E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιδιώτες γιατροί: Αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση από Παρασκευή έως και Δευτέρα

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα, δηλώνουν οι γιατροί.

Δημοσίευση 25/7/2024 | 13:27

Ιδιώτες γιατροί: Αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση από Παρασκευή έως και Δευτέρα
Φωτογραφία από Karolina Kaboompics

«Πέρυσι το πρόβλημα λύθηκε με συνεργασία, αλλά φέτος ο υπουργός προσπαθεί να το λύσει με απειλές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα, δηλώνουν οι γιατροί. Εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με αναπηρία.

Ο ΠΙΣ αντιδρά στη διάταξη που περιλαμβάνεται στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει ουσιαστικά «επίταξη»

Οι ιδιώτες γιατροί αντιδρούν στη διάταξη που παριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ σε περιοχές που οι Μονάδες υγείας είναι υποστελεχωμένες. Δηλαδή προβλέπεται διακοπή σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και αποβολή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

«Απειλές αντί για συνεργασία»
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος , οι γιατροί ζητούν την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης και διάλογο με το υπουργείο Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πέρυσι το πρόβλημα λύθηκε με συνεργασία, αλλά φέτος ο υπουργός προσπαθεί να το λύσει με απειλές.

Εκτίμησε ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη στα νοσοκομεία αν συνεχιστεί αυτή η τακτική από το υπουργείο Υγείας. Τα κενά στο ΕΣΥ αγγίζουν τις 6.000 και οδεύουμε προς τα χειρότερα, είπε.

Αντιλαμβανόμαστε, είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, ότι πρόκειται για σκληρή αντίδραση και γι’ αυτό ζήτησε συγνώμη και την κατανόηση των πολιτών. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων θα είναι στην Αθήνα ώστε όλοι μαζί να ζητήσουν την απόσυρση της διάταξης.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας, ΓΓ του ΠΙΣ είπε ότι θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα και μίλησε για ακραία απαξιωτική συμπεριφορά του υπουργού Υγείας.

Το σύστημα υγείας χρειάζεται θεσμικά επιστημονικά και οικονομικά κίνητρα προς τους γιατρούς για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά, πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νύχτα που η Αργεντινή ξέχασε για λίγο τις πληγές της και έγινε ξανά μία χώρα

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να διχάζεται σχεδόν για τα πάντα, το ποδόσφαιρο παραμένει το κοινό σημείο αναφοράς

Ανακαλύφθηκε νέο είδος πιθήκου στο Κονγκό – Εντυπωσιάζει με τα ροζ‑πορτοκαλί χείλη και το μαύρο πρόσωπο

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Το Colobus congoensis επιβεβαιώθηκε επίσημα ως το πέμπτο νέο είδος αφρικανικού πιθήκου που ανακαλύπτεται τα τελευταία 75 χρόνια και ήδη εγείρει ανησυχίες για την προστασία του.

Τελικός Μουντιάλ: Μέσι και Γιαμάλ... 19 χρόνια πριν ‑ Η φωτογραφία των δύο που γίνεται ξανά viral

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Αν και ο τελικός της Κυριακής θα είναι η πρώτη φορά που ο 39χρονος Αργεντινός και ο 19χρονος Ισπανός εξτρέμ θα βρεθούν αντιμέτωποι στο γήπεδο, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται στην πραγματικότητα

Διαλύεται σιγά ‑ σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Πόπη Τσαπανίδου ‑ Με 16 βουλευτές το κόμμα

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Όλα δείχνουν, μάλιστα, ότι το κύμα φυγής θα συνεχιστεί

Ryanair: Σμήνος κουνουπιών «εισέβαλε» σε αεροπλάνο ‑ Επιβάτες τα κυνηγούσαν στην καμπίνα

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από επιβάτιδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε Σκρέκα, Παπακώστα, Μπουκώρο, Σενετάκη ‑ Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Στο αρχείο οι κατηγορίες για Κώστα Αχ. Καραμανλή, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Νότη Μηταράκη, Κώστα Τσιάρα, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Λάκη Βασιλειάδη και Θεόφιλο Λεονταρίδη

Σκηνές που κόβουν την ανάσα έζησαν λουόμενοι όταν μαχητικό πέταξε ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει έρευνα μετά την επικίνδυνα χαμηλή πτήση αεροσκάφους της ομάδας Blue Angels πάνω από παραλία στην Πενσακόλα της Φλόριντα.

Τι συνέβη στη Φλόριντα με τα μαχητικά που πέταξαν πάνω από λουόμενους !

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει ΕΔΕ μετά την επικίνδυνη χαμηλή πτήση

Πετράλωνα: Απομακρύνονται τα μπάζα από την πολυκατοικία που κατέρρευσε

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται να αναλάβει τον συντονισμό με εισαγγελική παραγγελία, ενώ οι εργασίες θα γίνουν με ιδιαίτερη προσοχή για να μη χαθούν κρίσιμα στοιχεία για τα αίτια της κατάρρευσης.

Γλυφάδα: Τι συμβαίνει με τους ψεκασμούς που ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί – Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα ενεργοποίησε άμεσα τις αρχές, με προληπτικούς ψεκασμούς σε κεντρικές οδούς της περιοχής.

Ποια δημοσιογράφος έδινε ζωντανό ρεπορτάζ με μια κατσαρίδα πάνω της ‑ και πώς αντέδρασε

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η Ρέιτσελ Μένιτοφ του KTLA διατήρησε την ψυχραιμία της ενώ ένα έντομο περπατούσε στο στέρνο και τον λαιμό της κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης.