E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη

Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Δημοσίευση 23/7/2024 | 19:44

Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη

Μετά τον καύσωνα ήρθε η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες να βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αιγιάλειας, με πτώσεις δένδρων και κατολισθήσεις.

Όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, έκαναν την εμφάνισή τους τοπικές καταιγίδες που ξεκίνησαν από τις ορεινές περιοχές και σταδιακά κατευθύνθηκαν προς τα πεδινά.

Στην περιοχή της Αιγιάλειας, παρατηρούνται ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι. Αντίστοιχες καιρικές συνθήκες επικρατούν τόσο στην Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Φωκίδα όσο και στην Ανατολική Ναυπακτία.

Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγιαλείας, λόγω της δυνατής βροχής, προκλήθηκε κατολίσθηση και πτώσεις δέντρων, σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Χριστόπουλος, αντιδήμαρχος έργων της περιοχής.

Αποκλεισμένος λόγω της κακοκαιρίας είναι ο επαρχιακός δρόμος στα Βιλιβινώτικα Αιγιαλείας που οδηγεί στην Μαμουσιά.

Για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκύψει λόγω της κακοκαιρίας, έχουν κινητοποιηθεί, δυνάμεις του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και την Πολιτικής Προστασίας.

Αλεξανδρούπολη: «Ποτάμια» οι δρόμοι μέσα σε μισή ώρα – Σπίτια κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν

Μισή ώρα έντονης βροχόπτωση ήταν αρκετή για να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην Αλεξανδρούπολη. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν ενώ η ορμή του νερού ήταν τέτοια που παρέσυρε αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πολλές, με τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και την παροχή βοήθειας, όπου είναι αναγκαίο.

Όπως αναφέρει στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, «έχουμε ανοίξει δύο από τους τρεις δρόμους που έκλεισαν, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να κυκλοφορούσουν, γιατί είναι και τουριστική περίοδος. Πλημμύρισε το ρέμα Δικέλλου, που μαζεύει όλα τα νερά του ορεινού πεδίου, που έγιναν οι πυρκαγιές. Από τους χείμαρρους κινδύνεψαν περιφράξεις σπιτιών και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ύδρευση, ευτυχώς όμως οι άνθρωποι μπορούν να κυκλοφορήσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φεύγουν άρον άρον από το Ντουμπάι κι εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους στον δρόμο ή τα δίνουν για ευθανασία

Κόσμος 09.03.2026
Κάποιοι κτηνίατροι αναγκάζονται να προχωρήσουν ακόμη και σε ευθανασία, καθώς οι ιδιοκτήτες των ζώων δεν θέλουν να αναλάβουν τα έξοδα μετεγκατάστασης

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο συνταξιούχος γυναικολόγος μετά την απολογία του για την παιδική ποpνογραφία

Ελλάδα 09.03.2026
Η έρευνα – Βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες ανήλικων στα ηλεκτρονικά αρχεία του

Συνελήφθη 25χρονος που οδηγούσε με 151 χιλιόμετρα στη λεωφόρο Μαραθώνος

Ελλάδα 09.03.2026
Σε βάρος του 25χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση

Μακρόν: Οποιος επιτίθεται στην Κύπρο επιτίθεται στην Ευρώπη

Κόσμος 09.03.2026
Κοινές δηλώσεις μετά την τριμερή

Ομόνοια: 65χρονος εισέβαλε στα γραφεία του ΕΦΚΑ ‑ Απείλησε τους υπαλλήλους με στυλιάρι

Ελλάδα 09.03.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ

Τουρκία: Το ΝΑΤΟ αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο από το Ιράν

Κόσμος 09.03.2026
Οι ΗΠΑ εκκενώνουν το προξενείο στα Αδανα

Λίβανος: Οργανώσεις κατηγορούν το Ισραήλ πως χτύπησε σπίτια αμάχων με λευκό φώσφορο

Κόσμος 09.03.2026
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε έκθεση κατά την οποία κάνει λόγο για παραβίαση του Διεθνούς δικαίου

Ιράν: Τι είναι και τι περιέχει η «όξινη βροχή» που έπεσε στην Τεχεράνη;

Κόσμος 09.03.2026
Εξειδικευμένος επιστήμονας στο κομμάτι της ατμόσφαιρας εξηγεί το φαινόμενο - Πώς επηρεάζεται η υγεία των κατοίκων στην Τεχεράνη

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε πρέπει να το έχετε λάβει

Οικονομία 09.03.2026
Φέτος το Πάσχα «πέφτει» στις 12 Απριλίου

Ράλι τιμών στα καύσιμα: Στα 2 ευρώ η αμόλυβδη μέχρι τα τέλη της εβδομάδας

Οικονομία 09.03.2026
Αν συνεχιστεί η κούρσα ανόδου του Brent