E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: Δεύτερη νύχτα χάους για τη σφαγή με τα 3 νεκρά παιδιά στο Σάουθπορτ

Πάνω από 100 συλληφθέντες στη χθεσινή διαδήλωση στο Λονδίνο

Δημοσίευση 1/8/2024 | 10:10

Βρετανία: Δεύτερη νύχτα χάους για τη σφαγή με τα 3 νεκρά παιδιά στο Σάουθπορτ

Αντιμέτωπος με 3 κατηγορίες για φόνο και 10 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας βρίσκεται ο 17χρονος που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, μετά την φρικιαστική επίθεση με μαχαίρι στην παραθαλάσσια πόλη Σάουθπορτ, βόρεια του Λίβερπουλ.

Τρία κορίτσια, η εξάχρονη Bebe King, η επτάχρονη Elsie Dot Stancombe και η εννιάχρονη Alice Dasilva Aguiar, έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε ενώ διεξαγόταν ένα εργαστήρι χορού για μικρά παιδιά, στο κοινοτικό κέντρο The Hart Space της πόλης. Ακόμη οκτώ παιδιά δέχτηκαν μαχαιριές κατά την επίθεση και πέντε από αυτά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο ενήλικες - μεταξύ των οποίων ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης - βρίσκονται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον τραυματισμό τους.

Σύμφωνα με το Sky News, o κατηγορούμενος, που γεννήθηκε στο Κάρντιφ της Ουαλίας αλλά ζούσε τα τελευταία χρόνια στο χωριό Μπανκς του Λάνκασιρ, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο της πόλης του Λίβερπουλ σήμερα το πρωί.

Σε δηλωσεις που παραχώρησε σήμερα στον Τύπο, η εισαγγελέας Sarah Hammond υπενθύμισε «σε όλους τους ενδιαφερόμενους» ότι η ποινική διαδικασία κατά του κατηγορουμένου είναι ενεργή και ότι ο 17χρονος έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρξει καμία αναφορά, σχολιασμός ή κοινοποίηση πληροφοριών στο διαδίκτυο που θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει αυτές τις διαδικασίες» τόνισε η Hammond στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν τα δύο προηγούμενα βράδια, μετά τη διάδοση ψευδών ισχυρισμών στο διαδίκτυο ότι ο συλληφθείς ήταν ένας αιτών άσυλο που είχε φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάρκα.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν εχθές το βράδυ στο Λονδίνο, καθώς ξέσπασε βίαιη διαμαρτυρία για την επίθεση στο Σάουθπορτ.

Οι διαδηλωτές πέταξαν φωτοβολίδες προς τις πύλες της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ορισμένοι από το πλήθος εκτόξευσαν κονσέρβες και γυάλινα μπουκάλια. Αργότερα, όταν κάποιοι επιχείρησαν κάποιοι να γκρεμίσουν τον φράχτη, επενέβησαν οι δυνάμεις καταστολής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα άτομα που συνελήφθησαν κατηγορούνται για διατάραξη της δημόσιας τάξης με χρήση βίας και επίθεση σε εργαζόμενο υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης. Ορισμένοι αστυνομικοί υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Sky News, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, ορισμένοι συμμετέχοντες φώναξαν το όνομα του ακροδεξιού ακτιβιστή Tommy Robinson, ενώ άλλοι φώναζαν συνθήματα όπως «Rule Britannia», «Σώστε τα παιδιά μας» και «Σταματήστε τις βάρκες των μεταναστών».

Επεισόδια σημειώθηκαν εχθές το βράδυ και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, όπως το Αλντερσοτ και το Χάρτλπουλ. Στο Χάρτλπουλ συνελήφθησαν οκτώ άτομα για διάφορα αδικήματα. Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση πυρπόλησαν ένα περιπολικό και πέταξαν γυάλινα μπουκάλια και αυγά σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα κάποιοι να τραυματιστούν ελαφρά.

Στο Άλντερσοτ η βουλευτής Alex Baker καταδίκασε τη βία στην κοινότητά της, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για διατάραξη της τάξης» και ότι αυτού του είδους οι σκηνές «δεν αντιπροσωπεύουν το Άλντερσοτ και το Φάρνμπορο».

Το χθεσινοβραδινό χάος στο Λονδίνο, το Χάρτλπουλ και το Άλντερσοτ έρχεται μία ημέρα μετά τον τραυματισμό 53 αστυνομικών κατά τη βίαιη διαδήλωση έξω από τζαμί στο Σάουθπορτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλληνες με πατίνια προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Όσλο

Κόσμος 19.12.2025
Απίστευτο περιστατικό στο Όσλο: δύο Έλληνες τουρίστες κινήθηκαν με πατίνια μέσα σε τούνελ, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Γαλλία: Μέτρα επαλήθευσης της ηλικίας των πελατών της θα πρέπει να εφαρμόσει η Shein

Κόσμος 19.12.2025
Η Shein βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου αφού στο διαδικτυακό κατάστημά της διαπιστώθηκε ότι πωλούνταν απαγορευμένα όπλα και ερωτικές κούκλες που έμοιαζαν με παιδιά

Θεσσαλονίκη: Αφησαν τα ανήλικα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή ‑ Συνελήφθησαν οι γονείς

Ελλάδα 19.12.2025
Πρόκειται για ένα παιδί 11 χρονών και ένα βρέφος λίγων μηνών

To «trend του Διαβόλου»: Νεκρή φοιτήτρια από το διαδικτυακό challenge του ChatGPT

Κόσμος 19.12.2025
Σύμφωνα με στοιχεία του Harris County Institute of Forensic Sciences, οι αρχές έκριναν τον θάνατό της ως αυτοκτονία, με αιτία «ασφυξία λόγω εκτόπισης οξυγόνου από ήλιο»

Βουλγαρία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς – Απαίτηση για δίκαιες εκλογές

Κόσμος 19.12.2025
Χιλιάδες Βούλγαροι διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης

Ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα σε Λάρισα, Ριτσώνα και Προμαχώνα

Ελλάδα 19.12.2025
Oι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκίδας ετοιμάζονται κλείσουν τόσο την υψηλή γέφυρα όσο και την παλαιά γέφυρα

Τέλος τα ενοίκια ‑ μαϊμού των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα φακελωθούν τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Οικονομία 19.12.2025
Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να `χτυπήσει` τα υποδηλωμένα ενοίκια.

«Έπεσε» το YouTube: Τεράστια προβλήματα για χιλιάδες χρήστες ‑ Το μήνυμα που εμφανίζεται

Κόσμος 19.12.2025
Οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 502 όταν επιχειρούν να μπουν στο Youtube

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Ελλάδα 19.12.2025
Τα χρήματα της φορολοταρίας κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Πολιτική 19.12.2025
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, καταψήφισε τη διάταξη

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ελλάδα 19.12.2025
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο