E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντόναλντ Τραμπ: Η δωρεά 6.000 δολαρίων στην Καμάλα

Κι όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν μεταξύ των δωρητών της Κάμαλα Χάρις.

Δημοσίευση 23/7/2024 | 14:14

Ντόναλντ Τραμπ: Η δωρεά 6.000 δολαρίων στην Καμάλα

Μια δωρεά μερικών χιλιάδων δολαρίων που είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ το 2011 στην Κάμαλα Χάρις, η οποία τότε ήταν γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια, ήρθε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή τη στήριξη που έλαβε η Χάρις από τον Τζο Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Με το επιτελείο του Τραμπ να κάνει ένα restart στην επικοινωνιακή του στρατηγική απέναντι στην πιθανότερη αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ίσως βρεθεί στην άβολη θέση να δικαιολογήσει εκείνη τη δωρεά κι ας έχουν περάσει 13 χρόνια, σημειώνει ο Guardian.

Πρόκειται για μια επιταγή των 5.000 δολαρίων με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 2011, που φέρει τη χαρακτηριστική υπογραφή του Τραμπ και είναι πληρωτέα στη «γενική εισαγγελέα Κάμαλα Ντ. Χάρις».

Ο Τζάρεντ Μόσκοβιτς, Δημοκρατικός βουλευτής από τη Φλόριντα, δημοσίευσε μια φωτογραφία της εν λόγω επιταγής στο X (πρώην twitter) του με τις λέξεις: «Ήταν μια σοφή επένδυση». 

Ο Μάικλ Στιλ, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, μίλησε: «Όταν ο Τραμπ έγραφε αυτή την επιταγή για να επανεκλέξει την Κάμαλα Χάρις το 2011, στοιχηματίζω ότι δεν πίστευε ότι θα την εξαργυρώσει το 2024!».

H δωρεά των 5.000 δολαρίων ήταν μόνο μία από τις πολλές της οικογένειας Τραμπ προς την Χάρις την εποχή που εργαζόταν ως ανώτατη εισαγγελέας της Καλιφόρνια.

Τα αρχεία που κατέχει η υπουργός Εξωτερικών της Καλιφόρνια καταγράφουν τη μεγαλύτερη δωρεά, αυτή των 5.000 δολαρίων, αλλά δίνουν επίσης λεπτομέρειες για μια επιπλέον επιταγή 1.000 δολαρίων από τον Τραμπ στην Χάρις από τον Φεβρουάριο του 2013 στην αρχή της εκστρατείας της για επανεκλογή ως γενική εισαγγελέας της πολιτείας.

Η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, αναφέρεται επίσης στη βάση δεδομένων ότι έδωσε στη Χάρις 2.000 δολάρια για την επιτροπή επανεκλογής της τον Ιούνιο του 2014.

Πώς προέκυψε η δωρεά
Το Fox News μάλιστα είχε αποκαλύψει τις λεπτομέρειες για το πώς προέκυψε η δωρεά των 5.000 δολαρίων. Ψάχνοντας σε δικαστικά έγγραφα, το κανάλι ανέφερε ότι ο Τραμπ είχε κάνει την πληρωμή κατόπιν αιτήματος του τότε ανώτατου εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν, ο οποίος πραγματοποίησε έρανο για την Κάμαλα Χάρις τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο Τραμπ πείστηκε να αγοράσει εισιτήριο για μία εκδήλωση υπέρ της Χάρις στην τιμή των 5.000 δολαρίων, με τη συμμετοχή της Ιβάνκα.

Ο Τραμπ το 2020 υποστήριξε ότι έκανε απλώς τη χάρη στον Σνάιντερμαν, ο οποίος αργότερα κατηγορήθηκε για σωματική κακοποίηση πολλών γυναικών.

Πάντως, σύμφωνα με τον Guardian η Χάρις δεν θα μπορεί να ξοδέψει τα 5.000 δολάρια για την προεδρική εκστρατεία της το 2024, εάν εξασφαλίσει την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών.

Όπως ανέφερε η Sacramento Bee το 2020, έδωσε όλα τα 6.000 δολάρια που της είχε δώσει τότε ο Τραμπ καθώς ξεκίνησε την υποψηφιότητά της για τη Γερουσία των ΗΠΑ, κληροδοτώντας τα σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα που εργάζεται στην Κεντρική Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε ποια περιοχή της Αθήνας η θερμοκρασία δεν υποχώρησε κάτω από 29,1°C τη νύχτα

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αρναούτογλου: Η Ελλάδα αντιμετώπισε σήμερα δύο εντελώς διαφορετικά καλοκαίρια

«Εξέγερση της κατσαρίδας» στην Ινδία, με δακρυγόνα και ξύλο απαντά η αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και φοιτητών μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις

Εξολοθρευτής 2: Έφυγε από τη ζωή ο Γουίλιαμ Γουίσερ

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Γουίλιαμ Γουίσερ, συνσεναριογράφος του «Εξολοθρευτή 2» μαζί με τον Τζέιμς Κάμερον, πέθανε σε ηλικία 71 ετών

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του 25χρονου για την εμπρηστική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 18 προσαγωγές

Καύσωνας: Έκτακτη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τις υψηλές θερμοκρασίες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το υπουργείο Υγείας δίνει γενικές οδηγίες για τις μέρες που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Νέα ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: «Με εσένα θα ασχολούμαι;» είπε η Καρυστιανού στον Νίκο Πλακιά

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Νωρίτερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε συνήγορο υπεράσπισης και τον Νίκο Πλακιά - Ο πρώτος κατήγγειλε ότι κατηγορούμενος δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση μέσα στη δικαστική αίθουσα

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο δρόμο για το Champions League

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πότε είναι το πρώτο παιχνίδι

Ιράν: «Ούτε μια σταγόνα πετρελαίου ή φυσικού αερίου δεν θα περάσει από τα Στενά»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν το Ιράν για ένατη συνεχόμενη ημέρα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, αφού το Ιράν ανακοίνωσε ότι δύο πετρελαιοφόρα εξερράγησαν και ακινητοποιήθηκαν.

Ιαπωνία: Υπάλληλοι φορούν στολές αρκούδας για να εκπαιδεύσουν κατοίκους στην αντιμετώπισή τους

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες εισβάλλουν σε κατοικημένες περιοχές, έχουν κλείσει πάνω από 100 σχολεία και οι αρχές εκπαιδεύουν τους πολίτες στη χρήση όπλων.

Ο Νίκο Γουίλιαμς και η συγκινητική χειρονομία για τη μητέρα του μετά το Μουντιάλ – Η ιστορία που κρύβεται πίσω

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής παρέδωσε το μετάλλιό του στη μητέρα του, η οποία είχε διασχίσει τη Σαχάρα έγκυος για να φτάσει στην Ισπανία.

Αργεντινή: Συγκρούσεις με την αστυνομία μετά την ήττα της Εθνικής στους δρόμους του Μπουένος Αιρες

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ξέσπασε επεισόδια με την αστυνομία

Ουκρανία: 400 drones έπληξαν την περιοχή της Μόσχας στη μεγαλύτερη επίθεση του πολέμου

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πάνω από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον της περιφέρειας της Μόσχας, με τις ρωσικές Αρχές να παραδέχονται ζημιές σε υποδομές και δύο τραυματίες.