E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέσσερις φωτιές κατηγορείται πως έβαλε τον Ιούνιο στη Βάρη ο 66χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου

Την Πέμπτη στον ανακριτή

Δημοσίευση 7/8/2024 | 19:42

Τέσσερις φωτιές κατηγορείται πως έβαλε τον Ιούνιο στη Βάρη ο 66χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο 66χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου, που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για εμπρησμό από πρόθεση 4 πυρκαγιών στις 08 και 09 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα της Βάρης Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την Πυροσβεστική και από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ο 66χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο.

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει διατελέσει επί δώδεκα συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ήταν πράγματι στη Λίστα των Τακτικών Καθηγητών της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και έδινε διαλέξεις στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται, καθώς βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το υλικό έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού και καταστήματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο όπου σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία κι από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά. Στη συνέχεια, ο άνδρας κινείται λίγα μέτρα παραπάνω, όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων που φορά.

Σημειώνεται ότι -κατά τις ίδιες πηγές- ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Το σύνολο των στοιχείων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, προκειμένου να του αποδώσουν τις προσήκουσες κατηγορίες για καθεμία από τις παραπάνω πράξεις και να συνεχίσουν την ερευνητική και ανακριτική διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος 10.04.2026
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος 10.04.2026
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος 10.04.2026
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science 10.04.2026
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Ελλάδα 10.04.2026
Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Κόσμος 10.04.2026
«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

Ζελένσκι: Χωρίς την Ουκρανία και την Τουρκία, η Ευρώπη δεν θα έχει στρατό ανάλογο της Ρωσίας

Κόσμος 10.04.2026
«Με την Ουκρανία, την Τουρκία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ελέγχετε την ασφάλεια στις θάλασσες - όχι σε μία μόνο θάλασσα» δήλωσε ο Ζελένσκι

Αχαΐα: Έστειλαν σε 33 χρόνια νεκρό να πληρώσει τον... τάφο του!

Ελλάδα 10.04.2026
Ο γιος του θανόντα ήταν αυτός που έλαβε την ειδοποίηση και, αν και εξέφρασε έκπληξη, επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για διευκρινίσεις

Market Pass 2026: Τα νεότερα ‑ Πότε αναμένονται οι πρώτες πληρωμές

Ελλάδα 10.04.2026
Στα 400 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος - Οι δικαιούχοι και τα αναδρομικά

Ιερέας λιποθύμησε την ώρα της Ακολουθίας των 12 Ευαγγελίων

Ελλάδα 10.04.2026
Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ

Πώς θα κυκλοφορήσουν μετρό και τραμ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Ελλάδα 10.04.2026
Τι ώρα είναι οι τελευταίοι συρμοί