E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

40χρονος γιατρός έσωσε τη γυναίκα του 30 δευτερόλεπτα πριν τον αρπάξει κροκόδειλος

Ηρωική η τελευταία πράξη του 40χρονου γιατρού Ντέιβιντ Χόγκμπιν, που έχασε τη ζωή του όταν τον άρπαξε κροκόδειλος κοντά σε ποταμό του Βόρειου Κουίνσλαντ

Δημοσίευση 8/8/2024 | 13:31

40χρονος γιατρός έσωσε τη γυναίκα του 30 δευτερόλεπτα πριν τον αρπάξει κροκόδειλος

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 40χρονος γιατρός Ντέιβιντ Χόγκμπιν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (τοπική ώρα) όταν δέχθηκε επίθεση από έναν κροκόδειλο μήκους 5 μέτρων κοντά στον ποταμό Άναν στο Βόρειο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Όμως, λίγα δευτερόλεπτα πριν τον κατασπαράξει το τεράστιο ερπετό, ο 40χρονος κατόρθωσε να σώσει τη ζωή της γυναίκας του.

Ο Ντέιβιντ Χόγκμπιν μαζί με την σύζυγο του Τζέιν και τα τρία παιδιά τους έκαναν διακοπές στην περιοχή. Αν και η αρχική είδηση ήταν πως ο γιατρός έπεσε στον ποταμό ενώ ψάρευε με αποτέλεσμα να τον αρπάξει ο κροκόδειλος, η σύζυγός του αποκάλυψε πώς έγινε το τραγικό συμβάν. «Ο Ντέιβιντ άγγιξε τις ζωές πολλών ανθρώπων και αξίζει όλοι να μάθουν ποιος ήταν και πώς τελείωσαν για αυτόν. Θέλω αυτή η τραγωδία να γίνει κατανοητή σε όλους - κάποιος δεν έχασε τη ζωή του απλώς από έναν κροκόδειλο - χάσαμε έναν υπέροχο σύζυγο, πατέρα, γιο, αδελφό, φίλο και γιατρό», δήλωσε η σύζυγος του 40χρονου.

Σύμφωνα με φίλους του ζευγαριού και με την διήγηση της συζύγου του θύματος, η οικογένεια Χόγκμπιν έκανε διακοπές με τροχόσπιτο, όταν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σταμάτησαν κοντά στον ποταμό Άναν, στο βόρειο Κουίνσλαντ. Ο 40χρονος γιατρός βγήκε να περπατήσει κατά μήκος της όχθης του ποταμού αλλά ξαφνικά ένα μέρος του εδάφους υποχώρησε. Η Τζέιν Χόγκμπιν άκουσε ένα θόρυβο και όταν πλησίασε είδε πως ο σύζυγός της είχε πέσει στον ποταμό. Φίλος του ζευγαριού δήλωσε πως η Τζέιν άπλωσε το χέρι της και έπιασε το μπράτσο του 40χρονου ενώ προσπαθούσε να τον τραβήξει έξω από το νερό. Όμως, το έδαφος είχε υγρασία και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να γλιστρήσει και η ίδια στο νερό.

«Με έσωσε - η τελευταία του πράξη ήταν να μην με τραβήξει μαζί του», δήλωσε η σύζυγος του 40χρονου γιατρού

