E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραμπ: «Θα τελειώσω το τείχος στο Μεξικό, να σώσουμε το έθνος μας»

Προέβλεψε «απίστευτη νίκη» στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου

Δημοσίευση 19/7/2024 | 08:59

Τραμπ: «Θα τελειώσω το τείχος στο Μεξικό, να σώσουμε το έθνος μας»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα του κόμματός του, των Ρεπουμπλικάνων, κατά την ομιλία του στο συνέδριό του στο Μιλγουόκι το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα· ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

«Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας» είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους στο Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ). Προέβλεψε «απίστευτη νίκη» στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, υποσχόμενος «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία» των ΗΠΑ αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Προσπάθησε εξάλλου να φανεί ενωτικός, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσιλβάνια: «Είμαι υποψήφιος για να γίνω ο πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής», διαβεβαίωσε.

Ο πρώην πρόεδρος αναφέρει επίσης: «Σε κάθε πολίτη, είτε είστε νέος ή ηλικιωμένος, άνδρας ή γυναίκα, Δημοκρατικός, Ρεπουμπλικάνος ή Ανεξάρτητος, μαύρος ή λευκός, Ασιάτης ή Ισπανός, σας απλώνω ένα χέρι πίστης και φιλίας». Λέει ότι η κυβέρνησή του θα «αποκαταστήσει την ειρήνη και την αρμονία». Αλλά σημειώνει ότι για να «επιτύχουμε αυτό το μέλλον» πρέπει «πρώτα να σώσουμε το έθνος μας από την αποτυχημένη ηγεσία».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του όταν ένοπλος αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει στην Πενσιλβάνια το Σάββατο. «Παρά την ειδεχθή επίθεση αυτή, είμαστε απόψε ενωμένοι (και) πιο αποφασισμένοι από ποτέ», δήλωσε ο κ. Τραμπ, ενώ ξεκίνησε λέγοντας «δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ σήμερα».

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην απόπειρα δολοφονίας του. Μόλις άκουσε τα πυρά, «κατάλαβα αμέσως πως ήταν κάτι πολύ σοβαρό, πως δεχόμασταν επίθεση», αφηγήθηκε, στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την απόπειρα, ακόμη φορώντας επίδεσμο στο δεξί του αυτί. «Αίμα κύλαγε παντού. Κι όμως, με κάποιον τρόπο, αισθανόμουν ασφαλής, γιατί είχα τον Θεό μαζί μου», πρόσθεσε.

Υπόσχεται να «κλείσει τα σύνορα» από την πρώτη μέρα της πιθανής δεύτερης θητείας

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι να βάλει τέλος στην είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα του από την «πρώτη μέρα» της ενδεχόμενης νέας θητείας του, «κλείνοντας τα σύνορα», ενώ δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει την οικοδόμηση του αντιμεταναστευτικού τείχους στη μεθόριο με το Μεξικό.

«Θα βάλω τέλος στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης κλείνοντας τα σύνορά μας και τελειώνοντας το τείχος», διαβεβαίωσε ο πρώην πρόεδρος, επανερχόμενος στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για το πρόβλημα, που σκόνταψαν σε πολλά εμπόδια, και στις δικαστικές αίθουσες, κατά την πρώτη θητεία του.

Εξάλλου, υποσχέθηκε πως θα «σώσει» τη χώρα από την «ανίκανη και αποτυχημένη» κυβέρνηση του Δημοκρατικού διαδόχου του Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας τη θεωρία του πως η Αμερική είναι «έθνος σε παρακμή».

Δεσμεύτηκε πως θα ευνοήσει την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου, με άλλα λόγια ότι θα αναιρέσει μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής που έλαβε η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν. Υποσχέθηκε να ανακατευθύνει το σύνολο των κεφαλαίων που διατίθενται στην κατ’ αυτόν «πράσινη απάτη».

Ακόμη, κάλεσε να μη «δαιμονοποιείται» η αντιπολίτευση και η «πολιτική διαφωνία», αναφερόμενος στις ποινικές διώξεις σε βάρος του.

Μερικά 24ωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο πρώην πρόεδρος απαίτησε οι Δημοκρατικοί να πάψουν «αμέσως» να τον χαρακτηρίζουν «εχθρό της δημοκρατίας», «απειλή» για το πολίτευμα — ενώ, ταυτόχρονα, κατηγόρησε το αντίπαλο κόμμα πως «καταστρέφει τη χώρα μας».

