τις μέρες που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Νέα ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: «Με εσένα θα ασχολούμαι;» είπε η Καρυστιανού στον Νίκο Πλακιά

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Νωρίτερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε συνήγορο υπεράσπισης και τον Νίκο Πλακιά - Ο πρώτος κατήγγειλε ότι κατηγορούμενος δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση μέσα στη δικαστική αίθουσα

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο δρόμο για το Champions League

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πότε είναι το πρώτο παιχνίδι

Ιράν: «Ούτε μια σταγόνα πετρελαίου ή φυσικού αερίου δεν θα περάσει από τα Στενά»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν το Ιράν για ένατη συνεχόμενη ημέρα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, αφού το Ιράν ανακοίνωσε ότι δύο πετρελαιοφόρα εξερράγησαν και ακινητοποιήθηκαν.