E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αννα Βίσση: Ο λόγος που δεν έχει δεχτεί ποτέ να τραγουδήσει στην Τουρκία

Γιατί η κορυφαία ερμηνεύτρια αρνείται να εμφανιστεί ζωντανά στη γείτονα χώρα;

Δημοσίευση 21/7/2024 | 17:33

Αννα Βίσση: Ο λόγος που δεν έχει δεχτεί ποτέ να τραγουδήσει στην Τουρκία

50 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, 20/7, από την αιματηρή τουρκική εισβoλή στην Κύπρο, που οδήγησε στην κατοχή ενός μεγάλου μέρους του νησιού, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Χιλιάδες vεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι και ανείπωτος πόνος για την πατρίδα που χάθηκε.

Η Άννα Βίσση, η οποία δεν ξεχνά ποτέ την κυπριακή της καταγωγή, έκανε μία συγκινητική ανάρτηση για τη «μαύρη» επέτειο της εισβoλής, υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά την οδύνη και τα βάσανα του κυπριακού λαού για την τραγωδία που συντελέστηκε και η οποία συνεχίζει να κρατά το νησί διχοτομημένο μέχρι και τώρα.

Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στη Secret, παρά τις επίμονες προσκλήσεις που έχει δεχθεί στα 50 χρόνια της καριέρας της να τραγουδήσει ζωντανά στα Κατεχόμενα αλλά και στην Τουρκία, επιλέγει για συναισθηματικούς και ηθικούς λόγους να μην το κάνει.

«Δεν είμαι άνθρωπος που κρατάει κλειστά τα μάτια του. Ούτε βέβαια ρατσίστρια, αλλά έχω ζήσει κάποια πράγματα και είναι μια κατάσταση που θέλω να σεβαστώ, πρώτα από όλα για την οικογένειά μου και για τη χώρα μου. Γιατί οικογένειά μου είναι και η Κύπρος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Άννα Βίσση.

«Είμαι σίγουρη ότι αυτό δε θα ήθελα να το κάνω, γιατί θα στενοχωρήσω κόσμο και δεν μου πάει. Είναι ψυχολογικό όλο αυτό που μου συμβαίνει. Ξέρω ότι τα σύvoρα ανοίγουν, πολλοί Κύπριοι πηγαίνουν από την άλλη πλευρά, διασκεδάζουν, όμως εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που θα μπορούσαν να το κάνουν ελαφρά τη καρδία», είχε εξομολογηθεί με ειλικρίνεια.

Υπενθυμίζεται πως η Άννα Βίσση έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στη γειτονική χώρα, όπου διατηρεί χιλιάδες θαυμαστές, με δίσκους της όπως το «Τραύμα», το «Αντίδοτο» και η «Κραυγή» να έχουν πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και να έχουν λάβει χρυσές απονομές. Μάλιστα, αρκετά από τα τραγούδια της είτε έχουν γίνει αυτούσια επιτυχίες στην Τουρκία, είτε έχουν διασκευαστεί από Τούρκους καλλιτέχνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιαπωνία: Συγκινεί το κοινό σε όλο τον κόσμο η ιστορία της ορφανής μαϊμούς με το λούτρινο

Social 18.02.2026
Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2025, όταν η μητέρα της Punch-kun την εγκατέλειψε μετά την γέννηση της

Margot Robbie: Χορεύει στα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» και γίνεται viral

Social 18.02.2026
Το στιγμιότυπο από την τελευταία ημέρα γυρισμάτων σαρώνει στα social media, την ώρα που η νέα ταινία φαίνεται να σπάει τα ταμεία

Παντελής Παντελίδης: Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της μητέρα του για τα 10 χρόνια από τον θάνατό του – «Περιμένω να γυρίσεις»

Tabloid 18.02.2026
Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, από την ημέρα που ο Παντελής Παντελίδης έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή

Μίνα Αρναούτη για Παντελή Παντελίδη: «Ο μπαμπάς μου έφυγε από τον ίδιο λόγο, δεν μπορεί να καταλάβει κανείς τον πόνο μου»

Tabloid 18.02.2026
Οι αναρτήσεις που έκανε η Μίνα Αρναούτη με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του τραγουδιστή

Super Κική: Μετά το τριώροφο της επιχείρησής της, μας δείχνει το νέο της «χλιδάτο» σπίτι

Tabloid 18.02.2026
Μετά τη μετακόμιση της επιχείρησής της σε τριώροφο κτήριο, η Super Κική ανοίγει την πόρτα του νέου της υπερπολυτελούς σπιτιού στο TikTok

Πέτρος Φιλιππίδης: Μιλά πρώτη φορά στην κάμερα μετά το τέλος της δίκης – «Είμαι μια χαρά»

Tabloid 18.02.2026
Ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε στην κάμερα της Super Κατερίνα και στη δημοσιογράφο, Αννα Πανταζή

Eurovision 2026: Αυτό είναι το τραγούδι της Φινλανδίας που απειλεί την «πρωτιά» του Akyla

Tabloid 18.02.2026
Πρώτη στα στοιχήματα η Φινλανδία ακόμη και πριν από τον εθνικό της τελικό, την ώρα που η Ελλάδα παραμένει σταθερά στη 2η θέση των προγνωστικών

Ο διάσημος ηθοποιός που ακολουθεί μόνο ένα λογαριασμό στο Instagram

Tabloid 18.02.2026
Κρατά το προφίλ του μινιμαλιστικό, αλλά τη στάση ζωής του ξεκάθαρη

Νικολάκης Ζεγκίνογλου: «Λιποθύμησαν δύο θεατές στις σκηνές με Ζυγούρη και Λούλη – Διακόψαμε την παράσταση»

Tabloid Χτες
Στιγμές έντασης στο θέατρο περιέγραψε ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου

Έλενα Χαραλαμπούδη: «Για εμένα ήταν προς το χειρότερο, δεν ήθελα να με ακουμπάει ο σύζυγός μου»

Tabloid Χτες
Η Έλενα Χαραλαμπούδη αναφέρθηκε στον σύζυγό της - Όσα είπε

Θάνος Τοκάκης για Βίκυ Παπαδοπούλου: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνη»

Tabloid Χτες
Ο Θάνος Τοκάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Buongiorno

Η συγκινητική ανάρτηση του Παναγιώτη Στάθη για τον θάνατο της μητέρας του: Ήταν ο μοναδικός ήρωας που γνώρισα

Social Χτες
Ο παρουσιαστής ανακοίνωσε πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της