E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέσσερις φωτιές κατηγορείται πως έβαλε τον Ιούνιο στη Βάρη ο 66χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου

Την Πέμπτη στον ανακριτή

Δημοσίευση 7/8/2024 | 19:42

Τέσσερις φωτιές κατηγορείται πως έβαλε τον Ιούνιο στη Βάρη ο 66χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο 66χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου, που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για εμπρησμό από πρόθεση 4 πυρκαγιών στις 08 και 09 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα της Βάρης Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την Πυροσβεστική και από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ο 66χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο.

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει διατελέσει επί δώδεκα συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ήταν πράγματι στη Λίστα των Τακτικών Καθηγητών της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και έδινε διαλέξεις στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται, καθώς βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το υλικό έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού και καταστήματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο όπου σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία κι από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά. Στη συνέχεια, ο άνδρας κινείται λίγα μέτρα παραπάνω, όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων που φορά.

Σημειώνεται ότι -κατά τις ίδιες πηγές- ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Το σύνολο των στοιχείων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, προκειμένου να του αποδώσουν τις προσήκουσες κατηγορίες για καθεμία από τις παραπάνω πράξεις και να συνεχίσουν την ερευνητική και ανακριτική διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα Στενά του Ορμούζ «παίζεται» η επάρκεια τροφίμων σε όλο τον κόσμο – Αγώνας δρόμου για να φτάσουν λιπάσματα στους παραγωγούς

Κόσμος 30.03.2026
Λιγότερα λιπάσματα σημαίνει χαμηλότερες αποδόσεις, ελλείψεις τροφίμων και αυξημένες τιμές κατά την επόμενη σεζόν

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ σε 4 συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

Ελλάδα 30.03.2026
Πρώτη καταδικαστική απόφαση για το Δημόσιο

Κόκκινη προειδοποίηση για την Αττική στο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Καιρός 30.03.2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ

Ιταλία: Χειροπέδες σε 17χρονο ‑ Σχεδίαζε να αιματοκυλίσει σχολείο

Κόσμος 30.03.2026
Είχε εμπνευστεί από τη δολοφονική επίθεση στο αμερικανικό λύκειο Columbine - Αλλοι 7 ανήλικοι υπό έρευνα

Έξι φορές έχει νοσηλευτεί ο άνδρας που εισέβαλε γυμνός σε καμπίνα μαθητριών σε πλοίο για την Κρήτη

Ελλάδα 30.03.2026
Μετά τη σύλληψή του από στελέχη του λιμενικού, διετάχθη η μεταφορά του για εκούσια νοσηλεία στη ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Πέθανε ο Βασίλης Γκούμας σε ηλικία 79 ετών ‑ Θλίψη στον χώρο του μπάσκετ

Αθλητικά Νέα 30.03.2026
Έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ και σέντερ στο μπάσκετ, ο Βασίλης Γκούμας, σκορπίζοντας θλίψη στον αθλητικό κόσμο.

Εγκλωβισμένοι στη Γαύδο μαθητές από σχολείο της Βούλας

Ελλάδα 30.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρατευτεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

Τραμπ: Φτιάχνει καταφύγιο στον Λευκό Οίκο

Κόσμος 30.03.2026
Υπόγειο καταφύγιο υψηλής ασφάλειας