E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έλον Μασκ: Ο ιός της woke κουλτούρας «σκότωσε» τον γιο μου που έγινε τρανς

Με ξεγέλασαν να επιτρέψω τη φυλομετάβαση του παιδιού μου, ο γιος μου είναι «νεκρός», είπε οι δισεκατομμυριούχος

Δημοσίευση 23/7/2024 | 16:08

Έλον Μασκ: Ο ιός της woke κουλτούρας «σκότωσε» τον γιο μου που έγινε τρανς

Όπως λέει, γι’ αυτό ορκίστηκε να καταστρέψει τον «ιό της woke κουλτούρας» - Το παιδί του δεν θέλει να έχει καμία επαφή μαζί του

«Εξαπατημένος» για τη φυλομετάβαση του παιδιού του αλλά και αποφασισμένος να καταστρέψει τον «ιό της woke κουλτούρας», όπως τον αποκάλεσε, εμφανίστηκε ο Έλον Μασκ, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στον Τζόρνταν Πίτερσον για το Daily Wire.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι ξεγελάστηκε από τον «ιό της woke κουλτούρας» και επέτρεψε σε έναν από τους γιους του να γίνει τρανσέξουαλ γυναίκα. Η 20χρονη Βίβιαν Τζένα Γουίλσον δεν θέλει καμία σχέση με τον πατέρα της ενώ και στο παρελθόν είχαν πολιτικές διαφωνίες, με τον Έλον Μασκ να την έχει αποκαλέσει «κομμουνίστρια», που πιστεύει ότι «όποιος είναι πλούσιος είναι και κακός».

Ο Έλον Μασκ ωστόσο το πήγε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας ότι αυτό που συνέβη στον ίδιο και την οικογένειά του ήταν «κακό». «Ουσιαστικά με εξαπάτησαν να υπογράψω έγγραφα για ένα από τα μεγαλύτερα αγόρια μου, τον Ξαβιέ», είπε, χρησιμοποιώντας το προηγούμενο όνομα του παιδιού του. Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, «αυτό έγινε πριν καταλάβει τι συνέβαινε και εν μέσω Covid, οπότε υπήρχε μεγάλη σύγχυση. Και μου είπαν ότι ο Ξαβιέ μπορεί να αυτοκτονήσει».

Ο Τζόρνταν Πίτερσον διάσημος ψυχολόγος με γνωστές απόψεις για τον παραδοσιακό ανδρισμό, φορώντας ενα σακάκι με εικόνες αγίων σε βυζαντινή τεχνοτροπία, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, προσθέτοντας ότι η υποβόσκουσα κατάθλιψη και το άγχος προκαλούν υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στις τρανς από τη δυσφορία φύλου. «Είναι απίστευτα κακό και συμφωνώ μαζί σας ότι οι άνθρωποι που το προωθούν αυτό θα πρέπει να πάνε φυλακή», του απάντησε ο ιδρυτής της Tesla.

«Με ξεγέλασαν για να το κάνω. Δεν μου εξήγησαν ότι οι αναστολείς της εφηβείας είναι στην πραγματικότητα απλώς φάρμακα αποστείρωσης», είπε ο Έλον Μασκ.

«Ο γιος μου είναι νεκρός, σκοτώθηκε από τον ιό της woke κουλτούρας»

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι έχασε τον γιο του. Στις ΗΠΑ, οι τρανσέξουαλ χρησιμοποιούν τον όρο deadnaming όταν οι άλλοι τους αποκαλούν με το όνομα που είχαν πριν αρχίσουν τη φυλομετάβαση.

«Ο γιος μου ο Ξαβιέ είναι νεκρός, σκοτώθηκε από τον ιό της woke κουλτούρας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μετά από αυτό ορκίστηκε «να καταστρέψει τον ιό της woke κουλτούρας και σημειώνουμε κάποια πρόοδο».

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, η στροφή του προς τα δεξιά ξεκίνησε λόγω της συγκεκριμένης διαδικασίας και την εξαπάτηση που όπως υποστηρίζει, δέχτηκε. Αν και ο ίδιος δεν έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για πολιτικές δωρεές, έχει χρηματοδοτήσει και τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς. Ωστόσο πλέον, εκφράζει εμφανώς τη στήριξή του προς το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

Η αλλαγή φύλου

Το 2022, η Γουίλσον άλλαξε νομικά το φύλο της σε θηλυκό και το όνομά της από Ξαβιέ σε Βίβιαν Τζένα Γουίλσον. Σε δικαστικές καταθέσεις ανακοίνωσε ότι «δεν επιθυμεί πλέον να σχετίζεται» με τον Έλον Μασκ «με οποιονδήποτε τρόπο», ενώ μηνύματα δείχνουν ότι προσπάθησε να κρύψει την πραγματική ταυτότητα φύλου από τον πατέρα της για αρκετά χρόνια.

Η αίτηση κατατέθηκε μόλις τρεις ημέρες μετά τα 18α γενέθλιά της, αν και τα δικαστικά έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν την επόμενη της Ημέρας του Πατέρα. Σε αντίθεση με τον πατέρα της, η μητέρα της Βίβιαν Τζένα ήταν υποστηρικτική με την κόρη της. Αντίθετα, όταν ήταν 16 ετών, αποκάλυψε στη θεία της ότι είναι τρανσέξουαλ ωστόσο την παρακάλεσε να μην το πει στον πατέρα της. ««Έι, είμαι τρανσέξουαλ και το όνομά μου είναι τώρα Τζένα. Μην το πεις στον πατέρα μου», έγραψε.

Πέραν του ζητήματος της φυλομετάβασης ο δισεκατομμυριούχος χαρακτήρισε την κόρη του ως «κομμουνίστρια» και κατηγόρησε το ακριβό ιδιωτικό λύκειο στο οποίο φοιτούσε για τις πολιτικές της απόψεις.

Τον πονά η ρήξη με την κόρη του

Στη βιογραφία του Έλον Μασκ αναφέρεται ότι η ρήξη του δισεκατομμυριούχου με την κόρη του «τον πόνεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του μετά τον βρεφικό θάνατο του πρωτότοκου παιδιού του Νεβάντα», το οποίο πέθανε μόλις 10 εβδομάδων από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Πάντως, οι προσπάθειες να κερδίσει την κόρη του, όπως είπε στον βιογράφο του, δεν ήταν επιτυχείς. «Έχω κάνει πολλά ανοίγματα, αλλά εκείνη δεν θέλει να περνάει χρόνο μαζί μου».

Ο δισεκατομμυριούχος έχει αποκτήσει 12 παιδιά τα τελευταία 22 χρόνια και έχει μιλήσει δημόσια για την άποψή του ότι ο κόσμος είναι υποπληθυσμιακά ανεπτυγμένος. Τα παιδιά του τα απέκτησε με τρεις διαφορετικές γυναίκες, την Καναδή συγγραφέα Τζάστιν Γουίλσον, τη μουσικό Grimes και την υπάλληλό του, Shivon Zilis. Το μικρότερο παιδί του, με τη Zilis, γεννήθηκε το 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα star του μπάσκετ που δεν μάσησε τα λόγια της ‑ Τι είπε και βρήκε το μπελά της

E-Daily 3.Left 06.05.2026
Η κορυφαία επιλογή του draft βρίσκει ρυθμό… και ανοίγει συζητήσεις

Έλα στην ομάδα μας: Δημοσιογράφος ‑ Part time το Σαββατοκύριακο

E-Daily 3.Left 06.05.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

Ο Τρύφωνας Σαμαράς με κόκκινο παντελόνι σε ξέφρενες στιγμές από τη δεκαετία του ’90 στο Alekos Bar

E-Daily 3.Left Χτες
Μια δόση νοσταλγίας από τις χρυσές εποχές της αθηναϊκής νύχτας και την τολμηρή εμφάνιση στο Alekos Bar

Ψυχρολουσία για τις Pussycat Dolls: Ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους στην Αμερική, στα αζήτητα τα εισιτήρια

E-Daily 3.Left Χτες
Το συγκρότημα επέστρεψε ως τρίο για τα 20 χρόνια του, ανακοινώνοντας την περιοδεία PCD Forever Tour

Νένα Μεντή για Αννα Παναγιωτοπούλου: «Δεν ήμασταν φίλες, δεν ταιριάζαμε – Είχε ανασφάλειες στη δουλειά»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Νένα Μεντή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» την Τρίτη 5 Μαΐου

Αντζελίνα Τζολί: Πουλάει την έπαυλή της στο Λος Αντζελες για 30 εκατ. δολάρια – Εγκαταλείπει οριστικά τις ΗΠΑ

E-Daily 3.Left Χτες
Η 50χρονη Τζολί είχε αγοράσει το εντυπωσιακό ακίνητο το 2017, λίγο μετά το διαζύγιό της από τον Μπραντ Πιτ

Νότης Σφακιανάκης: Πέθανε η αδελφή του, Πολυάννα

E-Daily 3.Left Χτες
Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Νότη Σφακιανάκη

Η Ρία Ελληνίδου κάνει τραμπολίνο στο σαλόνι του Αλεξάνδρου: «Για τον Πάρη το πήρα, άλλος μπήκε μέσα»

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα χαλαρό και παιχνιδιάρικο στιγμιότυπο από την καθημερινότητά του μοιράστηκε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στα social media, έχοντας στο πλευρό του τη Ρία Ελληνίδου

Πέθανε η ιδρύτρια της GAP, Ντόρις Φίσερ – Στα πόσα δισεκατομμύρια ανέρχεται η περιουσία της

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ντόρις Φίσερ, που μαζί με τον σύζυγό της ίδρυσε τη μάρκα ένδυσης GAP το 1969, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, αφήνοντας πίσω της μια σημαντική κληρονομιά στον χώρο της λιανικής μόδας

Ιρίνα Σάικ: Η εμφάνιση που άφησε ελάχιστα στη φαντασία

E-Daily 3.Left Χτες
Η τολμηρή εμφάνιση στο Met Gala 2026

Η Madonna φόρεσε στο κεφάλι ένα καράβι και το concept... έπιασε λιμάνι

E-Daily 3.Left Χτες
Με ένα πέπλο που το κρατούσαν 7 γυναίκες!

Η Kendall Jenner έγινε αρχαία θεά στο Met Gala: Mε έμπνευση από τη Νίκη της Σαμοθράκης

E-Daily 3.Left Χτες
Το φόρεμα που θύμισε άγαλμα 2.000 ετών και έγραψε fashion ιστορία