E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη

Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Δημοσίευση 23/7/2024 | 19:44

Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη

Μετά τον καύσωνα ήρθε η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες να βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αιγιάλειας, με πτώσεις δένδρων και κατολισθήσεις.

Όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, έκαναν την εμφάνισή τους τοπικές καταιγίδες που ξεκίνησαν από τις ορεινές περιοχές και σταδιακά κατευθύνθηκαν προς τα πεδινά.

Στην περιοχή της Αιγιάλειας, παρατηρούνται ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι. Αντίστοιχες καιρικές συνθήκες επικρατούν τόσο στην Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Φωκίδα όσο και στην Ανατολική Ναυπακτία.

Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγιαλείας, λόγω της δυνατής βροχής, προκλήθηκε κατολίσθηση και πτώσεις δέντρων, σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Χριστόπουλος, αντιδήμαρχος έργων της περιοχής.

Αποκλεισμένος λόγω της κακοκαιρίας είναι ο επαρχιακός δρόμος στα Βιλιβινώτικα Αιγιαλείας που οδηγεί στην Μαμουσιά.

Για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκύψει λόγω της κακοκαιρίας, έχουν κινητοποιηθεί, δυνάμεις του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και την Πολιτικής Προστασίας.

Αλεξανδρούπολη: «Ποτάμια» οι δρόμοι μέσα σε μισή ώρα – Σπίτια κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν

Μισή ώρα έντονης βροχόπτωση ήταν αρκετή για να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην Αλεξανδρούπολη. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν ενώ η ορμή του νερού ήταν τέτοια που παρέσυρε αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πολλές, με τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και την παροχή βοήθειας, όπου είναι αναγκαίο.

Όπως αναφέρει στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, «έχουμε ανοίξει δύο από τους τρεις δρόμους που έκλεισαν, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να κυκλοφορούσουν, γιατί είναι και τουριστική περίοδος. Πλημμύρισε το ρέμα Δικέλλου, που μαζεύει όλα τα νερά του ορεινού πεδίου, που έγιναν οι πυρκαγιές. Από τους χείμαρρους κινδύνεψαν περιφράξεις σπιτιών και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ύδρευση, ευτυχώς όμως οι άνθρωποι μπορούν να κυκλοφορήσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.