E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Μήνυμα στη γειτόνισσα έστειλε η κόρη τους ζητώντας βοήθεια – «Την είχε χτυπήσει και την Τρίτη»

Τι δήλωσε η μητέρα του θύματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2024 | 17:27

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Μήνυμα στη γειτόνισσα έστειλε η κόρη τους ζητώντας βοήθεια – «Την είχε χτυπήσει και την Τρίτη»

Συγκλονίζει η νέα γυναικοκτονία στη χώρα, με θύμα μία 37χρονη στην Αμφιλοχία. Ο 43χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, τη σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η 37χρονη μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών έλειπε από το σπίτι, καθώς βρισκόταν στη δουλειά της. Ο δράστης μπήκε στο σπίτι της γυναίκας και εκεί είδε τη 13χρονη κόρη του. Σύμφωνα με το Star, το κοριτσάκι, σε κατάσταση πανικού, έστειλε μήνυμα στη γειτόνισσα ζητώντας της βοήθεια. Εκείνη κατάφερε να βγάλει έξω από το σπίτι την ανήλικη και να κλειδώσει τον δράστη μέσα στο σπίτι, προκειμένου να μην κάνει κακό. Όμως το τραγικό τέλος δεν αποφεύχθηκε καθώς ο δράστης πήρε τηλέφωνο την πρώην σύζυγό του και της είπε να γυρίσει στο σπίτι γιατί αλλιώς θα σκότωνε την κόρη τους.

«Την είχε χτυπήσει την Τρίτη και ήταν πρησμένο το μάτι της» λέει η μητέρα της 36χρονης

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 43χρονος χτύπησε την εν διαστάσει σύζυγό του, κάτι που επιβεβαιώνει και η μητέρα της.

«Πάει την Τρίτη το παιδί μου στην αστυνομία να υποβάλλει μήνυση και αυτός εξαφανίστηκε. Πήγε στο σπίτι της γιατί έπινε (…) Τη χτύπησε, ήταν πρησμένο το μάτι της. Μετά εξαφανίστηκε ο κύριος και δεν μπορούνε να τον βρούνε» είπε η μητέρα της 37χρονης στο ΕΡΤNews.

Η 37χρονη τον είχε καταγγείλει δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία

Ο 43χρονος είχε καταγγελθεί δύο φορές φορές για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύζυγό του.

Ο δράστης, μάλιστα, στην καταγγελία που σημειώθηκε στις 12 Μαΐου οδηγήθηκε στα δικαστήρια, ωστόσο, είχε αθωωθεί. Μάλιστα, ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στο έγκλημα, ήταν η απόφαση να του επιστραφεί η καραμπίνα με την οποία δολοφόνησε το θύμα, αμέσως μετά την αθώωσή του!

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της από 13-07-2024 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού 36χρονης από τον 43χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, και εν συνεχεία αυτοχειρίας αυτού, με κυνηγετικό όπλο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Την 12 Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του».

Τη δεύτερη φορά που είχε καταγγελθεί ο δράστης και αυτόχειρας, ήταν την Πέμπτη 11 Ιουλίου, μόλις δύο μέρες πριν τη γυναικοκτονία.Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ και στις δύο περιπτώσεις είχε προταθεί στο θύμα – που ήταν μητέρα δύο παιδιών – να εγκατασταθεί η εφαρμογή panic button στο κινητό της και η μεταφορά της σε δομή, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα Χτες
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα Χτες
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα Χτες
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος Χτες
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος Χτες
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα Χτες
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος