E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύγχρονοι «Χαιλάντερ»: Εταιρεία κρυογονικής καταψύχει πτώματα με φόντο την αιωνιότητα

«Ελκυστικές» προσφορές για να μπουν στην κατάψυξη τόσο ολόκληρο το πτώμα όσο και μεμονωμένα ο εγκέφαλος

Δημοσίευση 2/8/2024 | 11:25

Σύγχρονοι «Χαιλάντερ»: Εταιρεία κρυογονικής καταψύχει πτώματα με φόντο την αιωνιότητα

Κάποτε μπορεί να φάνταζε ως άπιαστο όνειρο, όμως τώρα φαίνεται πως έχει γίνει ένα βήμα προκειμένου να επιτευχθεί η επαναφορά ενός νεκρού στη ζωή!

Συγκεκριμένα, μια νεοφυής επιχείρηση προσφέρει κρυογονική κατάψυξη ανθρώπων, αφού πεθάνουν έως ότου η επιστήμη βρει έναν τρόπο να τους επαναφέρει.

Πρόκειται για την επιχείρηση Tomorrow Bio, τη μόνη επιχείρηση στην Ευρώπη που προσφέρει έναντι 200.000 ευρώ την κατάψυξη ολόκληρου του σώματος ή έναντι 75.000 ευρώ την κατάψυξη μόνο του εγκεφάλου.

Μέχρι στιγμής, η start-up του Βερολίνου έχει παγώσει έξι άτομα και πέντε ζώα συντροφιάς. Από τα έξι άτομα στα τρία έχει καταψυχθεί μόνο ο εγκέφαλος, ενώ την ίδια ώρα, περισσότερα από 650 άτομα έχουν εγγραφεί στη λίστα, σύμφωνα με το μέσο «The Times». Μερικοί εξ αυτών είναι οικογένειες, που θέλουν στο μέλλον να είναι και πάλι μαζί!

Ο Βραζιλιάνος Fernando Azevedo Pinheiro, 40 ετών, δήλωσε πως «μερικοί άνθρωποι το κάνουν επειδή φοβούνται τον θάνατο. Κάποιοι άλλοι επειδή θέλουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η τεχνολογία στο μέλλον και θέλουν να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ταξίδι στο διάστημα».

Η επιχείρηση έχει ήδη δεκάδες ειδικά διαμορφωμένα ασθενοφόρα, έτοιμα να παραλάβουν έναν «πελάτη» το συντομότερο δυνατό, αφού σταματήσει η καρδιά του. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κύτταρα αρχίζουν να αποσυντίθενται μόλις η καρδιά σταματήσει να λειτουργεί, καθιστώντας τη μελλοντική αναζωογόνηση πιο δύσκολη από ό,τι είναι ήδη. Το σώμα ψύχεται ήδη μέσα στο ασθενοφόρο, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, δηλαδή σε μια ελβετική εγκατάσταση αποθήκευσης και να ψυχθεί ολοκληρωτικά.

Εξειδικευμένα πρόσωπα με έδρα το Βερολίνο και το Άμστερνταμ -και σύντομα στη Ζυρίχη- κάνουν απαλές μαλάξεις στην καρδιά και τροφοδοτούν το πτώμα με οξυγόνο προκειμένου να καθυστερήσει η αποσύνθεση, την ώρα που βρίσκονται στο ασθενοφόρο. Παράλληλα, χορηγούν στο σώμα έναν τύπο «αντιψυκτικού», έτσι ώστε να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι πάγου, καθώς η θερμοκρασία ολοένα και μειώνεται.


Η διαδικασία της κρυοσυντήρησης χρησιμοποιεί θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -196 C για να σταματήσει τη Φύση να ακολουθήσει τον ρου, στον οποίο εντάσσεται η διαδικασία της αποσύνθεσης.

Ο συνιδρυτής της επιχείρησης είπε ότι μπορεί να χρειαστούν 100 ή 500 χρόνια μέχρι να «αναζωογονηθεί» το πτώμα. Πρόσθεσαν επίσης, ότι σύμφωνα με την έρευνα οι αναμνήσεις του «πελάτη» θα παραμείνουν άφθαρτες ακόμη και έπειτα από αιώνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρέη στην Εφορία: Όλες οι προθεσμίες και οι πληρωμές του Ιουλίου

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Πώς θα επιβιώσετε από το φορολογικό «σαφάρι» του Ιουλίου

Θεσσαλονίκη: Ποιος βρέθηκε πίσω από την υπόθεση της 7χρονης που περιπλανιόταν μόνη στο κέντρο

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Το ανήλικο κορίτσι εντοπίστηκε ασυνόδευτο από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Σε ισχύ οι απαγορεύσεις στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, στα Δασοκτήματα Πανοράματος και Ωραιοκάστρου, καθώς και στις δασικές εκτάσεις της Θέρμης

Στο νοσοκομείο ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία Αλντο Μοντάνο: «Παλεύα για τη ζωή μου» μετά από αναφυλακτικό σοκ

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Σοβαρή αλλεργική αντίδραση έπειτα από γεύμα σε εστιατόριο της Ρώμης για τον Ιταλό Ολυμπιονίκη - «Είχα ενημερώσει εκ των προτέρων για την αλλεργία μου», τόνισε

Τραγικό περιστατικό στην Κρήτη: Σκύλος πέθανε αφού έφαγε λαγοκέφαλο!

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Μέσα από συγκινητική ανάρτηση στα social media, η ιδιοκτήτρια του ζώου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να επαγρυπνούν

Ηράκλειο: Φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο ‑ Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο (Βίντεο)

Ελλάδα 05.07.2026
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε χώρο στάθμευσης κοντά στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Τοξικό νέφος πάνω από τη Θεσσαλονίκη, οδηγίες προστασίας στους πολίτες

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Η μυρωδιά καμένου πλαστικού έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές - Συστάσεις για κλειστά παράθυρα και περιορισμό των μετακινήσεων λόγω των καπνών

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 6 περιφέρειες – «Πορτοκαλί» συναγερμός και για Αττική

Ελλάδα 05.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτική Προστασία, Περιφέρειες και Δήμοι – Τι πρέπει να αποφύγουν οι πολίτες και ποιες οδηγίες ισχύουν

Επίδομα ενοικίου ΟΠΕΚΑ: Tα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το πάρετε

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Αναλυτικός οδηγός για την υποβολή αίτησης στο Επίδομα Στέγασης μέσω της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τους λόγους απόρριψης.

Φωτιά Ωραιόκαστρο: Το αυτοκίνητο του 76χρονου που προκάλεσε την πυρκαγιά ‑ ομολόγησε ότι έγινε άθελά του

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Συνελήφθη αυτόφωρο ο άνδρας - Η Πυροσβεστική διαπίστωσε εμφανείς ενδείξεις μέθης - Το καμένο όχημά του βρέθηκε στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο μετά από ολονύχτια μάχη ‑ Κάηκαν επιχειρήσεις, 4 πυροσβέστες στο νοσοκομείο

Ελλάδα 05.07.2026
Συνεχίζεται η κατάσβεση στα δύο εργοστάσια, ένα υφασμάτων και το δεύτερο της ανακύκλωσης - Τοξικό νέφος έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη -  Συνεχίζουν να επιχειρούν 160 πυροσβέστες, εναέρια μέσα και η ομάδα «Δευκαλίων» του στρατού