E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκίνηση με το άγαλμα των Λέικερς: Ο Κόμπι Μπράιαντ αγκαλιάζει την κόρη του Τζιάνα που έχει φτερά αγγέλου

Ο συγκινητικός λόγος της Βανέσα Μπράιαντ

Δημοσίευση 3/8/2024 | 11:32

Συγκίνηση με το άγαλμα των Λέικερς: Ο Κόμπι Μπράιαντ αγκαλιάζει την κόρη του Τζιάνα που έχει φτερά αγγέλου

Οι Λος Άντζελες Λέικερς αποκάλυψαν ένα άγαλμα προς τιμήν του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του Τζιάνα, που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου τον Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του People, τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε ιδιωτική τελετή έξω από την είσοδο της Crypto.com Arena την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Σχεδιασμένο από την Κάρον Ντέιβις και φιλοτεχνημένο από τους καλλιτέχνες του Rotblatt Amrany Studio, το έργο τέχνης απεικονίζει τον Κόμπι με το χέρι του γύρω από την Τζιάνα με φτερά αγγέλου στο φόντο και τιμά «την υποστήριξη της οικογένειας Μπράιαντ στις γυναίκες και τα κορίτσια στον αθλητισμό», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των Λέικερς.

Η χήρα του σπουδαίου παίκτη, Βανέσα Μπράιαντ, μιλώντας στους καλεσμένους ανέφερε πως «ο Κόμπι ήταν ο απόλυτος μπαμπάς κοριτσιών και η Τζίτζι το απόλυτο κορίτσι του μπαμπά».

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα ότι όσο σπουδαία κι αν ήταν ή θα μπορούσε να είναι η Τζιάνα, όσο σπουδαία κι αν της έμαθε ο μπαμπάς της να παίζει, ή ακόμα κι αν έπαιζε ακριβώς όπως ο Κόμπι, δεν θα είχε τα ίδια οφέλη και τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν ο μπαμπάς της και οι νέοι άνδρες σήμερα, επειδή είναι κορίτσι. Τότε ήταν που ξεκίνησε στο σπίτι μας η πρόκληση να αλλάξουμε την αντίληψη για τον γυναικείο αθλητισμό. Η Τζιάνα θα έμπαινε φέτος στο πρώτο έτος των σπουδών της στο κολέγιο. Θα την βλέπαμε να λάμπει στο γήπεδο. Τώρα το πνεύμα της λάμπει σε ένα μονοπάτι που δημιούργησε για τα νεαρά κορίτσια και για τις γυναίκες στον αθλητισμό», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, εξήγησε την έμπνευση πίσω από τον σχεδιασμό του αγάλματος. «Συγχωνεύσαμε δύο εμβληματικές στιγμές στο γήπεδο του Κόμπι και της Τζίτζι», είπε. «Η Τζιάννα έχει το υπέροχο χαμόγελό της στο πρόσωπό της και ο Κόμπι φιλάει την κορυφή του κεφαλιού της, ενώ φοράει τον σκούφο των Philadelphia Eagles που του χάρισε η Τζίτζι τα Χριστούγεννα. Φοράει επίσης ένα φούτερ του WNBA που φορούσε στο γήπεδο στον αγώνα με την Τζίτζι».

«Ο Κόμπι ήταν ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που φόρεσε αυτό το πορτοκαλί φούτερ σε ένα μεγάλο παιχνίδι και αυτό έγινε για να δείξει την υποστήριξή του στα όνειρα της Τζίτζι και στις γυναίκες σε όλα τα αθλήματα. Αυτή ήταν μια στιγμή που μοιράστηκε με την Τζίτζι που θα είναι πάντα μια ισχυρή αναπαράσταση του κινήματος προς την ισότητα που ήταν πάντα τόσο σημαντικό για την οικογένειά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που δημοσίευσε στα social media η Βανέσα Μπράιαντ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε με τον 3 μηνών γιο της στο Συμβούλιο της ΕΕ

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ρομίνα Πουρμοχτάρι θέλησε να αναδείξει τα οφέλη των πολιτικών γονικής άδειας, φέρνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξμβούργο τον 3 μηνών γιο της, Ανταμ

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Κόσμος Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε»

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική»

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Συγκινεί άνδρας που κρατάει τα χέρια της γυναίκας του με κινητικά προβλήματα

Κόσμος Χτες
Πάνω από 27.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -Εντοπίστηκαν 1.200 άτομα

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού