E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντόναλντ Τραμπ: Η δωρεά 6.000 δολαρίων στην Καμάλα

Κι όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν μεταξύ των δωρητών της Κάμαλα Χάρις.

Δημοσίευση 23/7/2024 | 14:14

Ντόναλντ Τραμπ: Η δωρεά 6.000 δολαρίων στην Καμάλα

Μια δωρεά μερικών χιλιάδων δολαρίων που είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ το 2011 στην Κάμαλα Χάρις, η οποία τότε ήταν γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια, ήρθε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή τη στήριξη που έλαβε η Χάρις από τον Τζο Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Με το επιτελείο του Τραμπ να κάνει ένα restart στην επικοινωνιακή του στρατηγική απέναντι στην πιθανότερη αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ίσως βρεθεί στην άβολη θέση να δικαιολογήσει εκείνη τη δωρεά κι ας έχουν περάσει 13 χρόνια, σημειώνει ο Guardian.

Πρόκειται για μια επιταγή των 5.000 δολαρίων με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 2011, που φέρει τη χαρακτηριστική υπογραφή του Τραμπ και είναι πληρωτέα στη «γενική εισαγγελέα Κάμαλα Ντ. Χάρις».

Ο Τζάρεντ Μόσκοβιτς, Δημοκρατικός βουλευτής από τη Φλόριντα, δημοσίευσε μια φωτογραφία της εν λόγω επιταγής στο X (πρώην twitter) του με τις λέξεις: «Ήταν μια σοφή επένδυση». 

Ο Μάικλ Στιλ, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, μίλησε: «Όταν ο Τραμπ έγραφε αυτή την επιταγή για να επανεκλέξει την Κάμαλα Χάρις το 2011, στοιχηματίζω ότι δεν πίστευε ότι θα την εξαργυρώσει το 2024!».

H δωρεά των 5.000 δολαρίων ήταν μόνο μία από τις πολλές της οικογένειας Τραμπ προς την Χάρις την εποχή που εργαζόταν ως ανώτατη εισαγγελέας της Καλιφόρνια.

Τα αρχεία που κατέχει η υπουργός Εξωτερικών της Καλιφόρνια καταγράφουν τη μεγαλύτερη δωρεά, αυτή των 5.000 δολαρίων, αλλά δίνουν επίσης λεπτομέρειες για μια επιπλέον επιταγή 1.000 δολαρίων από τον Τραμπ στην Χάρις από τον Φεβρουάριο του 2013 στην αρχή της εκστρατείας της για επανεκλογή ως γενική εισαγγελέας της πολιτείας.

Η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, αναφέρεται επίσης στη βάση δεδομένων ότι έδωσε στη Χάρις 2.000 δολάρια για την επιτροπή επανεκλογής της τον Ιούνιο του 2014.

Πώς προέκυψε η δωρεά
Το Fox News μάλιστα είχε αποκαλύψει τις λεπτομέρειες για το πώς προέκυψε η δωρεά των 5.000 δολαρίων. Ψάχνοντας σε δικαστικά έγγραφα, το κανάλι ανέφερε ότι ο Τραμπ είχε κάνει την πληρωμή κατόπιν αιτήματος του τότε ανώτατου εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν, ο οποίος πραγματοποίησε έρανο για την Κάμαλα Χάρις τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο Τραμπ πείστηκε να αγοράσει εισιτήριο για μία εκδήλωση υπέρ της Χάρις στην τιμή των 5.000 δολαρίων, με τη συμμετοχή της Ιβάνκα.

Ο Τραμπ το 2020 υποστήριξε ότι έκανε απλώς τη χάρη στον Σνάιντερμαν, ο οποίος αργότερα κατηγορήθηκε για σωματική κακοποίηση πολλών γυναικών.

Πάντως, σύμφωνα με τον Guardian η Χάρις δεν θα μπορεί να ξοδέψει τα 5.000 δολάρια για την προεδρική εκστρατεία της το 2024, εάν εξασφαλίσει την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών.

Όπως ανέφερε η Sacramento Bee το 2020, έδωσε όλα τα 6.000 δολάρια που της είχε δώσει τότε ο Τραμπ καθώς ξεκίνησε την υποψηφιότητά της για τη Γερουσία των ΗΠΑ, κληροδοτώντας τα σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα που εργάζεται στην Κεντρική Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη που «θάβεται» κάτω από το χιόνι

Κόσμος 23.02.2026
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με μία από τις ισχυρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών

Γκετοποίηση καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Γαστούνης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό περιπτερά και του γιου του από ομάδα 20 Ρομά

Ελλάδα 23.02.2026
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εμπόρων και τη συμμετοχή δημοτικής αρχής και Αστυνομίας

Φόβοι για νέο κύκλο αίματος στο Μεξικό μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο» – Ακυρώθηκαν πτήσεις και ποδοσφαιρικοί αγώνες

Κόσμος 23.02.2026
Ο ισχυρότερος βαρόνος ναρκωτικών της χώρας σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων στον αγροτικό δήμο Ταπάλπα

Σκοτ Ρίτερ: Πώς οι ΗΠΑ ξεγελούν το Ιράν ‑ Η συγκέντρωση δυνάμεων δεν γίνεται παρά για να επιτεθούν

Κόσμος 23.02.2026
Στρατηγικό λάθος της Τεχεράνης οι συνομιλίες, λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Κούλουμα παντού: Σαρακοστιανά κεράσματα, μουσική και χορός από τον λόφο Φιλοπάππου μέχρι τον Λαγκαδά – Όλες οι εκδηλώσεις

Ελλάδα 23.02.2026
Τα υπαίθρια «τραπέζια» θα περιμένουν τους δημότες για να χαρούν την ημέρα και τα παιδιά για να πετάξουν ψηλά τον χαρταετό τους

Καθαρά Δευτέρα: Για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ο κόσμος σήμερα στη Βαρβάκειο, «τσιμπημένες» οι τιμές σε σχέση με πέρυσι

Ελλάδα 23.02.2026
«Η αγορά έχει σχεδόν ξεπουλήσει, λίγα πράγματα έχουν μείνει» δηλώνει ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς της Βαρβακείου - Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά και ποια θα λειτουργήσουν σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Στις φλόγες το Μεξικό μετά τον θάνατο του βαρώνου ναρκωτικών «Ελ Μέντσο» – Επιθέσεις και χάος σε πολλές πολιτείες

Κόσμος 23.02.2026
Η φερόμενη εξουδετέρωση του Νεμέσιο Οσεγέρα Σερβάντες πυροδοτεί κύμα βίας - O ρόλος αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην επιχείρηση

Αίγιο: 47χρονος πυροβόλησε ανήλικους επειδή έκαναν φασαρία

Ελλάδα Χτες
Ο 47χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του

Φωτιά στα Σπάτα: Επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο ‑ Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο γνωστής αλυσίδας αθλητικών ειδών

Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό

Ελλάδα Χτες
Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE»

Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ παρείχαν ασφάλεια σε πάρτι του Επστάιν με παρόντα τον Αντριου το 2010

Κόσμος Χτες
Σε αίτημα για σχολιασμό των σημερινών δημοσιευμάτων, η Σκότλαντ Γιαρντ απάντησε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω σχόλιο