Ο φίλος του ζεύγους Χόγκμπιν, Άλεξ Γουόρντ, δήλωσε πως ο 40χρονος γιατρός άφησε το χέρι της συζύγου του, όταν κατάλαβε πως κινδύνευε να πέσει στον ποταμό και εκείνη ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ένας κροκόδειλος τον άρπαξε. Τη Δευτέρα η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε πως σε μικρό ποτάμι, σε περιοχή που απέχει 4 χλμ. από το σημείο που χάθηκε ο γιατρός Ντέιβιντ Χόγκμπιν, εντοπίστηκε κροκόδειλος μήκους 5 μέτρων, ο οποίος υποβλήθηκε σε ευθανασία. Την Τρίτη η αστυνομία του Κουίνσλαντ ανακοίνωσε πως ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν στην κοιλιά του τεράστιου ερπετού. Αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, η αστυνομία πιστεύει πως τα υπολείμματα ανήκουν στον άτυχο γιατρό. «Η αστυνομία συνεργάζεται με τους υπεύθυνους άγριας ζωής καθώς η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε με σχετική ανακοίνωση η αστυνομία του Κουίνσλαντ.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία χαρακτηρίζουν τον γιατρό «ήρωα» επειδή άφησε το χέρι της συζύγου του για να την σώσει. «Με έσωσε - η τελευταία του πράξη ήταν να μην με τραβήξει μαζί του», δήλωσε η Τζέιν Χόγκμπιν ενώ οι συγγενείς του ζευγαριού ανέφεραν πως ο 40χρονος ήθελε η γυναίκα του να γυρίσει ασφαλής κοντά τα μικρά αγόρια της οικογένειας. Η Τζειν Χόγκμπιν δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας πως όλα συνέβησαν, μόλις, μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Εκτός από τον Ντέιβιντ Χόγκμπιν, άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αυστραλία από επίθεση κροκόδειλου μέσα στο έτος. Πρόκειται για ένα 12χρονο κορίτσι, που του επιτέθηκε κροκόδειλος ενώ κολυμπούσε στη Βόρεια Επικράτεια και ένα έφηβο αγόρι, που δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο ενώ κολυμπούσε σε περιοχή του Κουίνσλαντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεύτερη ημέρα χάους σε αεροδρόμια: Τα σενάρια για κυβερνοεπίθεση ‑ Kαθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

Κόσμος 21.09.2025
Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβάτες σε μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης μετά την κυβερνοεπίθεση

Επιστροφή ενοικίου: Το «κρυφό» κλειδί για να την εξασφαλίσετε – Δείτε πώς!

Οικονομία 21.09.2025
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για την επιστροφή ενοικίου

Φωτιά στο Κουνούπι Αργολίδας: Στη «μάχη» 44 πυροσβέστες, έξι εναέρια ‑ «Ήχησε» το 112 για ετοιμότητα

Ελλάδα 21.09.2025
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς βρίσκονται 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα

Φονικό στη Θεσσαλονίκη: «Γκρίνιαξε, ήμουν πιεσμένος και τη σκότωσα» λέει ο αδελφός της

Ελλάδα 21.09.2025
Τα πρώτα λόγια του 50χρονου στους αστυνομικούς μετά την τραγωδία στη Χαριλάου

«Super League: Γκολ και εκπλήξεις στην πρεμιέρα της 4ης αγωνιστικής»

Αθλητικά Νέα 21.09.2025
Η πρώτη μέρα της 4ης αγωνιστικής (Σάββατο 20/9) πρόσφερε δυνατές στιγμές και αρκετό θέαμα.

Πακιστάν: Οργή για εκπομπή γνωριμιών πριν καν βγει στον «αέρα»

Κόσμος 21.09.2025
Πριν καν προλάβει να προβληθεί το πρώτο επεισόδιο και μάλιστα μέσω YouTube, το νέο dating show «Lazawal Ishq» έχει συγκεντρώσει αρνητικά σχόλια και οργισμένες αντιδράσεις.

Χωρίς ταξί για 18 ώρες – Νέα απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα 21.09.2025
«Δε θα κάνουμε πίσω», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ

Τέμπη: 50 σωματεία του πολιτισμού στο πλευρό του απεργού πείνας Πάνο Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Απευθύνουν κάλεσμα στο Σύνταγμα την Κυριακή (21/9)

Γιάμαλη: «Θέλουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι και ασφαλείς είτε είμαστε μαύροι, γκέι, είτε φοράμε κοντές φούστες»

Ελλάδα Χτες
Το σχόλιο της Αναστασίας Γιάμαλη για την ισότητα και την ελευθερία, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ένα ζευγάρι ανδρών.