E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυστραλός αθλητής του χόκεϊ επί χόρτου ακρωτηρίασε το δάκτυλο του για να αγωνιστεί στο Παρίσι!

Ο Μάθιου Ντόουσον έσπασε το δάκτυλο του δεξιού του χεριού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2024 | 20:10

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυστραλός αθλητής του χόκεϊ επί χόρτου ακρωτηρίασε το δάκτυλο του για να αγωνιστεί στο Παρίσι!

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην ομάδα της Εθνικής Αυστραλίας.

Ο Μάθιου Ντόσον αμυντικός της Εθνικής Αυστραλίας χόκεϊ επί χόρτου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το Παρίσι 2024 υπέστη κάταγμα σε δάκτυλο του και οι γιατροί που τον εξέτασαν ήταν ξεκάθαροι: ή το ξεκουράζεις και χάνεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή ακρωτηριάζεις το πάνω μέρος του δαχτύλου και παίζεις κανονικά.

Ο Ντόουσον ο οποίος έχει αγωνιστεί τόσο το 2016 στο Ρίο όσο και το 2021 στο Τόκιο (μάλιστα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Ιαπωνία) δεν χρειάστηκε παρά λίγα λεπτά για να ενημερώσει τους γιατρούς να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό του δακτύλου του αφήνοντας άφωνους τους πάντες.


«Αφού μίλησα με τους γιατρούς και μου εξήγησα όλα τα δεδομένα θεωρώ ότι πήρα μια τεκμηριωμένη απόφαση, όχι μόνο για να έχω την ευκαιρία να παίξω στο Παρίσι, αλλά και για τη ζωή μου μετά το τέλος της καριέρας μου», δήλωσε ο αθλητής στο 7NEWS.com.au και συμπλήρωσε: «Η καλύτερη επιλογή ήταν να αφαιρέσω το πάνω μέρος του δακτύλου μου. Δεν είχα πολύ χρόνο για να πάρω την απόφαση κι αφού την πήρα τηλεφώνησα στη γυναίκα».

Να σημειώσουμε ότι πριν από 6 χρόνια ο αθλητής των Kookaburras (το παρατσούκλι της ομάδας) είχε τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι από χτύπημα μπαστουνιού εν ώρα αγώνα, αλλά και πάλι επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ με τον προπονητή του Κόλιν Μπατς να τον αποθεώνει με απίθανη ατάκα…

«Ο Μάθιου έχει επιστρέψει ήδη στις προπονήσεις. Το σίγουρο είναι ότι έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για όποιον σπάσει το δάχτυλο του στο μέλλον», είπε ο Αυστραλός κόουτς και συμπλήρωσε: «Πραγματικά του αξίζουν τα εύσημα και δείχνει σε όλους την αφοσίωση του στην Εθνική και το πόσο πολύ θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο ίδιος ο Ντόουσον πάντως θέλησε να… υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή από το να χάσουν ένα δάκτυλο, οπότε είμαι πολύ τυχερός που εγώ έχασα μόνο ένα μικρό κομμάτι του δικού μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.