E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύγχρονοι «Χαιλάντερ»: Εταιρεία κρυογονικής καταψύχει πτώματα με φόντο την αιωνιότητα

«Ελκυστικές» προσφορές για να μπουν στην κατάψυξη τόσο ολόκληρο το πτώμα όσο και μεμονωμένα ο εγκέφαλος

Δημοσίευση 2/8/2024 | 11:25

Σύγχρονοι «Χαιλάντερ»: Εταιρεία κρυογονικής καταψύχει πτώματα με φόντο την αιωνιότητα

Κάποτε μπορεί να φάνταζε ως άπιαστο όνειρο, όμως τώρα φαίνεται πως έχει γίνει ένα βήμα προκειμένου να επιτευχθεί η επαναφορά ενός νεκρού στη ζωή!

Συγκεκριμένα, μια νεοφυής επιχείρηση προσφέρει κρυογονική κατάψυξη ανθρώπων, αφού πεθάνουν έως ότου η επιστήμη βρει έναν τρόπο να τους επαναφέρει.

Πρόκειται για την επιχείρηση Tomorrow Bio, τη μόνη επιχείρηση στην Ευρώπη που προσφέρει έναντι 200.000 ευρώ την κατάψυξη ολόκληρου του σώματος ή έναντι 75.000 ευρώ την κατάψυξη μόνο του εγκεφάλου.

Μέχρι στιγμής, η start-up του Βερολίνου έχει παγώσει έξι άτομα και πέντε ζώα συντροφιάς. Από τα έξι άτομα στα τρία έχει καταψυχθεί μόνο ο εγκέφαλος, ενώ την ίδια ώρα, περισσότερα από 650 άτομα έχουν εγγραφεί στη λίστα, σύμφωνα με το μέσο «The Times». Μερικοί εξ αυτών είναι οικογένειες, που θέλουν στο μέλλον να είναι και πάλι μαζί!

Ο Βραζιλιάνος Fernando Azevedo Pinheiro, 40 ετών, δήλωσε πως «μερικοί άνθρωποι το κάνουν επειδή φοβούνται τον θάνατο. Κάποιοι άλλοι επειδή θέλουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η τεχνολογία στο μέλλον και θέλουν να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ταξίδι στο διάστημα».

Η επιχείρηση έχει ήδη δεκάδες ειδικά διαμορφωμένα ασθενοφόρα, έτοιμα να παραλάβουν έναν «πελάτη» το συντομότερο δυνατό, αφού σταματήσει η καρδιά του. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κύτταρα αρχίζουν να αποσυντίθενται μόλις η καρδιά σταματήσει να λειτουργεί, καθιστώντας τη μελλοντική αναζωογόνηση πιο δύσκολη από ό,τι είναι ήδη. Το σώμα ψύχεται ήδη μέσα στο ασθενοφόρο, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, δηλαδή σε μια ελβετική εγκατάσταση αποθήκευσης και να ψυχθεί ολοκληρωτικά.

Εξειδικευμένα πρόσωπα με έδρα το Βερολίνο και το Άμστερνταμ -και σύντομα στη Ζυρίχη- κάνουν απαλές μαλάξεις στην καρδιά και τροφοδοτούν το πτώμα με οξυγόνο προκειμένου να καθυστερήσει η αποσύνθεση, την ώρα που βρίσκονται στο ασθενοφόρο. Παράλληλα, χορηγούν στο σώμα έναν τύπο «αντιψυκτικού», έτσι ώστε να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι πάγου, καθώς η θερμοκρασία ολοένα και μειώνεται.


Η διαδικασία της κρυοσυντήρησης χρησιμοποιεί θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -196 C για να σταματήσει τη Φύση να ακολουθήσει τον ρου, στον οποίο εντάσσεται η διαδικασία της αποσύνθεσης.

Ο συνιδρυτής της επιχείρησης είπε ότι μπορεί να χρειαστούν 100 ή 500 χρόνια μέχρι να «αναζωογονηθεί» το πτώμα. Πρόσθεσαν επίσης, ότι σύμφωνα με την έρευνα οι αναμνήσεις του «πελάτη» θα παραμείνουν άφθαρτες ακόμη και έπειτα από αιώνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Κόσμος Χτες
Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Τρομακτικές εικόνες στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα κι υπέστη σπασμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
«Πάγωσαν» στο θρυλικό Μαρακανά, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φλαμένγκο με την Σαμπάιο Κορέα, ο Αλεξάντρε της δεύτερης κατέρρευσε κι υπέστη σπασμούς

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Ελλάδα Χτες
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Κόσμος Χτες
Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ελλάδα Χτες
Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση