E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φάλαινα έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια ημιτελικού σερφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Φάλαινα εμφανίστηκε την ώρα ημιτελικού σερφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δημοσίευση 6/8/2024 | 16:56

Φάλαινα έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια ημιτελικού σερφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Φωτογραφία από Andrea Holien

Την ώρα που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον ωκεανό κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του διαγωνισμού σέρφ των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγεται στη μακρινή Ταϊτή, μια φάλαινα εμφανίστηκε και σκόρπισε τον ενθουσιασμό.

Σύμφωνα με το Associated Press, που εξασφάλισε και μοναδικές φωτογραφίες, το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Σε απόσταση ασφαλείας από τις αθλήτριες Tatiana Weston-Webb (Βραζιλία) και Brisa Hennessy (Κόστα Ρίκα), που αγωνίζονταν σε ημιτελικό αγώνα, η φάλαινα εμφανίστηκε ξαφνικά και χάρισε σε θεατές και φωτογράφους μια σπάνια στιγμή.

Να τονιστεί ότι δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζονται άγρια ζώα όπως πουλιά, φώκιες, ακόμη και καρχαρίες ενώ κάνουν γίνονται αγώνες σερφ σε όλο τον κόσμο.

Στην Ταϊτή, όπου διεξήχθη το τουρνουά του σερφ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, σχεδόν 10.000 μίλια μακριά από τη διοργανώτρια πόλη του Παρισιού, οι φάλαινες συγκεντρώνονται γύρω από τα νησιά κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος, γέννησης και μετανάστευσης.

Η Ταϊτή έχει επίσης αρκετές θαλάσσιες προστατευόμενες ζώνες. Τον Απρίλιο, οι ηγέτες των ιθαγενών του Ειρηνικού - συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από την Ταϊτή - υπέγραψαν μια συνθήκη που αναγνωρίζει τις φάλαινες ως «νομικά πρόσωπα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φαίη Σκορδά: «Από τη γιατρό μου που θα πάω να κάνω το μπότοξ, μέχρι τα νύχια μου, θέλω να πληρώνω»

Tabloid 27.11.2025
Στην εκπομπή «Buongiorno» συζητήθηκε η κατάσταση στα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, με έμφαση στις τιμές και τα σχήματα που εμφανίζονται

Ζουγανέλη για σάλο με Χαρούλη – Μποφίλιου: «Τα τραγούδια του Χατζιδάκι είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά»

Celebrity Stories 27.11.2025
«Τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του τα έχει αναλάβει ο γιος του, Γιώργος»

Ουγγαρέζος για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό που νόμιζα ότι άκουσα, δεν έχω καμία σκοπιμότητα»

Celebrity Stories 27.11.2025
«Μου μεταφέρθει από την Πλεύση Ελευθερίας ότι δεν το είπε αυτό»

Ο Snik θα γίνει πρώτη φόρα πατέρας ‑ Έγκυος η σύντροφός του

Tabloid 27.11.2025
Τα ευχάριστα επιβεβαίωσε ο τράπερ μιλώντας στους δημοσιογράφους

Καραβοκύρη για Καληφώνη: «Τις θεωρώ γελοίες αυτές τις συζητήσεις»

TV Buzz 27.11.2025
«Δεν θα μπορούσα να δω ποτέ τέτοιο περιεχόμενο»

5 μυστικά μέρη που εξαφανίζονται από το χάρτη ‑ Το #3 θα σε σοκάρει

Παράξενα 27.11.2025
Από λίμνες που γεμίζουν και αδειάζουν μέσα σε ώρες, μέχρι ολόκληρες αποικίες που χάθηκαν χωρίς ίχνος – τα πιο ανεξήγητα φαινόμενα εξαφάνισης στον κόσμο!