E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο αλλόκοτη μέθοδος αστυνομίας για να μην γίνονται πάρτυ στην παραλία αυτής της πόλης

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική!»

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 17/7/2024 | 11:34

Η πιο αλλόκοτη μέθοδος αστυνομίας για να μην γίνονται πάρτυ στην παραλία αυτής της πόλης
Φωτογραφία από cottonbro studio

Η αστυνομία στο Espoo στη Φιλανδία, χρησιμοποιεί μια αντισυμβατική μέθοδο για να κρατήσει τους νέους μακριά από μια δημοφιλή παραλία κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το τέλος της σχολικής περιόδου.

Τα τελευταία χρόνια, οι αστυνομικοί παίζουν κάθε βράδυ, κλασική μουσική μέσω δύο μεγάλων μεγαφώνων στην παραλία στο Haukilahti μεταξύ 6:30 μ.μ. και 23:30 μ.μ.

Φέτος το playlist περιελάμβανε τον  "Ωραίο γαλάζιο Δούναβη" του Strauss, τις "Τέσσερις Εποχές" του Vivaldi και το "Αβε Μαρία" του Schubert.

Ο Mikko Juvonen του αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Uusimaa είπε στο Yle ότι η μέθοδος χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη του κόσμου και φαίνεται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική», είπε ο Juvonen.

Πρόσθεσε ότι το τμήμα δοκίμασε τη μέθοδο πριν από έξι χρόνια και λειτούργησε τόσο καλά που έκτοτε παίζει κλασική μουσική κάθε χρόνο. Ο κύριος στόχος είναι να κρατηθούν οι νέοι έξω από το νερό και τις κραιπάλες δίπλα στη θάλασσα, και για να μη γίνουν ατυχήματα και να κρατήσουν και την παραλία καθαρή!

"Είναι καλύτερα για εμάς να κρατάμε τα παιδιά σε ξηρά, και είναι ωραίο για τις οικογένειες να έρχονται και να κολυμπούν εδώ το πρωί όταν η παραλία είναι καθαρή", είπε, σημειώνοντας ότι πριν από τη δοκιμή της πρωτοβουλίας η παραλία ήταν ένα δημοφιλές μέρος για πάρτι στο τέλος της σχολικής χρονιάς, συχνά με ένα σωρό από σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά να αφήνονται στο πέρασμά τους.

Ωστόσο, πάντα υπάρχει ανάμικτη αντίδραση μεταξύ των ντόπιων για τη χρήση της κλασικής μουσικής και τους λόγους πίσω από αυτήν. «Το βρίσκω λίγο περίεργο», είπε στο Yle η Ίρις Άκεσον, κάτοικος του Espoo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Helena Bonham Carter κουβαλά μια τραγωδία που λίγοι γνωρίζουν ‑ Το τρομερό δυστύχημα πριν 18 χρόνια

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Το δράμα που έζησε η Helena Bonham Carter μακριά από τα φώτα του Χόλιγουντ

Η επιστήμη έλυσε το μεγαλύτερο αίνιγμα όλων των εποχών – Πρώτα η κότα ή το αυγό;

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Το ερώτημα που βασάνιζε γενιές ανθρώπων βρήκε επιτέλους απάντηση

Όλα όσα ξέρουμε για τη σχέση της Cara Delevingne με την Amber Heard που «έσκασε σα βόμβα»

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Μετά από χρόνια φημών, η Cara Delevingne αποκάλυψε τι πραγματικά συνέβη με την Amber Heard

Ποιος διάσημος σταρ τραγούδησε αυθόρμητα με έναν μουσικό του δρόμου στη Σεβίλλη;

E-Daily 3.Left Χτες
Έκανε βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Σεβίλλης και άφησε άφωνους τουρίστες και περαστικούς με μια εντελώς απρόσμενη εμφάνιση.

Τίτλοι τέλους για αγαπημένο τηλεοπτικό δίδυμο της ΕΡΤ μετά από 5 χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Το δίδυμο του «Στούντιο 4» αποχαιρέτησε με συγκίνηση τους τηλεθεατές και την ομάδα της ΕΡΤ, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα για νέα αρχή.

Η Κιάρα Φεράνι έκανε ανάρτηση στα ελληνικά: Ελλάδα σ` αγαπώ, έγραψε

Social Χτες
Η Ιταλίδα influencer ανέβασε φωτογραφίες από το ταξίδι της και δήλωσε πως ανυπομονεί να επιστρέψει

Η απουσία της Βάσως Λασκαράκη από το τριήμερο πάρτι για τον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου με τον Μπρούνο Τσερέλα

Tabloid Χτες
Οι δύο γυναίκες υπήρξαν για χρόνια φίλες, ενώ η Λασκαράκη είναι μία από τις νονές του γιου της Οικονομάκου

Μαντόνα: Ποζάρει στα 67 της για τη Vogue Italia και εντυπωσιάζει με τη νέα της φωτογράφιση

E-Daily 3.Left Χτες
Η «Βασίλισσα της pop» πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του ιταλικού περιοδικού

Η Κάρα Ντελεβίν επιβεβαίωσε ότι είχε σχέση με την Αμπερ Χερντ

Tabloid Χτες
Το διάσημο μοντέλο επιβεβαίωσε τη σχέση του με την ηθοποιό κατά τη διάρκεια του διαζυγίου της με τον Τζόνι Ντεπ, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες και για τον Έλον Μασκ.

Η Ιζαμπέλ Γκουλάρτ πόζαρε με φύλλα νούφαρου στο στήθος της, δείτε φωτογραφία

Social Χτες
Το 41χρονο μοντέλο φωτογραφήθηκε μέσα στο νερό και ξαπλωμένη στην άμμο