E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο αλλόκοτη μέθοδος αστυνομίας για να μην γίνονται πάρτυ στην παραλία αυτής της πόλης

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική!»

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 17/7/2024 | 11:34

Η πιο αλλόκοτη μέθοδος αστυνομίας για να μην γίνονται πάρτυ στην παραλία αυτής της πόλης
Φωτογραφία από cottonbro studio

Η αστυνομία στο Espoo στη Φιλανδία, χρησιμοποιεί μια αντισυμβατική μέθοδο για να κρατήσει τους νέους μακριά από μια δημοφιλή παραλία κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το τέλος της σχολικής περιόδου.

Τα τελευταία χρόνια, οι αστυνομικοί παίζουν κάθε βράδυ, κλασική μουσική μέσω δύο μεγάλων μεγαφώνων στην παραλία στο Haukilahti μεταξύ 6:30 μ.μ. και 23:30 μ.μ.

Φέτος το playlist περιελάμβανε τον  "Ωραίο γαλάζιο Δούναβη" του Strauss, τις "Τέσσερις Εποχές" του Vivaldi και το "Αβε Μαρία" του Schubert.

Ο Mikko Juvonen του αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Uusimaa είπε στο Yle ότι η μέθοδος χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη του κόσμου και φαίνεται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική», είπε ο Juvonen.

Πρόσθεσε ότι το τμήμα δοκίμασε τη μέθοδο πριν από έξι χρόνια και λειτούργησε τόσο καλά που έκτοτε παίζει κλασική μουσική κάθε χρόνο. Ο κύριος στόχος είναι να κρατηθούν οι νέοι έξω από το νερό και τις κραιπάλες δίπλα στη θάλασσα, και για να μη γίνουν ατυχήματα και να κρατήσουν και την παραλία καθαρή!

"Είναι καλύτερα για εμάς να κρατάμε τα παιδιά σε ξηρά, και είναι ωραίο για τις οικογένειες να έρχονται και να κολυμπούν εδώ το πρωί όταν η παραλία είναι καθαρή", είπε, σημειώνοντας ότι πριν από τη δοκιμή της πρωτοβουλίας η παραλία ήταν ένα δημοφιλές μέρος για πάρτι στο τέλος της σχολικής χρονιάς, συχνά με ένα σωρό από σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά να αφήνονται στο πέρασμά τους.

Ωστόσο, πάντα υπάρχει ανάμικτη αντίδραση μεταξύ των ντόπιων για τη χρήση της κλασικής μουσικής και τους λόγους πίσω από αυτήν. «Το βρίσκω λίγο περίεργο», είπε στο Yle η Ίρις Άκεσον, κάτοικος του Espoo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κέιτι Πράις: «Έχω παραμορφωθεί» – Δυσκολεύεται να μιλήσει μετά την τελευταία επέμβαση

Tabloid 09.04.2026
Η αισθητική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι

H βίλα της Kylie Jenner βγήκε στο σφυρί και είναι ακραία – Θα κολλήσεις με τις λεπτομέρειες

Tabloid 09.04.2026
Γιατί πουλάει τώρα; Η κίνηση της Kylie Jenner που σηκώνει ερωτήματα

Το μυστικό της Catherine Zeta ‑Jones δεν είναι δίαιτα – Είναι κάτι πολύ πιο απλό

Tabloid 09.04.2026
Το καθημερινό πρόγραμμα που της κρατά σώμα και δέρμα άψογα

Απόστολος Γκλέτσος: Το «ψάρι» ειπώθηκε για να καταλάβουν κάποιοι ότι ανδρισμός δεν είναι αυτό που νομίζουν

Tabloid Χτες
«Ήξερα τι έλεγα και είχα κάνει πολλή προεργασία, χρόνια προεργασία στο στενό μου περιβάλλον», τόνισε στο tlife.gr και τον Χρήστο Κούτρα

Τάσος Χαλκιάς: «Ο πατέρας μου με χτυπούσε από αγάπη»

Tabloid Χτες
Συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day και την Όλγα Λαφαζάνη παραχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς, ανοίγοντας ένα ιδιαίτερα προσωπικό κεφάλαιο της ζωής του

Eurovision 2026: Ο Akylas κάνει guest εμφάνιση σε σειρά στην τηλεόραση

Eurovision Χτες
Λίγο πριν εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, ο Akylas κάνει μια απρόσμενη «στάση» στη μικρή οθόνη

Μαρία Κίτσου: «Είχα δοκιμάσει στα 17 μου να φύγω από το σπίτι μου»

Tabloid Χτες
«Ήμουν συνηθισμένη σε βαριά περιστατικά στο σπίτι» εξομολογήθηκε η ηθοποιός μιλώντας στις «Rainbow Mermaids»

Αννα Πρέλεβιτς: Απέβαλε στον τρίτο μήνα – Η στιγμή που το αποκαλύπτει στην κάμερα για πρώτη φορά

Tabloid Χτες
Καλεσμένη σήμερα 8/4 στο Happy Day του ALPHA, μίλησε για την περίοδο που διανύει, ενώ για πρώτη φορά αποκάλυψε πως είχε μια αποβολή.

Ελένη Μενεγάκη – Μάκης Παντζόπουλος: Η κοινή δημόσια εμφάνιση μετά τα δημοσιεύματα χωρισμού

Tabloid Χτες
Στο Κεφαλάρι ανήμερα των γενεθλίων της κόρης τους, Μαρίνας Παντζοπούλου, συνάντησε ο φωτογραφικός φακός την Ελένη Μενεγάκη και τον Μάκη Παντζόπουλο