E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο αλλόκοτη μέθοδος αστυνομίας για να μην γίνονται πάρτυ στην παραλία αυτής της πόλης

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική!»

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 17/7/2024 | 11:34

Η πιο αλλόκοτη μέθοδος αστυνομίας για να μην γίνονται πάρτυ στην παραλία αυτής της πόλης
Φωτογραφία από cottonbro studio

Η αστυνομία στο Espoo στη Φιλανδία, χρησιμοποιεί μια αντισυμβατική μέθοδο για να κρατήσει τους νέους μακριά από μια δημοφιλή παραλία κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το τέλος της σχολικής περιόδου.

Τα τελευταία χρόνια, οι αστυνομικοί παίζουν κάθε βράδυ, κλασική μουσική μέσω δύο μεγάλων μεγαφώνων στην παραλία στο Haukilahti μεταξύ 6:30 μ.μ. και 23:30 μ.μ.

Φέτος το playlist περιελάμβανε τον  "Ωραίο γαλάζιο Δούναβη" του Strauss, τις "Τέσσερις Εποχές" του Vivaldi και το "Αβε Μαρία" του Schubert.

Ο Mikko Juvonen του αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Uusimaa είπε στο Yle ότι η μέθοδος χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη του κόσμου και φαίνεται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική», είπε ο Juvonen.

Πρόσθεσε ότι το τμήμα δοκίμασε τη μέθοδο πριν από έξι χρόνια και λειτούργησε τόσο καλά που έκτοτε παίζει κλασική μουσική κάθε χρόνο. Ο κύριος στόχος είναι να κρατηθούν οι νέοι έξω από το νερό και τις κραιπάλες δίπλα στη θάλασσα, και για να μη γίνουν ατυχήματα και να κρατήσουν και την παραλία καθαρή!

"Είναι καλύτερα για εμάς να κρατάμε τα παιδιά σε ξηρά, και είναι ωραίο για τις οικογένειες να έρχονται και να κολυμπούν εδώ το πρωί όταν η παραλία είναι καθαρή", είπε, σημειώνοντας ότι πριν από τη δοκιμή της πρωτοβουλίας η παραλία ήταν ένα δημοφιλές μέρος για πάρτι στο τέλος της σχολικής χρονιάς, συχνά με ένα σωρό από σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά να αφήνονται στο πέρασμά τους.

Ωστόσο, πάντα υπάρχει ανάμικτη αντίδραση μεταξύ των ντόπιων για τη χρήση της κλασικής μουσικής και τους λόγους πίσω από αυτήν. «Το βρίσκω λίγο περίεργο», είπε στο Yle η Ίρις Άκεσον, κάτοικος του Espoo.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρία Ηλιάκη για Λιάγκα – Καλύβα: «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λεγόμενα του, ήταν απαράδεκτο»

Celebrity Stories 13.05.2025
Μαρία Ηλιάκη για Λιάγκα – Καλύβα: «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λεγόμενα του, ήταν απαράδεκτο»

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτός είναι ο λόγος που δεν βγαίνει στην τηλεόραση

Celebrity Stories 13.05.2025
Ο ηθοποιός έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια

Η 5χρονη Σοφία που σαρώνει με τις επιδόσεις της στο σκάκι

Social 13.05.2025
Παρέμεινε αήττητη στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα

Παυλίνα και Λάμπρος Κωνσταντάρας συγκινούν για το θάνατο του παππού τους – «Δεν ήθελε να τον βλέπουν γιατί έχασε την ομιλία του»

Celebrity Stories 13.05.2025
«Μου αρέσει πάρα πολύ που δεν υπάρχουν εικόνες του παρά μόνο μία-δύο φωτογραφίες»

Απόψε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2025 – Τι ώρα ξεκινάει σήμερα στο κανάλι της ΕΡΤ

Eurovision 13.05.2025
Η Klavdia, που εκπροσωπεί την Ελλάδα, θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό της Πέμπτης

Μαρίνα Σάττι: Έντονο επεισόδιο με Ισραηλινό δημοσιογράφο

Media 13.05.2025
Ένα απρόσμενο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας

Δανάη Μπάρκα: Ξέσπασε σε κλάματα μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής της

Tabloid 13.05.2025
«Η απόφαση του καναλιού να σταματήσει τη Δανάη Μπάρκα δεν έγινε με τις πιο ωραίες συνθήκες»

AI αποκαλύπτει: Έτσι θα ήταν οι πιο διάσημες γυναίκες χωρίς καμία αισθητική επέμβαση – Σοκάρουν τα αποτελέσματα!

Tabloid 13.05.2025
Το κλιπ που δημοσίευσε μια αισθητικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε viral συγκεντρώνοντας 1,5 εκατομμύριο προβολές

«Γεννήθηκα σε αίρεση»: Η συγκλονιστική ζωή της Rose McGowan μοιάζει με σενάριο ταινίας – αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή

Celebrity Stories 13.05.2025
Από απομονωμένη παιδική ηλικία μέσα σε θρησκευτική κοινότητα, μέχρι το λαμπερό (και σκοτεινό) Χόλιγουντ, η Rose McGowan δεν έζησε απλώς μια ζωή… έζησε δέκα. Και δεν σιώπησε ποτέ