E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νεκρός βρέθηκε ο διοικητής της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, μετά το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Χιλιάδες κόσμου στις κηδείες των παιδιών στη Βηρυτό

Δημοσίευση 31/7/2024 | 20:15

Νεκρός βρέθηκε ο διοικητής της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, μετά το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Το πτώμα του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου που βομβαρδίστηκε χθες, στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι «εξόντωσε» τον Σουκρ, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την επίθεση, το Σαββατοκύριακο, από την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Είναι η δεύτερη φορά που τα νότια περίχωρα στοχοθετούνται από τότε που η Χεζμπολάχ άνοιξε το μέτωπο εναντίον του Ισραήλ την 8η Οκτωβρίου ως στήριξη στη Χαμάς.

Η Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από το Ιράν, δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ως αυτό το στάδιο τον θάνατο του Σουκρ.

Χιλιάδες κόσμου στις κηδείες των παιδιών στη Βηρυτό

«Θάνατος στο Ισραήλ!». Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στις κηδείες δύο παιδιών που σκοτώθηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό χθες εναντίον ενός ηγετικού στελέχους της Χεζμπολάχ, στα νότια περίχωρα της Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «εξόντωσε» χθες το βράδυ τον διοικητή της ισχυρής φιλο-ιρανικής οργάνωσης Φουάντ Σουκρ, σε αυτό το πλήγμα στο προπύργιο της Χεζμπολά. Το πλήγμα σε ένα κτίριο αυτής της πυκνοκατοικημένης συνοικίας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν επίσης τέσσερις άμαχοι, δύο γυναίκες και τα δύο παιδιά, η Αμίρα Φαντλάλαχ, ηλικίας 6 ετών και ο αδελφός της Χασάν, ηλικίας 10 ετών, που βρίσκονταν στο σπίτι της θείας τους.

«Το Ισραήλ είναι ο εχθρός των μουσουλμάνων», «Η Αμερική είναι ο Σατανάς», φώναζε το πλήθος των συγκεντρωμένων σήμερα, κατά τη διάρκεια της κηδείας.

«Είμαι φυσικά εξοργισμένη, διότι (…) η ζωή των παιδιών μας δεν αξίζει πολλά», είπε η 38χρονη Άγια Άχμαντ, μια φίλη της μητέρας των δύο παιδιών, που παρέστη στις κηδείες. «Τα δύο παιδιά που χάσαμε προστίθενται στον κατάλογο των 17.000 παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα χωρίς κανένας να ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για εκείνα», είπε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος 17.03.2026
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science 17.03.2026
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα 17.03.2026
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος 17.03.2026
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα 17.03.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα 17.03.2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος 17.03.2026
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν

Αποκάλυψη της Washington Post για το Ισραήλ

Κόσμος 17.03.2026
Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος, αν και γνωρίζει ότι τους στέλνει σε μαζική σφαγή

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Μαρία Καρρά, χήρα του Γιώργου Τράγκα

Ελλάδα 17.03.2026
Αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Τραμπ: Δεν «χρειαζόμαστε» πλέον ούτε επιθυμούμε τη βοήθεια των χωρών του ΝΑΤΟ

Κόσμος 17.03.2026
Σε παραδοχή πως οι περισσότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δεν θέλουν να εμπλακούν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, προχώρησε σε οργίλο ύφος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ισόβια στον 22χρονο μητροκτόνο της Λάρισας – Καμία αντίδραση στο άκουσμα της απόφασης

Ελλάδα 17.03.2026
Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία ο 22χρονος