E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Μήνυμα στη γειτόνισσα έστειλε η κόρη τους ζητώντας βοήθεια – «Την είχε χτυπήσει και την Τρίτη»

Τι δήλωσε η μητέρα του θύματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2024 | 17:27

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Μήνυμα στη γειτόνισσα έστειλε η κόρη τους ζητώντας βοήθεια – «Την είχε χτυπήσει και την Τρίτη»

Συγκλονίζει η νέα γυναικοκτονία στη χώρα, με θύμα μία 37χρονη στην Αμφιλοχία. Ο 43χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, τη σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η 37χρονη μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών έλειπε από το σπίτι, καθώς βρισκόταν στη δουλειά της. Ο δράστης μπήκε στο σπίτι της γυναίκας και εκεί είδε τη 13χρονη κόρη του. Σύμφωνα με το Star, το κοριτσάκι, σε κατάσταση πανικού, έστειλε μήνυμα στη γειτόνισσα ζητώντας της βοήθεια. Εκείνη κατάφερε να βγάλει έξω από το σπίτι την ανήλικη και να κλειδώσει τον δράστη μέσα στο σπίτι, προκειμένου να μην κάνει κακό. Όμως το τραγικό τέλος δεν αποφεύχθηκε καθώς ο δράστης πήρε τηλέφωνο την πρώην σύζυγό του και της είπε να γυρίσει στο σπίτι γιατί αλλιώς θα σκότωνε την κόρη τους.

«Την είχε χτυπήσει την Τρίτη και ήταν πρησμένο το μάτι της» λέει η μητέρα της 36χρονης

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 43χρονος χτύπησε την εν διαστάσει σύζυγό του, κάτι που επιβεβαιώνει και η μητέρα της.

«Πάει την Τρίτη το παιδί μου στην αστυνομία να υποβάλλει μήνυση και αυτός εξαφανίστηκε. Πήγε στο σπίτι της γιατί έπινε (…) Τη χτύπησε, ήταν πρησμένο το μάτι της. Μετά εξαφανίστηκε ο κύριος και δεν μπορούνε να τον βρούνε» είπε η μητέρα της 37χρονης στο ΕΡΤNews.

Η 37χρονη τον είχε καταγγείλει δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία

Ο 43χρονος είχε καταγγελθεί δύο φορές φορές για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύζυγό του.

Ο δράστης, μάλιστα, στην καταγγελία που σημειώθηκε στις 12 Μαΐου οδηγήθηκε στα δικαστήρια, ωστόσο, είχε αθωωθεί. Μάλιστα, ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στο έγκλημα, ήταν η απόφαση να του επιστραφεί η καραμπίνα με την οποία δολοφόνησε το θύμα, αμέσως μετά την αθώωσή του!

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της από 13-07-2024 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού 36χρονης από τον 43χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, και εν συνεχεία αυτοχειρίας αυτού, με κυνηγετικό όπλο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Την 12 Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του».

Τη δεύτερη φορά που είχε καταγγελθεί ο δράστης και αυτόχειρας, ήταν την Πέμπτη 11 Ιουλίου, μόλις δύο μέρες πριν τη γυναικοκτονία.Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ και στις δύο περιπτώσεις είχε προταθεί στο θύμα – που ήταν μητέρα δύο παιδιών – να εγκατασταθεί η εφαρμογή panic button στο κινητό της και η μεταφορά της σε δομή, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απειλητικό ιρανικό βίντεο με F‑4 Phantom: Σχέδια για χτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις

Κόσμος 01.03.2026
Το Ιράν εξακολουθεί να χρησιμοποιεί παλαιά αεροσκάφη F-4 Phantom II αμερικανικής κατασκευής που αποκτήθηκαν πριν από το 1979

Η Ιρανή που άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ έγινε πάλι viral

Κόσμος 01.03.2026
«Στο είπα ότι θα χορέψουμε πάνω στον τάφο σου, έτσι δεν είναι;» έγραψε η Ιρανή σε ανάρτηση στο «X»

Αχμάντ Βαχίντι: Αυτός είναι ο νέος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν

Κόσμος 01.03.2026
Ο προηγούμενος διοικητής, στρατηγός Μοχάμεντ Πακπούρ, σκοτώθηκε στις επιθέσεις που δέχθηκε το Ιράν το Σάββατο από αμερικανο-ισραηλινά πυρά

Iράν: Πλήθος κατέστρεψε μνημείο του Χαμενεΐ ‑ «Ονειρεύομαι; Γεια σου καινούργιο κόσμε!»

Κόσμος 01.03.2026
Πλήθος Ιρανών έριξε ένα μνημείο του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε πόλη του νότιου Ιράν

Θεσσαλονίκη: 34χρονος αποπειράθηκε να σκοτώσει τη σύντροφό του

Ελλάδα 01.03.2026
Ο άνδρας συνελήφθη - Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται

Το Ντουμπάι σε κατάσταση συναγερμού: Αδειάζουν τα ράφια, αγωνία για τους Έλληνες

Κόσμος 01.03.2026
Η αγωνία για τις εξελίξεις και ο φόβος νέων επιθέσεων οδηγούν ορισμένους στην απόφαση της προσωρινής επιστροφής στην Ελλάδα, έως ότου αποκατασταθεί η σταθερότητα

Αναχαιτίστηκαν ιρανικοί πύραυλοι με κατεύθυνση προς Κύπρο

Κόσμος 01.03.2026
Οι βρετανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ιρανικά drones με κατεύθυνση προς Κύπρο, που απείλησαν βρετανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Τζον Χίλι, στο Sky News

Βαγδάτη: Με μπουλντόζες προσπαθούν να σπάσουν τους φραγμούς προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Κόσμος 01.03.2026
Oι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να αποτρέψουν την παραβίαση της περιμέτρου

Πολυκατοικίες: Πότε παραγράφονται τα χρέη για τα κοινόχρηστα

Ελλάδα 01.03.2026
Πότε «παγώνει» η προθεσμία ή ξεκινά από την αρχή

Συναγερμός για τη βενζίνη: Πόσο θα πληρώσουμε την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν;

Οικονομία 01.03.2026
Εν μέσω απειλών η τιμή αυξήθηκε κατά 3% μέσα σε μία μόλις ημέρα - Φόβοι για περαιτέρω αύξηση μετά την επίθεση