E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αννα Βίσση: Ο λόγος που δεν έχει δεχτεί ποτέ να τραγουδήσει στην Τουρκία

Γιατί η κορυφαία ερμηνεύτρια αρνείται να εμφανιστεί ζωντανά στη γείτονα χώρα;

Δημοσίευση 21/7/2024 | 17:33

Αννα Βίσση: Ο λόγος που δεν έχει δεχτεί ποτέ να τραγουδήσει στην Τουρκία

50 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, 20/7, από την αιματηρή τουρκική εισβoλή στην Κύπρο, που οδήγησε στην κατοχή ενός μεγάλου μέρους του νησιού, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Χιλιάδες vεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι και ανείπωτος πόνος για την πατρίδα που χάθηκε.

Η Άννα Βίσση, η οποία δεν ξεχνά ποτέ την κυπριακή της καταγωγή, έκανε μία συγκινητική ανάρτηση για τη «μαύρη» επέτειο της εισβoλής, υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά την οδύνη και τα βάσανα του κυπριακού λαού για την τραγωδία που συντελέστηκε και η οποία συνεχίζει να κρατά το νησί διχοτομημένο μέχρι και τώρα.

Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στη Secret, παρά τις επίμονες προσκλήσεις που έχει δεχθεί στα 50 χρόνια της καριέρας της να τραγουδήσει ζωντανά στα Κατεχόμενα αλλά και στην Τουρκία, επιλέγει για συναισθηματικούς και ηθικούς λόγους να μην το κάνει.

«Δεν είμαι άνθρωπος που κρατάει κλειστά τα μάτια του. Ούτε βέβαια ρατσίστρια, αλλά έχω ζήσει κάποια πράγματα και είναι μια κατάσταση που θέλω να σεβαστώ, πρώτα από όλα για την οικογένειά μου και για τη χώρα μου. Γιατί οικογένειά μου είναι και η Κύπρος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Άννα Βίσση.

«Είμαι σίγουρη ότι αυτό δε θα ήθελα να το κάνω, γιατί θα στενοχωρήσω κόσμο και δεν μου πάει. Είναι ψυχολογικό όλο αυτό που μου συμβαίνει. Ξέρω ότι τα σύvoρα ανοίγουν, πολλοί Κύπριοι πηγαίνουν από την άλλη πλευρά, διασκεδάζουν, όμως εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που θα μπορούσαν να το κάνουν ελαφρά τη καρδία», είχε εξομολογηθεί με ειλικρίνεια.

Υπενθυμίζεται πως η Άννα Βίσση έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στη γειτονική χώρα, όπου διατηρεί χιλιάδες θαυμαστές, με δίσκους της όπως το «Τραύμα», το «Αντίδοτο» και η «Κραυγή» να έχουν πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και να έχουν λάβει χρυσές απονομές. Μάλιστα, αρκετά από τα τραγούδια της είτε έχουν γίνει αυτούσια επιτυχίες στην Τουρκία, είτε έχουν διασκευαστεί από Τούρκους καλλιτέχνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Κεφαλονιά ο Μάικλ Τζόρνταν, διακοπές στο Φισκάρδο με τη σύζυγό του Ιβέτ Πριέτο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ επέλεξε το εμβληματικό εστιατόριο της Τασίας για το γεύμα τους

Καινούργιου: H τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε για τη Γιορτή του Πατέρα

Social Χτες
Η παρουσιάστρια τίμησε τον Παναγιώτη Κουτσουμπή με μια ανάρτηση γεμάτη αγάπη, λίγους μόλις μήνες μετά τη γέννηση της κόρης τους.

Μάρω Κοντού: Η αδημοσίευτη φωτογραφία της με αφορμή τα 92α γενέθλιά της

E-Daily 3.Left Χτες
Το Studio Κλεισθένης μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της ηθοποιού από το παρελθόν για να της ευχηθεί

Ποιος έδωσε στον Γιώργο Αλκαίο το καλλιτεχνικό του επώνυμο και γιατί

E-Daily 3.Left Χτες
Ο τραγουδιστής αποκάλυψε την απρόσμενη στιγμή στο καμαρίνι που άλλαξε για πάντα το όνομά του, με τον Σάκη Ρουβά να είναι παρών.

Ποιος έκανε την έκπληξη στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων για τα γενέθλιά του

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ελένη Ράντου ανέβηκε στη σκηνή με τούρτα μπροστά σε χιλιάδες θεατές, μετατρέποντας τη συναυλία σε αξέχαστη γιορτή.

Θάλεια Ματίκα: Τι αποκάλυψε για τη σχέση της με τον Τάσο Ιορδανίδη και τις μακροχρόνιες σχέσεις

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που έρχονται αντιμέτωπα τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί.

Νίκος Οικονομόπουλος: Τραγούδησε σε συναυλία κρατώντας αγκαλιά ένα μικρό παιδί – Βίντεο

Tabloid Χτες
Ο καλλιτέχνης χάρισε μία γλυκιά στιγμή στο κοινό που παρακολούθησε την εμφάνισή του στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια του GNTM δημοσίευσε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

E-Daily 3.Left Χτες
Η κριτική επιτροπή του νέου κύκλου φόρεσε περούκες και πόζαρε χαρούμενα σε διάλειμμα από τα γυρίσματα

Ημισκούμπρια: Πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στην Πλατεία Νερού – δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
«Βάλε τι βαρεμένοι τώρα είναι για να της κάνει πρόταση γάμου στα Ημισκούμπρια», ακούστηκε από τη σκηνή, καθώς το κοινό σφύριζε και χειροκροτούσε