E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο αλλόκοτη μέθοδος αστυνομίας για να μην γίνονται πάρτυ στην παραλία αυτής της πόλης

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική!»

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 17/7/2024 | 11:34

Η πιο αλλόκοτη μέθοδος αστυνομίας για να μην γίνονται πάρτυ στην παραλία αυτής της πόλης
Φωτογραφία από cottonbro studio

Η αστυνομία στο Espoo στη Φιλανδία, χρησιμοποιεί μια αντισυμβατική μέθοδο για να κρατήσει τους νέους μακριά από μια δημοφιλή παραλία κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το τέλος της σχολικής περιόδου.

Τα τελευταία χρόνια, οι αστυνομικοί παίζουν κάθε βράδυ, κλασική μουσική μέσω δύο μεγάλων μεγαφώνων στην παραλία στο Haukilahti μεταξύ 6:30 μ.μ. και 23:30 μ.μ.

Φέτος το playlist περιελάμβανε τον  "Ωραίο γαλάζιο Δούναβη" του Strauss, τις "Τέσσερις Εποχές" του Vivaldi και το "Αβε Μαρία" του Schubert.

Ο Mikko Juvonen του αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Uusimaa είπε στο Yle ότι η μέθοδος χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη του κόσμου και φαίνεται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική», είπε ο Juvonen.

Πρόσθεσε ότι το τμήμα δοκίμασε τη μέθοδο πριν από έξι χρόνια και λειτούργησε τόσο καλά που έκτοτε παίζει κλασική μουσική κάθε χρόνο. Ο κύριος στόχος είναι να κρατηθούν οι νέοι έξω από το νερό και τις κραιπάλες δίπλα στη θάλασσα, και για να μη γίνουν ατυχήματα και να κρατήσουν και την παραλία καθαρή!

"Είναι καλύτερα για εμάς να κρατάμε τα παιδιά σε ξηρά, και είναι ωραίο για τις οικογένειες να έρχονται και να κολυμπούν εδώ το πρωί όταν η παραλία είναι καθαρή", είπε, σημειώνοντας ότι πριν από τη δοκιμή της πρωτοβουλίας η παραλία ήταν ένα δημοφιλές μέρος για πάρτι στο τέλος της σχολικής χρονιάς, συχνά με ένα σωρό από σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά να αφήνονται στο πέρασμά τους.

Ωστόσο, πάντα υπάρχει ανάμικτη αντίδραση μεταξύ των ντόπιων για τη χρήση της κλασικής μουσικής και τους λόγους πίσω από αυτήν. «Το βρίσκω λίγο περίεργο», είπε στο Yle η Ίρις Άκεσον, κάτοικος του Espoo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Είμαι συνταξιούχος ανάπηρη, απάντησε σε ερώτηση για το πώς βιοπορίζεται

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ξέρω πως δεν το καταλαβαίνετε και πως σας μπερδεύω γιατί δεν το αφήνω να φανεί με το συνεχές χαμόγελό μου, πρόσθεσε

Αβα Γαλανοπούλου: Όλη η αλήθεια για την υγεία της και η φωτογραφία από το νοσοκομείο που προκάλεσε ανησυχία

E-Daily 3.Left 10.07.2026
H Αβα Γαλανοπούλου βρέθηκε στο νοσοκομείο και ανησύχησε τους φίλους και θαυμαστές της.

Τίτλοι τέλους για αγαπημένο ζευγάρι της showbiz; Χωρισμός‑βόμβα λίγο πριν κλείσουν τρία χρόνια γάμου

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Πηγές μιλούν για εντάσεις, ασφυκτικές επαγγελματικές υποχρεώσεις και μια σχέση που βρισκόταν σε κρίση από καιρό.

H φώκια που έμαθε να μιλά αγγλικά και γιατί οι επιστήμονες έμειναν άναυδοι

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η απίστευτη ιστορία του Hoover, της φώκιας που μιμούνταν ανθρώπινη ομιλία με χαρακτηριστική προφορά του Μέιν, παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα στην ιστορία της ζωολογίας.

Η Ταμίλα Κουλίεβα ποζάρει με λευκό μπικίνι στη Σαντορίνη

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της ακόλουθους εικόνες από τις διακοπές της στο νησί

Η Αντζελα Δημητρίου μοιράστηκε φωτογραφία με τη Μπόνι Τάιλερ από εμφάνισή της σε νυχτερινό κέντρο

E-Daily 3.Left Χτες
Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας, η Δημητρίου ανέβασε ένα κοινό τους στιγμιότυπο στο Instagram

Η αλλαγή στην εμφάνιση της Κάιλι Τζένερ που δίχασε το κοινό

E-Daily 3.Left Χτες
Η επιχειρηματίας και Influencer εμφανίστηκε αλλαγμένη στο πλαίσιο επαγγελματικής συνεργασίας

Ο Γεωργιάδης σε επίσημη εκδήλωση με… μια αναπάντεχη αμφίεση ‑ τι είπε για να δικαιολογηθεί

E-Daily 3.Left Χτες
Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε σε συγκέντρωση κατοίκων στα Μελίσσια φορώντας ρούχα τένις, ζητώντας συγγνώμη για την εμφάνισή του.

Αθηνά Οικονομάκου: Ποια διάσημη σταρ του Χόλιγουντ έβγαλε selfie μαζί της στο Παρίσι;

Social Χτες
Η Ελληνίδα ηθοποιός και επιχειρηματίας βρέθηκε στο Παρίσι για την επίδειξη μόδας της Σήλιας Κριθαριώτη και έζησε μια αξέχαστη συνάντηση που της «έκοψε» την ανάσα.

Ποιος «καίει» την Οδύσσεια του Νόλαν στο X και γιατί ο Μασκ επιτίθεται σε ιστορικό;

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε τον Αγγλο ιστορικό Τομ Χόλαντ «υποτακτικό» μετά την υπεράσπισή του στην πολυδισκυτημένη κινηματογραφική διασκευή του ομηρικού έπους.

Ο Δημήτρης Γιαννέτος υποψήφιος με βραβείο Emmy για τα μαλλιά της Κιμ Καρντάσιαν στη σειρά «All’s Fair»

E-Daily 3.Left Χτες
Bραβείο Emmy για το hair styling στη σειρά «All`s Fair» του Hulu, με την ανάρτησή του να αποσπά σχόλια από κορυφαία ονόματα του Χόλιγουντ.