E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκίνηση με το άγαλμα των Λέικερς: Ο Κόμπι Μπράιαντ αγκαλιάζει την κόρη του Τζιάνα που έχει φτερά αγγέλου

Ο συγκινητικός λόγος της Βανέσα Μπράιαντ

Δημοσίευση 3/8/2024 | 11:32

Συγκίνηση με το άγαλμα των Λέικερς: Ο Κόμπι Μπράιαντ αγκαλιάζει την κόρη του Τζιάνα που έχει φτερά αγγέλου

Οι Λος Άντζελες Λέικερς αποκάλυψαν ένα άγαλμα προς τιμήν του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του Τζιάνα, που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου τον Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του People, τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε ιδιωτική τελετή έξω από την είσοδο της Crypto.com Arena την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Σχεδιασμένο από την Κάρον Ντέιβις και φιλοτεχνημένο από τους καλλιτέχνες του Rotblatt Amrany Studio, το έργο τέχνης απεικονίζει τον Κόμπι με το χέρι του γύρω από την Τζιάνα με φτερά αγγέλου στο φόντο και τιμά «την υποστήριξη της οικογένειας Μπράιαντ στις γυναίκες και τα κορίτσια στον αθλητισμό», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των Λέικερς.

Η χήρα του σπουδαίου παίκτη, Βανέσα Μπράιαντ, μιλώντας στους καλεσμένους ανέφερε πως «ο Κόμπι ήταν ο απόλυτος μπαμπάς κοριτσιών και η Τζίτζι το απόλυτο κορίτσι του μπαμπά».

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα ότι όσο σπουδαία κι αν ήταν ή θα μπορούσε να είναι η Τζιάνα, όσο σπουδαία κι αν της έμαθε ο μπαμπάς της να παίζει, ή ακόμα κι αν έπαιζε ακριβώς όπως ο Κόμπι, δεν θα είχε τα ίδια οφέλη και τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν ο μπαμπάς της και οι νέοι άνδρες σήμερα, επειδή είναι κορίτσι. Τότε ήταν που ξεκίνησε στο σπίτι μας η πρόκληση να αλλάξουμε την αντίληψη για τον γυναικείο αθλητισμό. Η Τζιάνα θα έμπαινε φέτος στο πρώτο έτος των σπουδών της στο κολέγιο. Θα την βλέπαμε να λάμπει στο γήπεδο. Τώρα το πνεύμα της λάμπει σε ένα μονοπάτι που δημιούργησε για τα νεαρά κορίτσια και για τις γυναίκες στον αθλητισμό», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, εξήγησε την έμπνευση πίσω από τον σχεδιασμό του αγάλματος. «Συγχωνεύσαμε δύο εμβληματικές στιγμές στο γήπεδο του Κόμπι και της Τζίτζι», είπε. «Η Τζιάννα έχει το υπέροχο χαμόγελό της στο πρόσωπό της και ο Κόμπι φιλάει την κορυφή του κεφαλιού της, ενώ φοράει τον σκούφο των Philadelphia Eagles που του χάρισε η Τζίτζι τα Χριστούγεννα. Φοράει επίσης ένα φούτερ του WNBA που φορούσε στο γήπεδο στον αγώνα με την Τζίτζι».

«Ο Κόμπι ήταν ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που φόρεσε αυτό το πορτοκαλί φούτερ σε ένα μεγάλο παιχνίδι και αυτό έγινε για να δείξει την υποστήριξή του στα όνειρα της Τζίτζι και στις γυναίκες σε όλα τα αθλήματα. Αυτή ήταν μια στιγμή που μοιράστηκε με την Τζίτζι που θα είναι πάντα μια ισχυρή αναπαράσταση του κινήματος προς την ισότητα που ήταν πάντα τόσο σημαντικό για την οικογένειά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που δημοσίευσε στα social media η Βανέσα Μπράιαντ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές