E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρωσία: Στα 10 χλμ. έχουν διεισδύσει οι Ουκρανοί στο Κουρσκ, «νόμιμη» η εισβολή, λέει η Κομισιόν

Αεροπορικοί συναγερμοί ηχούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Κουρσκ, όπου οι μάχες συνεχίζονται για τρίτη μέρα

Δημοσίευση 8/8/2024 | 16:27

Ρωσία: Στα 10 χλμ. έχουν διεισδύσει οι Ουκρανοί στο Κουρσκ, «νόμιμη» η εισβολή, λέει η Κομισιόν

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει για τρίτη μέρα η περιφέρεια του Κουρσκ και οι γύρω περιοχές, στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, μετά την εισβολή που πραγματοποίησαν ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία, σύμφωνα με πηγές, έχουν διεισδύσει σε βάθος που φτάνει τα 10 χιλιόμετρα μέσα στα ρωσικά εδάφη.

Επίσημη ενημέρωση από το Κίεβο για την επιχείρηση αυτή δεν υπάρχει, ωστόσο η Μόσχα, μέσω του υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως οι δυνάμεις της, σε συνεργασία με την FSB, συνεχίζουν να «καταστρέφουν ουκρανικές δυνάμεις» σε πόλεις της περιφέρειας του Κουρσκ, που γειτνιάζουν άμεσα με τα σύνορα με την Ουκρανία και τις εμποδίζουν να προχωρήσουν περαιτέρω. Παράλληλα, τόνισε πως η Μόσχα πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στο Σούμι της Ουκρανίας, όπου φαίνεται πως έχουν τις βάσεις τους τα ουκρανικά στρατεύματα που μπήκαν στη Ρωσία.

Στην ίδια ενημέρωση, αναφέρεται πως από την έναρξη των εχθροπραξιών στο Κουρσκ, οι Ουκρανοί έχουν χάσει 660 στρατιωτικούς και 82 τεθωρακισμένα οχήματα.

Την ίδια στιγμή πάντως, αεροπορικοί συναγερμοί σημαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε περιοχές του Κουρσκ, που βρίσκεται περίπου 500 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας και η κίνηση στον σιδηρόδρομο πραγματοποιείται με δυσκολίες, καθώς σταθμοί έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Ο εκτελών χρέη αναπληρωτή κυβερνήτη της περιοχής, Αντρέι Μπελοστότσκι, τόνισε πως όσοι κάτοικοι εξέφρασαν την επιθυμία να εγκαταλείψουν τις παραμεθόριες περιοχές, έχουν ήδη απομακρυνθεί. «Έχουμε απαομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που ήθελαν να φύγουν. Διαθέτουμε τηλεφωνική γραμμή και τη νύχτα χρησιμοποιούμε τεθωρακισμένα οχήματα για τις εκκενώσεις» είπε ο Μπελοστότσκι, ενώ οι Αρχές της Μολδαβίας ζήτησαν από τους πολίτες της, να εγκαταλείψουν το συντομποτερο δυνατό την περιοχή.

Οι ρωσικές αρχές έχουν αναφέρει απώλειες μεταξύ των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο νεκρών και 24 τραυματιών (μεταξύ τους ένας δημοσιογράφος).

Παράλληλα, βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, δείχνουν Ρώσους στρατιώτες να παραδίνονται σε Ουκρανούς, ενώ γίνεται αναφορά για κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου και καταστροφές αρμάτων μάχης από ουκρανικά drones και ρουκέτες.

Η Ουκρανία έχει νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας, λέει η Κομισιόν για την εισβολή στο Κουρσκ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της επιτιθέμενη σε στόχους στη Ρωσία, μετά από την εισβολή στη συνοριακή περιφέρεια του Κουρσκ.

«Πιστεύουμε ότι η Ουκρανία διεξάγει έναν νόμιμο αμυντικό πόλεμο εναντίον μιας παράνομης επίθεσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος της Επιτροπής.

«Και στο πλαίσιο αυτού του νόμιμου δικαιώματος άμυνας, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήξει τον εχθρό όπου κρίνει απαραίτητο: στο έδαφός της, αλλά και στο έδαφος του εχθρού», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

HΠΑ: Πυροβολισμοί στο Όστιν – Αναφορές για αρκετούς τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο δράστης φαίνεται να έχει διαφύγει

Ζημιές στο πλοίο «Νήσος Σάμος» από το τσιγάρο που άναψε Ρομά

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Aποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρόσβεσης

Στα γαλανόλευκα η Νέα Υόρκη – Μεγαλειώδης παρέλαση της ομογένειας

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Με τη συμμετοχή χιλιάδων ομογενών, δεκάδων συλλόγων, κοινοτήτων, σχολείων

Τραμπ κατά δημοσιογράφου στο 60 Minutes: «Δεν είμαι βιaστής, θα έπρεπε να ντρέπεστε!»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε σε αποσπάσματα από τα γραπτά του δράστη

Ποιοι θα δουν «ζεστό χρήμα» από αύριο Δευτέρα έως το τέλος Απριλίου στους λογαριασμούς τους

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Οι προγραμματισμένες πληρωμές δικαιούχων του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ για την περίοδο 27 έως 30 Απριλίου

Ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας ‑ Πώς έφτασε ο ένοπλος κοντά στον Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο μανιφέστο ο Αλεν δήλωνε ότι στόχευε αξιωματούχους της κυβέρνησης

Τραγική κατάληξη για τουρίστα στην Ικαρία ‑ Ανασύρθηκε νεκρός από δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του Γάλλος τουρίστας που βρισκόταν στο νησί

Ένοπλη επίθεση στην Ουάσινγκτον: Βρέθηκε το μανιφέστο του 31χρονου δράστη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Πολύ αντιχριστιανικό» λέει ο Τραμπ

Αυξάνονται οι αιτήσεις αντιρρησιών συνείδησης στη Γερμανία μετά τον νέο νόμο θητείας

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Πάνω από 2.600 αιτήσεις στο πρώτο τρίμηνο – Κοντά στα επίπεδα ολόκληρου του 2024, εν μέσω ανησυχιών για ασφάλεια

Με λιακάδα ξεκινάει η εβδομάδα – Αλλάζει ο καιρός από Πέμπτη – Η πρόγνωση για την Πρωτομαγιά

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας. Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες