E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έλον Μασκ: Ο ιός της woke κουλτούρας «σκότωσε» τον γιο μου που έγινε τρανς

Με ξεγέλασαν να επιτρέψω τη φυλομετάβαση του παιδιού μου, ο γιος μου είναι «νεκρός», είπε οι δισεκατομμυριούχος

Δημοσίευση 23/7/2024 | 16:08

Έλον Μασκ: Ο ιός της woke κουλτούρας «σκότωσε» τον γιο μου που έγινε τρανς

Όπως λέει, γι’ αυτό ορκίστηκε να καταστρέψει τον «ιό της woke κουλτούρας» - Το παιδί του δεν θέλει να έχει καμία επαφή μαζί του

«Εξαπατημένος» για τη φυλομετάβαση του παιδιού του αλλά και αποφασισμένος να καταστρέψει τον «ιό της woke κουλτούρας», όπως τον αποκάλεσε, εμφανίστηκε ο Έλον Μασκ, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στον Τζόρνταν Πίτερσον για το Daily Wire.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι ξεγελάστηκε από τον «ιό της woke κουλτούρας» και επέτρεψε σε έναν από τους γιους του να γίνει τρανσέξουαλ γυναίκα. Η 20χρονη Βίβιαν Τζένα Γουίλσον δεν θέλει καμία σχέση με τον πατέρα της ενώ και στο παρελθόν είχαν πολιτικές διαφωνίες, με τον Έλον Μασκ να την έχει αποκαλέσει «κομμουνίστρια», που πιστεύει ότι «όποιος είναι πλούσιος είναι και κακός».

Ο Έλον Μασκ ωστόσο το πήγε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας ότι αυτό που συνέβη στον ίδιο και την οικογένειά του ήταν «κακό». «Ουσιαστικά με εξαπάτησαν να υπογράψω έγγραφα για ένα από τα μεγαλύτερα αγόρια μου, τον Ξαβιέ», είπε, χρησιμοποιώντας το προηγούμενο όνομα του παιδιού του. Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, «αυτό έγινε πριν καταλάβει τι συνέβαινε και εν μέσω Covid, οπότε υπήρχε μεγάλη σύγχυση. Και μου είπαν ότι ο Ξαβιέ μπορεί να αυτοκτονήσει».

Ο Τζόρνταν Πίτερσον διάσημος ψυχολόγος με γνωστές απόψεις για τον παραδοσιακό ανδρισμό, φορώντας ενα σακάκι με εικόνες αγίων σε βυζαντινή τεχνοτροπία, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, προσθέτοντας ότι η υποβόσκουσα κατάθλιψη και το άγχος προκαλούν υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στις τρανς από τη δυσφορία φύλου. «Είναι απίστευτα κακό και συμφωνώ μαζί σας ότι οι άνθρωποι που το προωθούν αυτό θα πρέπει να πάνε φυλακή», του απάντησε ο ιδρυτής της Tesla.

«Με ξεγέλασαν για να το κάνω. Δεν μου εξήγησαν ότι οι αναστολείς της εφηβείας είναι στην πραγματικότητα απλώς φάρμακα αποστείρωσης», είπε ο Έλον Μασκ.

«Ο γιος μου είναι νεκρός, σκοτώθηκε από τον ιό της woke κουλτούρας»

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι έχασε τον γιο του. Στις ΗΠΑ, οι τρανσέξουαλ χρησιμοποιούν τον όρο deadnaming όταν οι άλλοι τους αποκαλούν με το όνομα που είχαν πριν αρχίσουν τη φυλομετάβαση.

«Ο γιος μου ο Ξαβιέ είναι νεκρός, σκοτώθηκε από τον ιό της woke κουλτούρας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μετά από αυτό ορκίστηκε «να καταστρέψει τον ιό της woke κουλτούρας και σημειώνουμε κάποια πρόοδο».

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, η στροφή του προς τα δεξιά ξεκίνησε λόγω της συγκεκριμένης διαδικασίας και την εξαπάτηση που όπως υποστηρίζει, δέχτηκε. Αν και ο ίδιος δεν έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για πολιτικές δωρεές, έχει χρηματοδοτήσει και τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς. Ωστόσο πλέον, εκφράζει εμφανώς τη στήριξή του προς το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

Η αλλαγή φύλου

Το 2022, η Γουίλσον άλλαξε νομικά το φύλο της σε θηλυκό και το όνομά της από Ξαβιέ σε Βίβιαν Τζένα Γουίλσον. Σε δικαστικές καταθέσεις ανακοίνωσε ότι «δεν επιθυμεί πλέον να σχετίζεται» με τον Έλον Μασκ «με οποιονδήποτε τρόπο», ενώ μηνύματα δείχνουν ότι προσπάθησε να κρύψει την πραγματική ταυτότητα φύλου από τον πατέρα της για αρκετά χρόνια.

Η αίτηση κατατέθηκε μόλις τρεις ημέρες μετά τα 18α γενέθλιά της, αν και τα δικαστικά έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν την επόμενη της Ημέρας του Πατέρα. Σε αντίθεση με τον πατέρα της, η μητέρα της Βίβιαν Τζένα ήταν υποστηρικτική με την κόρη της. Αντίθετα, όταν ήταν 16 ετών, αποκάλυψε στη θεία της ότι είναι τρανσέξουαλ ωστόσο την παρακάλεσε να μην το πει στον πατέρα της. ««Έι, είμαι τρανσέξουαλ και το όνομά μου είναι τώρα Τζένα. Μην το πεις στον πατέρα μου», έγραψε.

Πέραν του ζητήματος της φυλομετάβασης ο δισεκατομμυριούχος χαρακτήρισε την κόρη του ως «κομμουνίστρια» και κατηγόρησε το ακριβό ιδιωτικό λύκειο στο οποίο φοιτούσε για τις πολιτικές της απόψεις.

Τον πονά η ρήξη με την κόρη του

Στη βιογραφία του Έλον Μασκ αναφέρεται ότι η ρήξη του δισεκατομμυριούχου με την κόρη του «τον πόνεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του μετά τον βρεφικό θάνατο του πρωτότοκου παιδιού του Νεβάντα», το οποίο πέθανε μόλις 10 εβδομάδων από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Πάντως, οι προσπάθειες να κερδίσει την κόρη του, όπως είπε στον βιογράφο του, δεν ήταν επιτυχείς. «Έχω κάνει πολλά ανοίγματα, αλλά εκείνη δεν θέλει να περνάει χρόνο μαζί μου».

Ο δισεκατομμυριούχος έχει αποκτήσει 12 παιδιά τα τελευταία 22 χρόνια και έχει μιλήσει δημόσια για την άποψή του ότι ο κόσμος είναι υποπληθυσμιακά ανεπτυγμένος. Τα παιδιά του τα απέκτησε με τρεις διαφορετικές γυναίκες, την Καναδή συγγραφέα Τζάστιν Γουίλσον, τη μουσικό Grimes και την υπάλληλό του, Shivon Zilis. Το μικρότερο παιδί του, με τη Zilis, γεννήθηκε το 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Χείμαρρος» Λαζόπουλος για Λιάγκα: «Να ‘ρθω στο δικαστήριο να μου αποδείξεις ότι είσαι έξυπνος;»

TV Buzz 13.11.2025
«Να ‘ρθω στο δικαστήριο να μου αποδείξεις ότι είσαι έξυπνος και όχι πονηρός; Η άποψη μου δεν αλλάζει»

Στέφανος Κορκολής: «Σταμάτησα να παίζω μουσική όταν κάποιοι μίλαγαν στο κοινό»

Tabloid Χτες
Τι δήλωσε για τα μπουζούκια, τα λουλούδια και την προβολή

Η Έμμα Στόουν αναδείχθηκε η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο – Δείτε ποιες άλλες είναι στη λίστα

Tabloid Χτες
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός άφησε πίσω της Ζεντάγια, Μπιγιονσέ και Μάργκοτ Ρόμπι

Στο… σκοτάδι το Ράδιο Αρβύλα: «Θα ανάψεις ποτέ τα φώτα, αγόρι μου;»

Tabloid Χτες
Συμβαίνουν αυτά στις ζωντανές εκπομπές

Εξοργισμένη η Φαίη Σκορδά στον αέρα με την ατάκα του Μικρούτσικου: «Σας παρακαλώ, αυτή η εποχή ανήκει στο παρελθόν»

TV Buzz Χτες
Όλα άρχισαν, όταν όλοι στο πάνελ ξεκίνησαν να συζητούν για την υπόθεση της Ιωάννας Τούνη

Η συγκινητική επιστροφή του Ακίλε Πολονάρα στο σπίτι του ‑ Δείτε βίντεο

Social Χτες
Ο Ιταλός μπασκετμπολίστας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο δέκα ημέρες μετά το κώμα στο οποίο είχε περιέλθει λόγω επιπλοκών από μεταμόσχευση μυελού των οστών

«Καταπέλτης» ο Κώστας Τσουρός για Λιάγκα και Λεμπιδάκη – Τι συμβαίνει

TV Buzz Χτες
Ο Κώστας Τσουρός απάντησε, μέσα από την εκπομπή του, στον Χάρη Λεμπιδάκη και τον Γιώργο Λιάγκα

Η Ντέμι Μουρ γιορτάζει τα 63 της χρόνια με μια εντυπωσιακή εμφάνιση

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός εμφανίστηκε στα γενέθλιά της στην πρεμιέρα της σειράς με μία δαντελένια μαύρη τουαλέτα

Η Έμα Στόουν είναι η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με τη «Χρυσή Τομή» ‑ Ποιες άλλες διάσημες βρίσκονται στη λίστα

Tabloid Χτες
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός συγκέντρωσε ποσοστό 94,72% στις αναλογίες της αρχαίας ελληνικής εξίσωσης που μετρά την αρμονία του προσώπου

Μις Υφήλιος: Έβαλαν τη Μις Ισραήλ δίπλα στη Μις Παλαιστίνη ‑ Το βλέμμα που προκάλεσε αντιδράσεις

Social Χτες
Ένα στιγμιότυπο λίγων δευτερολέπτων προκάλεσε χιλιάδες σχόλια στα social media

Κατερίνα Καινούργιου: «Ήρθε φυσικά η εγκυμοσύνη, πριν την εξωσωματική»

Tabloid Χτες
Η γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε πως έμεινε έγκυος με φυσιολογικό τρόπο πριν ξεκινήσει τις διαδικασίες της εξωσωματικής