E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανατριχιαστική περιγραφή αθλήτριας που κολύμπησε στον Σηκουάνα: «Δεν θέλω να το σκέφτομαι»

Ο αγώνας του τριάθλου πήρε αναβολή δύο φορές, πριν πραγματοποιηθεί τελικά στις 31 Ιουλίου, εν μέσω ανησυχιών για τη μόλυνση στον Σηκουάνα

Δημοσίευση 3/8/2024 | 17:18

Ανατριχιαστική περιγραφή αθλήτριας που κολύμπησε στον Σηκουάνα: «Δεν θέλω να το σκέφτομαι»

Η Βελγίδα αθλήτρια του τριάθλου, Jolien Vermeylen, δεν μάσησε τα λόγια της όσον αφορά την εμπειρία του να κολυμπά κανείς στον Σηκουάνα, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με την ποιότητα του νερού του ποταμού.

Προπονήσεις ακυρώθηκαν και εκδηλώσεις αναβλήθηκαν λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπανσης που εμπόδιζαν τους αθλητές να μπουν στο νερό. Το τρίαθλο ξεκίνησε τελικά την Τετάρτη 31 Ιουλίου, καθώς οι διοργανωτές έδωσαν το «πράσινο φως» στη διεξαγωγή του αθλήματος, καθώς οι αναλύσεις στην ποιότητα του νερού φάνηκαν κατάλληλες, παρά τη βροχή που είχε προηγηθεί.

Ωστόσο η αθλήτρια δεν φάνηκε να συμμερίζεται αυτή την αισιοδοξία και αποκάλυψε, μιλώντας στο VTM, μετά τον αγώνα: «Ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι. Δεν έχει γεύση Coca-Cola ή Sprite, φυσικά. Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ. Ο Σηκουάνας ήταν βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα. Αυτά είναι βλακείες!»

Η κολύμβηση στην πόλη έχει απαγορευτεί για πάνω από έναν αιώνα λόγω προβλημάτων ποιότητας του νερού. Και παρά το μεγάλο έργο για να καθαριστεί ο Σηκουάνας που κόστισε περίπου 1,4 δισεκ. ευρώ, το νερό δεν ήταν κατάλληλο στο αναμενόμενο χρονικό πλαίσιο.

Η Vermeylen συνέχισε εξηγώντας τα μέτρα που πήρε για να προσπαθήσει να αποφύγει να αρρωστήσει μετά τον αγώνα από τα δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα E.Coli που είχαν εντοπιστεί προηγουμένως στο νερό. «Αν ο αγώνας δεν είχε γίνει, θα ήταν ντροπή για τον οργανισμό, για το Παρίσι, για τη Γαλλία. Ήταν τώρα ή ποτέ, και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν εντελώς τον αγώνα. Τώρα πρέπει απλώς να ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλοί άρρωστοι αθλητές. Πήρα προβιοτικά, ήπια το Yakult μου (ιαπωνικό ζαχαρούχο προβιοτικό ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση με το στέλεχος βακτηρίων), δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Είχα την ιδέα να μην πίνω νερό, αλλά ναι, απέτυχε. Όπως ακριβώς είχα την ιδέα να μην πέσω, αλλά απέτυχε κι αυτό», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόκληση από συνεργάτη του Ερντογάν: Ζητάει προσάρτηση της Κύπρου στην Τουρκία

Κόσμος Χτες
Ακραία ανάρτηση στα social media από τον Ισμαήλ Οζντεμίρ, αναπληρωτή πρόεδρο του MHP και κυβερνητικό εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

12χρονος πληρωμένος δολοφόνος στη Σουηδία πήρε αμοιβή 20.000 ευρώ και σκότωσε λάθος άτομο

Κόσμος Χτες
Ο 12χρονος φαίνεται να στόχευε το άλλο άτομο που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο αλλά να σκότωσε καταλάθος τον 21χρονο

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η έκπληξη με τον Αλέξη Τσίπρα

Πολιτική Χτες
Στις 12,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Μπλόκα αγροτών στις Βρυξέλλες: Επεισόδια με συγκρούσεις και χημικά ‑ Έκαψαν χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κόσμος Χτες
Σοβαρά επεισόδια στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομία - Οι παραγωγοί έστειλαν μήνυμα αγανάκτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Νίκος Παππάς: «Δεν κρύβομαι» ‑ Βρίσκεται στην Ελλάδα σύμφωνα με το περιβάλλον του

Πολιτική Χτες
Ο Νίκος Παππάς παραμένει ασύλληπτος μετά την επίθεση στον δημοσιογράφο - Αγνωστες οι επόμενες κινήσεις του

Συντριβή αεροσκάφους στη Βόρεια Καρολίνα: Aναφορές για νεκρούς

Κόσμος Χτες
Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές αρχές

Τέλος στην υπόθεση της δολοφονίας Ούλοφ Πάλμε: Δεν υπάρχουν στοιχεία, δεν θα ανοίξει ξανά η έρευνα, λέει η εισαγγελία

Κόσμος Χτες
Ανεξιχνίαστο παραμένει εδώ και 40 χρόνια το έγκλημα που σόκαρε τη χώρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν αποδεικνύεται ότι οδηγούσε ο πατέρας του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται πως δεν παρουσίασε στοιχείο που να αποδείκνυε πως ήταν στο εξωτερικό το βράδυ της παράβασης

Αντετοκούνμπο και Καραλής υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στην Ελλάδα

Αθλητικά Νέα Χτες
Μάχη πόλο και μπάσκετ στις περισσότερες κατηγορίες - Την Δευτέρα η εκδήλωση του ΠΣΑΤ στην οποία θα ανακοινωθούν οι νικητές