E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας από Τρίτη

Σε πολύ υψηλά επίπεδα προβλέπεται να ανέβει η θερμοκρασία και σήμερα Δευτέρα, ξεπερνώντας τοπικά τους 40 βαθμούς

Δημοσίευση 22/7/2024 | 09:46

Καιρός: Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας από Τρίτη

Οι συνθήκες καύσωνα ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος, με τις υψηλές θερμοκρασίες να μας ταλαιπωρούν από τον Ιούνιο, και για παρατεταμένο διάστημα. Για 14η συνεχόμενη ημέρα, σήμερα στη χώρα καταγράφονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές να φτάνει τους 41 βαθμούς.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, σε πολύ υψηλά επίπεδα προβλέπεται να ανέβει η θερμοκρασία και σήμερα Δευτέρα, ξεπερνώντας τοπικά τους 40 βαθμούς.

Ωστόσο, την Τρίτη μια διαταραχή από τα βορειοδυτικά θα φέρει ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας, αλλά και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας υποχώρηση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 36-38 βαθμών. Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί σταδιακά και τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές την Παρασκευή και το Σάββατο στα επίπεδα των 34-36 βαθμών.

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι – απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί, έως 6 μποφόρ στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 40-41 βαθμούς, με τις μεγαλύτερες τιμές να σημειώνονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, δηλαδή στις υπήνεμες περιοχές των δυτικών ανέμων.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 39 με 40 βαθμούς, λίγο χαμηλότερα θα διατηρηθεί στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 38 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Τα ‘χωσε» ο Ζελένσκι στην Ευρώπη από το Νταβός: Ζούμε μια ατελείωτη «Μέρα της Μαρμότας»

Κόσμος 22.01.2026
«Ένας χρόνος πέρασε και τίποτα δεν έχει αλλάξει» - «Αν ο Πούτιν αποφασίσει να καταλάβει τη Λιθουανία ή να πλήξει την Πολωνία, ποιος θα απαντήσει;» διερωτήθηκε

Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία: Η εξήγησή του για τις πλημμύρες

Ελλάδα 22.01.2026
«Κλιματική ή εγκληματική κρίση;»

Ηράκλειο: Ανδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε μητέρα και το παιδί της

Ελλάδα 22.01.2026
«Είχα εντολή από μία φωνή» είπε στους αστυνομικούς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Βάρης‑Βούλας‑Βουλιαγμένης

Ελλάδα 22.01.2026
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει έως και τις 21 Απριλίου 2026

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι στο Νταβός ‑ Κράτησε λιγότερο από μία ώρα

Ελλάδα 22.01.2026
Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε σήμερα στην ελβετική πόλη για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του

Στουρνάρας: Έτος καμπής για την ελληνική οικονομία το 2026 – Απαιτείται πολιτική σταθερότητα

Οικονομία 22.01.2026
Μία σειρά από αρνητικές εξελίξεις στο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να περιορίσουν τις ελληνικές εξαγωγές

ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε πεντάχρονο αγόρι που επέστρεφε σπίτι του

Κόσμος 22.01.2026
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν ενώ βρισκόντουσαν στην είσοδο του σπιτιού τους