E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη

Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Δημοσίευση 23/7/2024 | 19:44

Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη

Μετά τον καύσωνα ήρθε η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες να βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αιγιάλειας, με πτώσεις δένδρων και κατολισθήσεις.

Όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, έκαναν την εμφάνισή τους τοπικές καταιγίδες που ξεκίνησαν από τις ορεινές περιοχές και σταδιακά κατευθύνθηκαν προς τα πεδινά.

Στην περιοχή της Αιγιάλειας, παρατηρούνται ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι. Αντίστοιχες καιρικές συνθήκες επικρατούν τόσο στην Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Φωκίδα όσο και στην Ανατολική Ναυπακτία.

Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγιαλείας, λόγω της δυνατής βροχής, προκλήθηκε κατολίσθηση και πτώσεις δέντρων, σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Χριστόπουλος, αντιδήμαρχος έργων της περιοχής.

Αποκλεισμένος λόγω της κακοκαιρίας είναι ο επαρχιακός δρόμος στα Βιλιβινώτικα Αιγιαλείας που οδηγεί στην Μαμουσιά.

Για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκύψει λόγω της κακοκαιρίας, έχουν κινητοποιηθεί, δυνάμεις του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και την Πολιτικής Προστασίας.

Αλεξανδρούπολη: «Ποτάμια» οι δρόμοι μέσα σε μισή ώρα – Σπίτια κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν

Μισή ώρα έντονης βροχόπτωση ήταν αρκετή για να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην Αλεξανδρούπολη. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν ενώ η ορμή του νερού ήταν τέτοια που παρέσυρε αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πολλές, με τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και την παροχή βοήθειας, όπου είναι αναγκαίο.

Όπως αναφέρει στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, «έχουμε ανοίξει δύο από τους τρεις δρόμους που έκλεισαν, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να κυκλοφορούσουν, γιατί είναι και τουριστική περίοδος. Πλημμύρισε το ρέμα Δικέλλου, που μαζεύει όλα τα νερά του ορεινού πεδίου, που έγιναν οι πυρκαγιές. Από τους χείμαρρους κινδύνεψαν περιφράξεις σπιτιών και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ύδρευση, ευτυχώς όμως οι άνθρωποι μπορούν να κυκλοφορήσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.