E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο αλλόκοτη μέθοδος αστυνομίας για να μην γίνονται πάρτυ στην παραλία αυτής της πόλης

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική!»

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 17/7/2024 | 11:34

Η πιο αλλόκοτη μέθοδος αστυνομίας για να μην γίνονται πάρτυ στην παραλία αυτής της πόλης
Φωτογραφία από cottonbro studio

Η αστυνομία στο Espoo στη Φιλανδία, χρησιμοποιεί μια αντισυμβατική μέθοδο για να κρατήσει τους νέους μακριά από μια δημοφιλή παραλία κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το τέλος της σχολικής περιόδου.

Τα τελευταία χρόνια, οι αστυνομικοί παίζουν κάθε βράδυ, κλασική μουσική μέσω δύο μεγάλων μεγαφώνων στην παραλία στο Haukilahti μεταξύ 6:30 μ.μ. και 23:30 μ.μ.

Φέτος το playlist περιελάμβανε τον  "Ωραίο γαλάζιο Δούναβη" του Strauss, τις "Τέσσερις Εποχές" του Vivaldi και το "Αβε Μαρία" του Schubert.

Ο Mikko Juvonen του αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Uusimaa είπε στο Yle ότι η μέθοδος χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη του κόσμου και φαίνεται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική», είπε ο Juvonen.

Πρόσθεσε ότι το τμήμα δοκίμασε τη μέθοδο πριν από έξι χρόνια και λειτούργησε τόσο καλά που έκτοτε παίζει κλασική μουσική κάθε χρόνο. Ο κύριος στόχος είναι να κρατηθούν οι νέοι έξω από το νερό και τις κραιπάλες δίπλα στη θάλασσα, και για να μη γίνουν ατυχήματα και να κρατήσουν και την παραλία καθαρή!

"Είναι καλύτερα για εμάς να κρατάμε τα παιδιά σε ξηρά, και είναι ωραίο για τις οικογένειες να έρχονται και να κολυμπούν εδώ το πρωί όταν η παραλία είναι καθαρή", είπε, σημειώνοντας ότι πριν από τη δοκιμή της πρωτοβουλίας η παραλία ήταν ένα δημοφιλές μέρος για πάρτι στο τέλος της σχολικής χρονιάς, συχνά με ένα σωρό από σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά να αφήνονται στο πέρασμά τους.

Ωστόσο, πάντα υπάρχει ανάμικτη αντίδραση μεταξύ των ντόπιων για τη χρήση της κλασικής μουσικής και τους λόγους πίσω από αυτήν. «Το βρίσκω λίγο περίεργο», είπε στο Yle η Ίρις Άκεσον, κάτοικος του Espoo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Δεν με ενδιαφέρει να ζήσω άλλο, κουράστηκα

Tabloid 10.04.2026
Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή, δηλώνει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του

Ο χορός της Δανάης Μπάρκα με τον Αλέξη Γεωργούλη: «25 χρόνια μετά, το ίδιο βαρύς ο τύπος»

Social 10.04.2026
«Περνιέται για ωραίος; Όχι, περνιέται για πολύ ωραίος...» έγραψε η Δανάη Μπάρκα για τον Αλέξη Γεωργούλη

Οι celebrities που κατηγορούνται για τη χειρότερη συμπεριφορά

Celebrity Stories 10.04.2026
Μαρτυρίες από θαυμαστές, εργαζομένους και συνεργάτες ρίχνουν σκιά στην εικόνα διάσημων ονομάτων της showbiz

Νίκι Γκλέιζερ: Δεν με νοιάζει αν ο σύντροφός μου συνευρεθεί με κάποια άλλη

Tabloid Χτες
Η κωμικός είναι σε σχέση με τον Κρις Κόνβι από το 2013

Αδιανόητος καβγάς σε κηδεία στο Μεξικό: Οι ερωμένες του νεκρού τσακώθηκαν πάνω από το φέρετρο, δείτε βίντεο

Παράξενα Χτες
Ο καβγάς ξεκίνησε όταν μια γυναίκα στάθηκε δίπλα στο φέρετρο, και είπε «αγάπη μου, θα μου λείψεις».

Το CNN «πέθανε» τον Μάικλ Τζ. Φοξ, πώς αντέδρασε ο ηθοποιός

Social Χτες
Αφιερωματικό βίντεο του αμερικανικού δικτύου δημιούργησε την εντύπωση ότι ο Φοξ είχε φύγει από τη ζωή

Τα δάκρυα της Μία Καλίφα για τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο

Social Χτες
Οι φόροι μου στις ΗΠΑ χρηματοδοτούν την επίθεση στην ίδια μου την πατρίδα

Beef μεταξύ Νεφέλης Μεγκ και Ιωάννας Τούνη ‑ «Ντροπή σου», «Είσαι η Τούνη και ασχολείσαι μαζί μου;»

Tabloid Χτες
«Μου στέλνει μήνυμα η Τούνη και παθαίνω σοκ. Γιατί; Πραγματικά, είσαι η Τούνη και ασχολείσαι μαζί μου; Who the f…ck am I;»

Απίστευτες σκηνές πάνω από φέρετρο ‑ Χήρα και ερωμένη του νεκρού τσακώθηκαν στην κηδεία

Social Χτες
Το viral βίντεο αν και αναμεταδίδεται από πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης, ελέγχεται για την αυθεντικότητά του, ωστόσο οι χρήστες δείχνουν να το διασκεδάζουν

Τζένι Γκαρθ: Ποιος συμπρωταγωνιστής της στο «Beverly Hills 90210» ήταν η πρώτη της αγάπη

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός δεν διστάζει να αναφερθεί και σε δύσκολες στιγμές της ζωής της