E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανεπιθύμητος ο Σαϊεντολόγος Τομ Κρουζ ‑ Καταγγελίες για προσπάθειες προσηλυτισμού στο Παρίσι

Πλήθος ακτιβιστών ξεσπά στο ενδεχόμενο να παραβρεθεί στην τελετή λήξης

Δημοσίευση 9/8/2024 | 19:24

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανεπιθύμητος ο Σαϊεντολόγος Τομ Κρουζ ‑ Καταγγελίες για προσπάθειες προσηλυτισμού στο Παρίσι

Όπως στην έναρξη έτσι και στη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, προβλέπεται να επισκιάσουν την τελετή πολλά ευτράπελα. Η είδηση για την παρουσία του Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης έχει ξεσηκώσει μεγάλη μερίδα ακτιβιστών του Παρισιού και όχι μόνο, με τον Χολιγουντιανό σταρ να είναι ανεπιθύμητος, σύμφωνα με τη Le Monde.

Πρόκειται για ακτιβιστές κατά των αιρέσεων που καταδίκασαν την ενδεχόμενη εμφάνιση του ηθοποιού και γνωστού Σαϊεντολόγου στη μεγάλη εκδήλωση της Κυριακή 11 Αυγούστου στο Παρίσι.

Αν και η παρουσία του δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ο σταρ του Mission Impossible αναμένεται να συμμετάσχει στο τελικό σόου των Αγώνων, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είναι προσβολή»
Την ίδια ώρα, πλήθος Γάλλων ακτιβιστών κατηγορούν τους Σαϊεντολόγους για προσηλυτισμό έξω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Λένε ότι η φημολογούμενη συμμετοχή του διάσημου Σαηεντολόγου του Χόλιγουντ θα ήταν «προσβολή για τα θύματα».


Η Union nationale des associations de défense des familles et de l'individu (UNADFI), μια γαλλική εθνική ένωση που ασχολείται με την προστασία των οικογενειών και των ατόμων από καταχρηστικές πρακτικές όσον αφορά την αντιμετώπιση των αιρέσεων, πήρε θέση δημόσια.

Η Κάθριν Κατς, πρώην Γαλλίδα δικαστής και επικεφαλής της UNADFI ήταν ξεκάθαρη: «Το ότι απλά μιλάμε για την παρουσία του αποτελεί προσβολή για τα θύματα. Είναι πραγματικά ένα κακό μήνυμα». Η Σαρλίν Ντελπόρτ από τη μεριά της, πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Caffes, έκανε λόγο για «ντροπή».

Οι προσπάθειες στρατολόγησης
Όσο για τις προσπάθειες Σαϊεντολόγων να στρατολογήσουν κόσμο έξω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Stade de France, η Ντελπόρτ υποστήριξε ότι: «Είναι πολύ παρόντες στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αναμφίβολα θα προσεγγίσουν πολλούς νέους ανθρώπους, ανησυχώ πολύ».

Η Miviludes, ένας γαλλικός κυβερνητικός οργανισμός με στόχο την παρακολούθηση, την πρόληψη και την καταπολέμηση των καταχρηστικών πρακτικών από αιρέσεις δήλωσε ότι έλαβε αναφορές για φυλλάδια «Όχι στα ναρκωτικά» που συνδέονται με τη Σαηεντολογία και διανέμονται σε όλο το Παρίσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παίκτρια του κροατικού Your Face Sounds Familiar μεταμορφώθηκε σε Αννα Βίσση και εντυπωσίασε ‑Βίντεο

E-Daily 3.Left 26.04.2026
Η Nora Ćurković «έκλεψε» την παράσταση και κατέκτησε τη νίκη στο show

Φιναλίστ του X Factor κατηγορείται για τον θάνατο γνωστής influencer έξω από κλαμπ στο Λονδίνο

E-Daily 3.Left 26.04.2026
Κατηγορίες για φόνο αντιμετωπίζει η Γκαμπριέλ Καρίνγκτον. Υπέκυψε στα τραύματά της η 32χρονη influencer που είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό της

Τζολί – Πιτ: H καθυστέρηση της δίκης, οι ισχυρισμοί και η νομική μάχη των 164 εκατ. δολαρίων

E-Daily 3.Left 26.04.2026
Η Angelina Jolie εμφανίζεται πρόθυμη να δεχτεί νέα καθυστέρηση στη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της Brad Pitt για το γαλλικό οινοποιείο Château Miraval

Έλα στην ομάδα μας: Digital Content Editor ‑ Weekends (Part time, remote)

E-Daily 1.Hero 26.04.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

Έλα στην ομάδα μας: Digital Content Editor

E-Daily 3.Left 26.04.2026
Full time στην Αθήνα, Hybrid

Το ζευγάρι που έχει βγάλει μια περιουσία από τα σκουπίδια

E-Daily 3.Left 26.04.2026
Σκέψου το καλά πριν πετάξεις κάτι...

Cher: Το δικαστήριο απέρριψε ξανά αίτημά της για να αναλάβει την προσωρινή κηδεμονία του γιου της

E-Daily 3.Left Χτες
Η δικαστής έκρινε ότι δεν υπήρχε «επείγουσα ανάγκη»

Γκουντάρας – Κάκκαβα για το τέλος του ΕδώTV: «Πληγωθήκαμε, το θεωρήσαμε αδικία, δεν τηρήθηκαν οι όροι που είχαμε συμφωνήσει»

E-Daily 3.Left Χτες
Το ζευγάρι μίλησε για τη δυσάρεστη αυτή επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του σταθμού

Η Κατερίνα Λιόλιου αποκάλυψε πότε έγινε επιτυχία το τραγούδι «Λογαριασμός»: Μεταξύ μας να λέμε αλήθειες

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια ανέφερε πως όλα άλλαξαν μετά από μία συγκεκριμένη συναυλία

Η Μαριέττα Χρουσαλά κολύμπησε με λευκούς καρχαρίες

E-Daily 3.Left Χτες
Η πρώην παρουσιάστρια είχε ζήσει την ίδια εμπειρία πριν από 16 χρόνια και ανυπομονούσε να τη ζήσει ξανά

Η Σαρλίζ Θερόν σκαρφάλωσε σε κτίριο στην Times Square, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός ανέβηκε σε διαφημιστική πινακίδα για την προώθηση της νέας ταινίας της «Apex» φορώντας ειδικό εξοπλισμό