E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ταινία που παίζεται ακόμα στο σινεμά από το 1995

Έχει σπάσει ρεκόρ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 29/7/2024 | 10:58

Η ταινία που παίζεται ακόμα στο σινεμά από το 1995
Φωτογραφία από Donald Tong

Θεωρείται ως η μακροβιότερη ταινία στην ιστορία του ινδικού κινηματογράφου, λόγω του γεγονότος ότι εξακολουθεί να προβάλλεται στο θέατρο Maratha Mandir στη Βομβάη τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2024.

Η ρομαντική ταινία "Dilwale Dulhania Le Jayenge" έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ στην ιστορία του Μπόλιγουντ από τον Οκτώβριο του 1995, παίζει ακόμα σε μια αίθουσα 1100 θέσεων στη Βομβάη. Η ταινία παραμένει μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του Μπόλιγουντ και είναι η μόνη που προβάλλεται αδιάλειπτα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ανταπόκριση του κοινού συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, όταν η αίθουσα Μαράθα Μαντίρ γεμίζει ασφυκτικά. Είναι προφανές ότι πολλοί θεατές έχουν δει την ταινία πολλές φορές, αν όχι δεκάδες.

Η ταινία έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του πρωταγωνιστή Σαχ Ρουχ Χαν, ο οποίος πλέον θεωρείται ο "βασιλιάς του Μπόλιγουντ" και ο πιο διάσημος ηθοποιός του ινδικού κινηματογράφου. Επίσης, έχει αποτελέσει καθοριστικό σημείο στην καριέρα της συμπρωταγωνίστριάς του, Καγιόλ, η οποία κατέχει τα περισσότερα βραβεία καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην Ινδία.

Η πλοκή της ταινίας, η οποία συνεχίζει να συγκινεί τους κατοίκους του Μουμπάι 19 χρόνια μετά και θα το κάνει για πολύ ακόμη, είναι αρκετά κλασική, όπως συμβαίνει με πολλές ινδικές ταινίες. Η ιστορία ακολουθεί δύο νέους Ινδούς, τον Ραζ και την Σιμράν, που ζουν στη Βρετανία αλλά ερωτεύονται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ελβετία, όταν χάνουν το τρένο τους. (Εξαιτίας της ταινίας, η Ελβετία έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός για πολλούς Ινδούς!)

Ωστόσο, η Σιμράν επιστρέφει στην Ινδία, όπου ο αυστηρός πατέρας της έχει οργανώσει τον γάμο της με έναν οικογενειακό φίλο, τον οποίο η ίδια δεν συμπαθεί. Ο Ραζ ταξιδεύει στην Ινδία για να διεκδικήσει την αγαπημένη του, υποσχόμενος να πείσει τον πατέρα της να τον δεχτεί ως γαμπρό. Τελικά, μετά από πολλές περιπέτειες, ο πατέρας της Σιμράν πείθεται ότι κανείς δεν θα αγαπήσει την κόρη του όσο ο Ραζ. Έτσι, η ταινία τελειώνει με το καθιερωμένο ευτυχισμένο φινάλε των ινδικών ταινιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 «καλά παιδιά» σε σειρές που στην πραγματικότητα θα ήταν ανυπόφοροι

TV Σειρές 31.03.2026
Καλοί στην οθόνη, ανυπόφοροι στη ζωή

Οι ελληνικές σειρές που έκαναν την υψηλότερη τηλεθέαση

TV Σειρές 28.03.2026
Όταν οι σειρές της ελληνικής tv έκανα νούμερα που .. ζαλίζουν!

Pantera, Trivium & more 9 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού

Μουσική 27.03.2026
Το Release Athens 2026 υποδέχεται τους Trivium, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού

Οι Thievery Corporation στο επετειακό Release Athens 2026, μαζί τους The Wailers & Balthvs!

Μουσική 27.03.2026
Στις 25 Μαρτίου, έκλεισαν 12 χρόνια από την κυκλοφορία του Saudade, ίσως του πιο ξεχωριστού άλμπουμ των Thievery Corporation

Gorillaz ‑ 25 χρόνια μετά: το άλμπουμ που δεν ήταν ποτέ απλώς ένα άλμπουμ

Μουσική 26.03.2026
To 2001, σε ένα διαμέρισμα του Λονδίνου, δύο άντρες παρακολουθούσαν με τις ώρες MTV χωρίς να κρύβουν την απέχθειά τους για όσα έβλεπαν

Η πασίγνωστη ηθοποιός που έγραψε το «Μη γυρίσεις» και δεν το έμαθε κανείς

Μουσική 21.03.2026
Το τραγούδι των Κατσιμιχαίων που μιλάει για κακοποίηση κι όχι για έρωτα

«Θέλω να σκοτώσω τον παγκόσμιο πρωταθλητή»: H επική αναμέτρηση Τσακ Νόρις ‑ Μπρους Λι

Σινεμά 20.03.2026
Η «συνάντηση» δύο θρύλων των πολεμικών τεχνών που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία

Η «αρρώστια» της Βλαχοπούλου που δεν έπεισε κανέναν και το φινάλε ταινίας που δεν ήθελε να παίξει

Σινεμά 19.03.2026
Το παρασκήνιο από το φινάλε του «Ραντεβού στον αέρα» και η στιγμή που την «ξεσκέπασε» ο Δαλιανίδης

Αυτό είναι το νέο τραγούδι του Βασίλη Καρρά για τη Μακεδονία

Μουσική 18.03.2026
Κυκλοφορεί 2,5 χρόνια μετά τον θάνατό του