E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε κώμα 15χρονος έπειτα από βουτιά στη θάλασσα ‑ «Είναι σαν να μην υπάρχει», λένε οι γονείς

«Νομίζω ότι έκανε λανθασμένη εκτίμηση και...»

Δημοσίευση 13/7/2024 | 17:11

Σε κώμα 15χρονος έπειτα από βουτιά στη θάλασσα ‑ «Είναι σαν να μην υπάρχει», λένε οι γονείς

Ένας έφηβος παραμένει σε κώμα, μετά από βουτιά με το κεφάλι στη θάλασσα από προβλήτα. Ο 15χρονος Jack πήγε για πρώτη φορά με τους φίλους του στην παραλία στις 23 Ιουνίου και βούτηξε από την προβλήτα του Stone Pier στο Margate του Kent της Βρετανίας.

Ο 15χρονος συνήθιζε να βουτά από προβλήτες, αλλά αυτή αποδείχθηκε μοιραία, καθώς έμεινε εγκεφαλικά νεκρός.

Ένα μέρος του εγκεφάλου του δείχνει σημάδια δραστηριότητας δίνοντάς του την δυνατότητα να αναπνέει μόνος του, ενώ ο υπόλοιπος εγκέφαλος έχει υποστεί σοβαρή βλάβη και, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ανακάμψει.

Ο πατριός του, Dave και η μητέρα του Lisa, προσπαθούν να μαζέψουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν προκειμένου να φέρουν τον Jack στο σπίτι του για να «φύγει» ήρεμος στο περιβάλλον που μεγάλωσε και αγαπούσε.

«Νομίζω ότι έκανε λανθασμένη εκτίμηση και προσγειώθηκε με το πρόσωπο στο νερό, γι’ αυτό και έπεσε αναίσθητος», δήλωσε ο πατριός του στη Daily Mail.

«Ήταν μόνο τρία ή τέσσερα μέτρα και αν είχε προσγειωθεί ένα τέταρτο της περιστροφής προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, πιθανώς θα ήταν μια χαρά. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να είμαστε θυμωμένοι μαζί του. Το είχε κάνει τόσες πολλές φορές στο παρελθόν, που δεν υπάρχει καμία μομφή απέναντί του. Ξέρω ότι γελούσε, τον βλέπω να το κάνει, να χαμογελάει και να κάνει πλήρη επίδειξη των ικανοτήτων του», συνέχισε ο πατριός του Jack.

Πάντα λέγαμε όχι επειδή ήμασταν αρκετά αυστηροί. Είχε ΔΕΠΥ και ενεργούσε πριν σκεφτεί. Αλλά ήταν 15 ετών και θέλαμε να του δώσουμε λίγη περισσότερη ελευθερία. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας. Είμαστε συντετριμμένοι. Είναι αηδιαστικό. Είναι ζωντανός, αλλά είναι σαν να μην υπάρχει. Ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πόσο σκληρό είναι όλο αυτό», είπε ο συντετριμμένος πατριός.

Ο 15χρονος την ημέρα του ατυχήματος ήταν με τέσσερις ή πέντε φίλους του και την κοπέλα του. Ένας εκ των φίλων του κάλεσε άμεσα βοήθεια ενώ η κοπέλα του πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του.

Ο 15χρονος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τους τραυματιοφορείς πριν μεταφερθεί με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο, ωστόσο οι μαγνητικές τομογραφίες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος του δεν πρόκεται να επανέλθει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου: Συγκλονιστικό βίντεο από ψηλά – Οι καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή

Ελλάδα 21.09.2025
Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου – Στη «μάχη» ρίχτηκαν και 2 ελικόπτερα

Κηδεία του Τσάρλι Κερκ: Αυτός είναι ο ένοπλος άνδρας που συνελήφθη στον χώρο της τελετής

Κόσμος 21.09.2025
Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Αριζόνα ενόψει της κηδείας του Τσάρλι Κερκ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε κλαμπ στο Νιου Χαμσάιρ ‑ Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

Κόσμος 21.09.2025
Ο δολοφόνος φέρεται να φώναξε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ενώ συνελήφθη στο σημείο

Σήμερα η μερική ηλιακή έκλειψη: Τι ώρα ξεκινά και τελειώνει ‑ Ξόρκια και δεισιδαιμονίες

Ελλάδα 21.09.2025
Οι ειδικοί επιμένουν ότι η παρατήρηση του Ήλιου κατά τη διάρκεια της έκλειψης απαιτεί απόλυτη προσοχή

Χωρίς ταξί για 18 ώρες – Νέα απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα 21.09.2025
«Δε θα κάνουμε πίσω», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ

Δεύτερη ημέρα χάους σε αεροδρόμια: Τα σενάρια για κυβερνοεπίθεση ‑ Kαθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

Κόσμος 21.09.2025
Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβάτες σε μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης μετά την κυβερνοεπίθεση

Επιστροφή ενοικίου: Το «κρυφό» κλειδί για να την εξασφαλίσετε – Δείτε πώς!

Οικονομία 21.09.2025
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για την επιστροφή ενοικίου

Φωτιά στο Κουνούπι Αργολίδας: Στη «μάχη» 44 πυροσβέστες, έξι εναέρια ‑ «Ήχησε» το 112 για ετοιμότητα

Ελλάδα 21.09.2025
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς βρίσκονται 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα

Φονικό στη Θεσσαλονίκη: «Γκρίνιαξε, ήμουν πιεσμένος και τη σκότωσα» λέει ο αδελφός της

Ελλάδα 21.09.2025
Τα πρώτα λόγια του 50χρονου στους αστυνομικούς μετά την τραγωδία στη Χαριλάου

«Super League: Γκολ και εκπλήξεις στην πρεμιέρα της 4ης αγωνιστικής»

Αθλητικά Νέα 21.09.2025
Η πρώτη μέρα της 4ης αγωνιστικής (Σάββατο 20/9) πρόσφερε δυνατές στιγμές και αρκετό θέαμα.