Τραμπ: Αν οι όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν επιστρέψει ώσπου «αναλάβει την εξουσία» η Χαμάς θα πληρώσει «πολύ ακριβά»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως «δεν θα ξεσπούσε ποτέ» αν ήταν εκείνος πρόεδρος, ενώ απευθυνόμενος σε «όλο τον κόσμο» τόνισε «σας λέω το εξής: οι όμηροί μας το καλό που σας θέλω να έχουν επιστρέψει προτού αναλάβω την εξουσία, γιατί αλλιώς θα το πληρώσετε πολύ ακριβά», προφανώς αναφερόμενος στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ευρύτερα, ο κ. Τραμπ παρουσίασε τον εαυτό του ως ηγέτη με μεγάλο διεθνές κύρος, ικανό να βάλει τέλος σε συρράξεις «μ’ ένα τηλεφώνημα», υπενθυμίζοντας τις διαπραγματεύσεις του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Πιστεύω πως του λείπω», χαριτολόγησε ο κ. Τραμπ, υποσχόμενος πως, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, η Βόρεια Κορέα, χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, θα σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές.

«Οι αντίπαλοί μας κληρονόμησαν έναν ειρηνικό κόσμο και τον μεταμόρφωσαν σ’ έναν πλανήτη σε πόλεμο (...) Δείτε την επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Δείτε τι γίνεται στην Ουκρανία», ανέφερε.

Σόου Χαλκ Χόγκαν στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

Το δικό του σόου έδωσε ο Χαλκ Χόγκαν την τελευταία ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι.

Ο πρώην παλαιστής του WWE, άνοιξε την ομιλία του μιλώντας για την ενέργεια στην αρένα πριν ξεκινήσει να αποθεώνει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Όταν ήρθα εδώ απόψε υπήρχε τόση πολλή ενέργεια σε αυτό το δωμάτιο. Σκέφτηκα ότι ίσως ήμουν στο Madison Square Garden και ετοιμαζόμουν να κερδίσω άλλον έναν παγκόσμιο τίτλο», είπε ο Αμερικανός παλαιστής, με το κοινό να φωνάζει «ΗΠΑ! ΗΠΑ!».

Στη συνέχεια έδειξε τον Τραμπ και ανέφερε πως «στο τέλος της ημέρας με τον αρχηγό μας εκεί πάνω - τον μονομάχο - θα ενώσουμε την Αμερική ξανά. Ο Τραμπ θα φέρει την χώρα ξανά στον ίσιο δρόμο» «ισιώσει αυτή τη χώρα», δήλωσε.>

Ο πρώην παλαιστής του WWE την ώρα που μιλούσε για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ έσκισε τη μπλούζα του, όπως συνήθιζε κάθε φορά που έμπαινε στο ριγνκ για να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του. Το φανελάκι που φορούσε μέσα από τη μπλούζα έγραφε «Τραμπ, Βανς».

«Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Φτάνει πια!», τόνισε και αποκάλεσε τον Τραμπ «πραγματικό Αμερικανό ήρωα».

Ο Χόγκαν, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Τέρι Τζιν Μπολέα, είπε ότι ως διασκεδαστής προσπάθησε να μείνει μακριά από την πολιτική, αλλά είπε ότι «δεν μπορεί πλέον να μείνει σιωπηλός» μετά τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης Μπάιντεν και την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα 06.12.2025
Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα 06.12.2025
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 06.12.2025
Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Ελλάδα 06.12.2025
Ο 45χρονος που κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο, στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Σούδα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ

Κάρι Χιρογιούκι Ταγκάουα: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Mortal Kombat» και άλλων θρυλικών ταινιών

Κόσμος 06.12.2025
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή έπειτα από επιπλοκές λόγω εγκεφαλικού σε ηλικία 75 ετών

«Ούτε βήμα πίσω» – Αγρότες της Μαγνησίας καίνε άχυρα και ρίχνουν γάλατα στον δρόμο

Ελλάδα 06.12.2025
Ανυποχώρητοι οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα – Νέα ένταση στα μπλόκα, αυτήν τη φορά στις Μικροθήβες της Μαγνησίας

Forbes: Ο Έρικ Τραμπ έγινε 10 φορές πλουσιότερος μετά την επανεκλογή του πατέρα του

Κόσμος 06.12.2025
Η εντυπωσιακή άνοδος της περιουσίας του δεύτερου γιου του προέδρου των ΗΠΑ μέσω του Bitcoin και των στρατηγικών επενδύσεων

Η στιγμή που οδηγός χάνει τον έλεγχο εν μέσω βροχής και πέφτει πάνω στις μπάρες της Εθνικής Αθηνών ‑ Λαμίας

Ελλάδα 06.12.2025
Προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και στην συνέχεια έπεσε πάνω σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους

Εκκενώθηκε οικισμός κοντά στα Φάρσαλα γιατί υπερχείλισε ο ποταμός Ενιπέας

Ελλάδα 06.12.2025
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και οι αρμόδιες αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν φουσκώσει τα ποτάμια της περιοχής

Δολοφόνησε τον γείτονά του όταν πήγε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα: Αθωώθηκε από το δικαστήριο

Κόσμος Χτες
Το τραγικό περιστατικό στην Ιταλία είχε σημειωθεί ενώ η οικογένεια του 54χρονου δολοφόνου, Σάντρο Μουνιάι, έτρωγε παραδοσιακά εδέσματα, παραμονή των Θεοφανίων