E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέσσερις φωτιές κατηγορείται πως έβαλε τον Ιούνιο στη Βάρη ο 66χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου

Την Πέμπτη στον ανακριτή

Δημοσίευση 7/8/2024 | 19:42

Τέσσερις φωτιές κατηγορείται πως έβαλε τον Ιούνιο στη Βάρη ο 66χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο 66χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου, που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για εμπρησμό από πρόθεση 4 πυρκαγιών στις 08 και 09 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα της Βάρης Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την Πυροσβεστική και από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ο 66χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο.

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει διατελέσει επί δώδεκα συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ήταν πράγματι στη Λίστα των Τακτικών Καθηγητών της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και έδινε διαλέξεις στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται, καθώς βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το υλικό έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού και καταστήματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο όπου σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία κι από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά. Στη συνέχεια, ο άνδρας κινείται λίγα μέτρα παραπάνω, όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων που φορά.

Σημειώνεται ότι -κατά τις ίδιες πηγές- ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Το σύνολο των στοιχείων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, προκειμένου να του αποδώσουν τις προσήκουσες κατηγορίες για καθεμία από τις παραπάνω πράξεις και να συνεχίσουν την ερευνητική και ανακριτική διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.

Περιορισμοί σε τραπεζικές συναλλαγές σήμερα ‑ Για ποιον λόγο, ποιες δεν θα γίνουν

Οικονομία 06.04.2026
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις συναλλαγές σας σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων

Ελλάδα 06.04.2026
Με την διαδικασία των νομιμοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα στο ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία

Ελλάδα 06.04.2026
Είχε προηγηθεί η επιτυχής κατάρριψη δύο ιρανικών πυραύλων στις 19 Μαρτίου