E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η intersex Αλγερινή μποξέρ, Ιμάνι Κελίφ έσπασε τη σιωπή της

Σταματείστε το bullying στους αθλητές, δεν με νοιάζει η άποψη των άλλων

Δημοσίευση 5/8/2024 | 09:48

Η intersex Αλγερινή μποξέρ, Ιμάνι Κελίφ έσπασε τη σιωπή της

Μήνυμα κατά του bullying σε βάρος των αθλητών έστειλε η intersex μποξέρ από την Αλγερία, Ιμάνι Κελίφ, μιλώντας στο Associated Press.

Όπως είπε το κύμα μίσους που αντιμετώπισε για το φύλλο της «προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Στέλνω μήνυμα σε όλο τον κόσμο να κρατήσει τα ολυμπιακά ιδεώδη και την Χάρτα των Ολυμπιακών Αγώνων, να μην ασκούν bullying σε όλους τους αθλητές γιατί αυτό έχει συνέπειες, μεγάλες συνέπειες. Μπορεί να καταστρέψει ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό τους. Μπορεί να διχάσει. Για όλους αυτούς τους λόγους τους καλώ να απέχουν από το bullying» είπε η Κελίφ.

Η 25χρονη μποξέρ είπε, επίσης, ότι «είμαι σε επαφή με την οικογένειά μου δύο φορές την εβδομάδα. Ελπίζω ότι δεν επηρεάστηκαν πολύ. Ανησυχούν για μένα. Θεού θέλοντος αυτή η κρίση θα εξελιχθεί σε ένα χρυσό μετάλλο και αυτό θα είναι η καλύτερη απάντηση».

Η Κελίφ, ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν έχει υποβληθεί και σε άλλα τεστ πέραν αυτών για τη χρήση αναβολικών, λέγοντας ότι δεν ήθελε να συζητήσει για αυτό το θέμα.

Η ίδια, όμως, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, που τη στήριξαν μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τον αγώνα της με την ιταλίδα Καρίνι. «Γνωρίζω ότι η ΔΟΕ με αντιμετώπισε δίκαια και είμαι ευχαριστημένη με αυτό γιατί δείχνει την αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά.

Η Κελίφ είπε, ακόμα, ότι δεν αφήνει να την επηρεάσουν όσα ακούγονται για την ίδια: «Δεν με ενδιαφέρει η άποψη των άλλων. Ήρθα εδώ για ένα μετάλλιο και για να αγωνιστώ για ένα μετάλλιο».

Όπως λέει «ειλικρινά δεν ακολουθώ τα social media. Υπάρχει μια ομάδα ψυχολόγων που δεν μας επιτρέπει να ακολουθούμε τα social media, ειδικά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Εγώ είμαι εδώ για να αγωνιστώ και να έχω ένα καλό αποτέλεσμα».

Όσον αφορά την αντίδρασή της μετά τη νίκη της το περασμένο Σάββατο που την έφερε πιο κοντά στο μετάλλιο εξομολογήθηκε ότι «δεν μπορούσα να κρατήσω τα νεύρα μου. Μετά από αυτή την τρέλα των μέσων ενημέρωσης και μετά από τη νίκη υπήρχε ένα μείγμα χαράς γιατί δεν ήταν εύκολο αυτό που πέρασα. Ήταν κάτι που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

38χρονη επιβάτης έπεσε από ύψος 15 μέτρων σε αεροδρόμιο και πέθανε

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων

Ηράκλειο: Έπινε τσάμπα σε ξενοδοχείο και στο τέλος τους κατηγόρησε για κλοπή

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Μία υπόθεση που απασχόλησε τους αστυνομικούς του Ηρακλείου για γέλια και για κλάματα

Κυψέλη: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε σπίτι ‑ Χειροπέδες σε 3 άτομα

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 20 ετών

Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μητέρα και γιο ‑ Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Οι αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος και διασφαλίζουν την ομαλή κυκλοφορία στην περιοχή

Αίγυπτος: Τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού ‑ Μπήκε μέσα στο παντελόνι του

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο άνδρας παρουσίασε έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης και του έγινε ανάνηψη

Γυναίκα γέννησε δίδυμα με διαφορετικούς πατέρες ‑ Η σπάνια περίπτωση που κατέγραψαν επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
H γυναίκα ήθελε να επιβεβαιώσει την πατρότητα των δίδυμων παιδιών της, ωστόσο ανακάλυψε πως τα παιδιά είχαν δύο διαφορετικούς πατέρες

Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον πρώην σύντροφο της Ελευθερίας Γιακουμάκη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει μηνύματα που φέρεται να εστάλησαν στον 40χρονο από άγνωστο άνδρα με το όνομα «Γιώργος»

Καιρός Πρωτομαγιάς: «Θα κοιμηθούμε με άνοιξη, θα ξυπνήσουμε με χειμώνα» ‑ Η πρόγνωση Καλλιάνου

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «θα παραμείνει ο άστατος καιρός και το Σαββατοκύριακο»

Φρίκη στη Χίο: Οικιακή βοηθός χτυπούσε στο κεφάλι και τράβαγε από τα μαλλιά 98χρονο

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο 98χρονος κύριος Παναγιώτης έφυγε πριν μερικές μέρες από τη ζωή, αλλά οι τελευταίες του ημέρες ήταν μαρτυρικές στα χέρια της 70χρονης οικιακής βοηθού με καταγωγή από τη Ρουμανία

Κεφαλονιά: Κοκτέιλ ουσιών εντοπίστηκε στον οργανισμό της 19χρονης Μυρτούς

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο επικίνδυνος συνδυασμός των ουσιών

Πέθανε η τραγουδίστρια Νατάσα Μωϋσόγλου – Συγκινεί το «αντίο» της Ναταλίας Ρασούλη

E-Daily 3.Left 27.04.2026
«Νιώθω θυμό, αυτή η τραγουδίστρια θα έπρεπε να είναι γνωστή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», έγραψε η κόρη του Μανώλη Ρασούλη σε ανάρτησή της