E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανεπιθύμητος ο Σαϊεντολόγος Τομ Κρουζ ‑ Καταγγελίες για προσπάθειες προσηλυτισμού στο Παρίσι

Πλήθος ακτιβιστών ξεσπά στο ενδεχόμενο να παραβρεθεί στην τελετή λήξης

Δημοσίευση 9/8/2024 | 19:24

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανεπιθύμητος ο Σαϊεντολόγος Τομ Κρουζ ‑ Καταγγελίες για προσπάθειες προσηλυτισμού στο Παρίσι

Όπως στην έναρξη έτσι και στη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, προβλέπεται να επισκιάσουν την τελετή πολλά ευτράπελα. Η είδηση για την παρουσία του Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης έχει ξεσηκώσει μεγάλη μερίδα ακτιβιστών του Παρισιού και όχι μόνο, με τον Χολιγουντιανό σταρ να είναι ανεπιθύμητος, σύμφωνα με τη Le Monde.

Πρόκειται για ακτιβιστές κατά των αιρέσεων που καταδίκασαν την ενδεχόμενη εμφάνιση του ηθοποιού και γνωστού Σαϊεντολόγου στη μεγάλη εκδήλωση της Κυριακή 11 Αυγούστου στο Παρίσι.

Αν και η παρουσία του δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ο σταρ του Mission Impossible αναμένεται να συμμετάσχει στο τελικό σόου των Αγώνων, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είναι προσβολή»
Την ίδια ώρα, πλήθος Γάλλων ακτιβιστών κατηγορούν τους Σαϊεντολόγους για προσηλυτισμό έξω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Λένε ότι η φημολογούμενη συμμετοχή του διάσημου Σαηεντολόγου του Χόλιγουντ θα ήταν «προσβολή για τα θύματα».


Η Union nationale des associations de défense des familles et de l'individu (UNADFI), μια γαλλική εθνική ένωση που ασχολείται με την προστασία των οικογενειών και των ατόμων από καταχρηστικές πρακτικές όσον αφορά την αντιμετώπιση των αιρέσεων, πήρε θέση δημόσια.

Η Κάθριν Κατς, πρώην Γαλλίδα δικαστής και επικεφαλής της UNADFI ήταν ξεκάθαρη: «Το ότι απλά μιλάμε για την παρουσία του αποτελεί προσβολή για τα θύματα. Είναι πραγματικά ένα κακό μήνυμα». Η Σαρλίν Ντελπόρτ από τη μεριά της, πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Caffes, έκανε λόγο για «ντροπή».

Οι προσπάθειες στρατολόγησης
Όσο για τις προσπάθειες Σαϊεντολόγων να στρατολογήσουν κόσμο έξω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Stade de France, η Ντελπόρτ υποστήριξε ότι: «Είναι πολύ παρόντες στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αναμφίβολα θα προσεγγίσουν πολλούς νέους ανθρώπους, ανησυχώ πολύ».

Η Miviludes, ένας γαλλικός κυβερνητικός οργανισμός με στόχο την παρακολούθηση, την πρόληψη και την καταπολέμηση των καταχρηστικών πρακτικών από αιρέσεις δήλωσε ότι έλαβε αναφορές για φυλλάδια «Όχι στα ναρκωτικά» που συνδέονται με τη Σαηεντολογία και διανέμονται σε όλο το Παρίσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρίζα Κωχ: «Είμαι καθηλωμένη στο κρεβάτι» ‑ Η φωτογραφία από το νοσοκομείο

Tabloid 15.04.2026
Η Μαρίζα Κωχ αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, που την κρατά μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις

Ναταλία Αργυράκη: «Πάλεψα πολύ όλη αυτή τη χρονιά να υποστηρίξω την επιλογή που έκανα»

Tabloid 15.04.2026
«Αν μια κακία, που δεν αποσκοπεί πουθενά, θεωρείται γνώμη... όχι, δεν θα την θεωρήσω γνώμη», ξεκαθάρισε

Η Μαντόνα επιστρέφει: Ανακοίνωσε το «Confessions on a Dance Floor 2» μέσω Instagram

Tabloid 15.04.2026
Η Μαντόνα προκάλεσε «σεισμό» στα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ώρες, ανακοινώνοντας μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ!

Ερωτευμένος ο Αναστάσης Ροϊλός: Ποια είναι η γνωστή ηθοποιός που διατηρεί σχέση εδώ και 2 χρόνια

Tabloid 15.04.2026
Ο Αναστάσης Ροϊλός φαίνεται να έχει βρει ξανά τον έρωτα στο πρόσωπο μίας γοητευτικής ηθοποιού, η οποία έχει εμφανιστεί σε διάφορες επιτυχημένες σειρές στην τηλεόραση

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: «Δεν θα με πάει πίσω επαγγελματικά το να μετακομίσω στα Χανιά»

Tabloid 15.04.2026
Η αθλητικογράφος μίλησε για την επιθυμία της να ζήσει στο νησί με την οικογένειά της μέσα στα επόμενα χρόνια

Κλέλια Ανδριολάτου: Απαντά για τη σχέση της με την Έλενα Χριστοπούλου μετά το τέλος της συνεργασίας τους

Tabloid 15.04.2026
Την Κλέλια Ανδριολάτου συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Buongiorno» και η δημοσιογράφος, Ράνια Θεοδωρακοπούλου

Έγκυος η Λίλα Μπακλέση: Το τρυφερό βίντεο με την φουσκωμένη της κοιλίτσα

Tabloid 15.04.2026
Την πιο όμορφη στιγμή στη ζωή της βιώνει η Λίλα Μπακλέση, καθώς περιμένει το πρώτο της παιδάκι!

Η Ελένη Μενεγάκη ανέβασε φωτογραφία ενώ έκανε ηλιοθεραπεία

Social 15.04.2026
«Το καλύτερο μακιγιάζ είναι του ήλιου και της καλής διάθεσης»

Η Τίνα Μεσσαροπούλου αποχώρησε από το Happy Day μετά το λιποθυμικό επεισόδιο του Γιώργου Μυλωνάκη

Tabloid 15.04.2026
Η δημοσιογράφος αποχώρησε από την εκπομπή όταν ενημερώθηκε ότι ο σύζυγός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Η Δώρα Παντέλη με φλοράλ μπικίνι αναπολεί τις διακοπές στην Πάρο

Social 15.04.2026
«Χωρίς σχέδιο, μόνο συναισθήματα» έγραψε η Δώρα Παντέλη στην ανάρτησή της στο Instagram

Οι σeξι φωτογραφίες 25χρονης Αυστραλής από την Coachella της έδωσαν τον τίτλο της «πιο όμορφης κοπέλας στον κόσμο»

Social 15.04.2026
«Κανείς δεν θα μπορούσε να είναι τόσο τέλειος» γράφουν για την Λία Χάλτον